Agiliitoa vkot 7&8

Hieman rauhallisempaa menoa agsan saralla viikolla 7 kun meillä oli vain yhdet ohjatut ja yhdet kotitreenit, mutta seuraavalla viikolla ehdimme treenata jopa 4 kertaa kun Likka juoksi maanantaina Sonjan kurssilla, tiistaina teimme lyhyen kotitreenin, keskiviikkona oli Suskun treenit ja viikonloppuna kävimme hallilla sunnuntaina.

17. 2 ke KoulutusRumba, Salon koirahalli. Susku oli taas tehnyt kinkkisen radan, jolla pääsimme Piikun kanssa treenaamaan mm. An kontakteja. Se keksi tarjota pysähtymistä niille, joten sillä mennään. Piikullahan on hyvin vahvat pyssärit puomilla, mutta An kanssa on ollut vielä auki minkä tavan sille valitsen. Päätin, että pyssärit Alla ovat toki fyysisesti koiralle rankka valinta, mutta toisaalta se silloin suorittaa esteen rauhallisesti, ilman jäätävää lentoa. Toki kun vauhti nousee, voi tämä koitua ongelmaksi, mutta se on sitten sen ajan murhe. Olin niin ylpeä Piikusta kun se alkoi itse tarjota tätä ja sieti jo vauhtihäiriötäkin. Se karkailee tosin kontakteille tosi helposti, joten niiden kohdalla pitää olla erityisen tarkkana ohjatessa. Niin nytkin. Piiku intoutui hetken juoksemaan ja taistelemaan normilelusta, mikä lisäsi silmin nähden sen vauhtia radalla. Yleensähän sillä on namipallo, joka toimii, mutta ei tee koirasta sellaista räjähtävää, jollaista kaipaisin. Oli hyvä, että Piiku innostui edes hetkellisesti, ehkä sitä voisi yrittää yleistää enemmän. Kotona se taistelee hienosti. Piiku leijeröi myös upeasti kepit renkaan takana, joten olen erityisen tyytyväinen sen alati kasvaviin kykyihin! 💗

Likka pääsi tekemään ensimmäistä kertaa maxi rengasta ja muistuttelemaan Ata. Suurin oppi meille molemmille oli kuitenkin putken jälkeinen tiukka käännös, johon sain paljon uusia oppeja. Likalla vauhtia riittää, joten minun on osattava jarruttaa sitä oikealla tavalla. Hyvä into, kova vauhti. Halli on sille niin pieni!!!! Mutta parempi kuin ei mitään ja Omatoimitreeni paikka kuitenkin. Valtava motivaatio molempien kanssa. Kehitystä tapahtunut vaikkei olla treenattu ja kun koira sisäistää jotain sen huomaa ja siitä tulee niin hyvä fiilis!!

Omatoimitreeninä jatkossa tiukkoja valsseja ja käännöksiä ja videoilta pongasin myös oman valssin väärän ajoituksen! Piikulla käännökset valuu, koska teen valssin aivan liian myöhään sen sijaan, että aloittaisin sen jo ennen koiran ponnistusta.

18. 2 to kotitreenit. Treenasin Likalle keppien menokulmia namiautomaatin avulla. Vielä se ei oikein innostu automaatista siinä määrin kuin toivoisin, mutta kepit alkavat sujumaan kivasti riippumatta omasta sijainnistani. Seuraavaksi pitäisi lisätä tilanteeseen omaa vauhtia ja liike häiriötä. Lisäksi tein pesuvadin avulla pyssäreitä. Vaikkei ne monille koirille ole ehkä ideaalivalinta, niin minulle helpoimmat opettaa ja kätevät kun treenata voi vaikka omassa olohuoneessa.

22. 2 ma Sportagility, tsau-halli. Sonjalla jälleen n 20 esteen rata, joten mentiin kahdessa pätkässä. Likalla on juoksu, mutta se ei tunnu lainkaan välittävän pöksyistään. Mikä todella kiva juttu! Vähän se tuntuu tosin vaisulta ja surkealta, vaikka radalla sitä ei näekään. Moottori on vahva, mutta se kuuntelee silti upeasti. Vaikeita pätkiä oli saksalainen, josta muodostui vähän kuin ongelma, koska Likka ei hypännyt estettä vaan karkasi sen takaa. Oma ohjaus on siinä ihan ulalla kun peruutan esteen edestä pois sen sijaan, että pitäisin suunnan suoraan eteenpäin. Tämä on joku itselle vuosien takaa tullut maneeri, josta en millään opi pois, vaikka kaikki valmentajat siitä jatkuvasti huomauttavat. Varpaat menosuuntaan!!! Pitää oikeasti myös vaatia Likalta suorittamaan este loppuun asti ohjauksessa, jotta se voi oppia oikean käytöksen. Useasti lopetan ohjauksen ja yritän uudelleen sen sijaan, että näyttäisin heti samantien mitä pitää tehdä. Vauhtia ei tältä tytöltä puutu ja päästiin juoksemaan hyvällä pohjalla myös pitkiä estevälejä ja harjoittelemaan in-in tekniikkaa. Jäi hyvä fiilis ja aloin jo suunnittelemaan omia saksalais- ja vinottaisia takakiertotreenejä!

23. 2 ti kotitreenit. Lisää keppi treeniä Likan kanssa ja pesuvadilla pyssäreitä. Käytös Vahvistuu kokoajan. Lisäksi Likka oppi nousemaan kaikilla neljällä jalalla jumppapallolle!

24.2 ke KoulutusRumba, Salon koirahalli. Susku oli tehnyt tällä kertaa radan, jossa kivoja vauhdikkaita pätkiä ja tiukempia kurveja. Radalla oli Piikulle myös kepit. Yllä olevalla Videolla näkyy molemmat tytöt. Alun takaleikkaus oli tosi vaikea ja ainakin likalla se toimi valssina paremmin. Omien linjojen kartoitus oli taas tällä radalla huipussaan. Piikun kanssa harjoiteltiin vaikeampia keppikulmia sekä sylkkäriä ja Likan kanssa hiottiin saksalaista.

28. 2 su Omatoimitreeni Salon koirahalli. Menin hallille hyvissä ajoin, sillä minulla ei ollut muuta tekemistä koko päivänä. Pikku kenttä oli vapaana joten aloitin siellä tekemällä yksittäisiä hyppy harjoituksia. Ei ollut helppoa se! Isolla. Kentällä haukkuivat koirat ja Likka otti valtavasti tästä häiriötä eikä malttanut keskittyä keppi-tai kontaktitreeniin. Onneksi se parani aja kanssa. Piikun kanssa harjoittelin hyppyjen lisäksi tokoa ja siitä oma juttunsa erikseen. Aluksi hypyt, vinottaiset Takakierrot ja saksalaiset eivät oikein sujuneet siltäkään, mutta kun pääsimme isolle kentälle, harjoittelu alkoi jo sujumaan vauhdilla. Todella tyytyväinen olin molempiin tyttöihin!! Likan kanssa harjoiteltiin myös keinua pitkästä aikaa.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s