AGILIITOA, VKoT 13&14

Viikolla 13 vietimme lepoviikkoa agilitystä, sillä seuraavalla viikolla oli neljätkin treenit. Maanantaina Likka juoksi Paavolan Sonjan treeneissä, keskiviikkona molemmat tytöt olivat Salossa KoulutusRumban treeneissä. Lauantaina juoksimme Piikun kanssa ison kentän treeneissä ja sunnuntaina oli puolestaan Likan vuoro juonnukurssilla. Oli mukavaa viettää aikaa vain toisen tytön kanssa kerrallaan. Molemmat ovat kehittyneet hurjasti viimeisen kuukauden aikana. Piiku on saanut isommilla hallilla vauhtia ja itsevarmuutta, Likka puolestaan tuntuu välillä jopa kiehuvan vähän yli innostuksissaan. Ei se näpsi eikä käyttäydy reaktiivisesti (vaikka oman vuoron odottaminen on tuskaa molemmille) mutta se jää junnaamaan jotakin kuviota vaikka kuinka pitkään jos en puhalla peliä poikki.

Ma 5.4 Sonja Paavola, TSAU- halli. 10min x2. Rata noin 18 estettä. Jäimme junnaamaan 3-4 esteelle, jossa persarin jälkeen irtoaminen putkeen aiheutti ongelmia. Likka ei hahmottanut tai irronnut putkeen, joten lopulta päädyttiin tekemään siihen takaleikkaus. Myös seuraava kolmen putken ralli oli ongelma, koska hämynä yksinäinen hyppyeste putken vieressä. Likka lähti sille takakiertoon ja myönnettäköön että oma ohjauslinja vahvisti tätä. Ei kuitenkaan ole mikään putkimangetti 🤣 tokalla kierroksella Sonja otti tämän hämyn esteen pois ja samantien sujui paremmin. Tästä kolmen putken vauhdista inin käsky kuului kuuroille korville, mutta pysähdyksestä se onnistui hyvin ja loppu pätkä mielekkäästi. Likka toimii eri ympäristöissä hyvin ja täällä on hyvä rouhepohja ja iso halli, missä molemmat pääsemme treenaamaan pitkiä estevälejä jotka juuri nyt ovat meille tosi tärkeitä.

Ke 7.4 KoulutusRumba, Salon koirahalli. Kiva 23 esteen rata, jossa käytössä taas koko halli ja saimme kunnolla juosta, hiki tuli! Piikun kanssa alun vaikea In kuvio onnistuu ja kolmen putken jälkeen sylkkärikäännös myös. Piiku sai jatkaa treenejä 10 vuotiaan Elsan ohjauksessa, sillä Elsan oma bichonfrise ei juoksu pöksyjen kanssa suostunut juoksemaan. Piiku ei ole koskaan ollut muiden kuin minun tai Maijun ohjaamana mutta innoissaan se lähti kentälle Elsan kanssa eikä kaivannut minua ollenkaan. Kuunteli ja suoritti hienosti Elsalle ja tuntui ymmärtävän että nyt mennään vähän eri vauhdissa kuin minun kanssani. Olen niin ylpeä piikusta ja sen kyvystä heittäytyä täysin rinnoin uuden ohjaajan, lapsen, kuvioihin. Väsymystä oli toisella kerralla kuitenkin jo ilmassa sillä juostuaan Elsan kanssa kahdesti oma vika kerta sortui keskittymisen puutteeseen mm kepeillä, joita Piiku ei jaksanut tehdä loppuun asti kun leijeröin hypyn takaa. Piikusta väsymys huokuu juurikin vauhdin laskuna ja keskittymisen puutteena, eli tulee enemmän virheitä kohdissa, jotka tuoreeltaan eivät aiheuta ongelmia.

Likalle alun vaikea inin olikin sitten niin hankala että meinasi treenit jäädä siihen. Likka jaksaa loputtomasti toistoja eikä silmämääräisesti väsy lainkaan. Tämä on tyypillistä bclle mutta toki täytyy ottaa huomioon. Vauhtia on vaikka muille jakaa. Kolmen putken jälkeinen kiertoliike hypyllä onnistui hyvin ja lopuksi saatiin aikaiseksi mieletön Flow, jonka aikana molemmat loistivat! Likasta tulee vielä ihan sairaan hieno!! 💗

La 10.4 Petra Malin, ATT- areena. Piikun kanssa lähdettiin kahdestaan Petran ison kentän treeneihin, joskin ei me ihan kahdestaan oltu. Maiju ja Vipu nimittäin lähtivät mukaan ja paikan päällä treffattiin vielä Vipun äiskä omistajineen. Olikin tosi kiva päivä agsan parissa porukalla viettäen! Koska oltiin eka ryhmä, rakennettiin Petran kanssa rata ja sitten aloiteltiin. Treenattiin kahdessa 10min pätkässä. Eka osuus meni Piikulla suht hyvin, mutta kahden putken jälkeinen takaleikkaus, jonka vieressä vielä houkutteleva kolmas putki oli Piikulle liikaa ja se sinkosi putkeen muutamankin kerran. Takakierrot jälkeen oli kepit, jotka Piiku jostain syystä jätti nyt kesken monta kertaa. Olin torstaina treenannut pihalla omalla kuuden kepin sarjalla, joten aloin pohtia oliko siinä syy miksi Piiku ei löytänytkään rytmiä loppuun asti. Tämä täytyy laittaa mietintään. Eli treeniä koko 12 kepin sarjalla ja menokulmia vain yhdellä portilla jatkossa.

Toisella kierroksella jatkoimme nro 13 ja Piiku hyppi hienosti nrot 16, 17 ja 18 mutta irtoaminen 19 putkeen oli liiallinen uskon hyppy ja tarvittiin vähän Petran apua. Loppu rata menikin kivasti. Olin super tyytyväinen Piikun vauhtiin ja asenteeseen. Meistä molemmista tuntui super hyvältä päästellä ihan täysiä radalla ja olin hämmentynyt että itsekin jaksoin hyvin pitkiä juoksu spurtteja. Tällaisia saisi olla enemmän! Oli tosi mukavaa keskittyä myös vain yhteen koiraan ja pohdin samalla miten tärkeitä tällaiset hetket yksin minun kanssani molemmille koirille – tai laumakoiralle yleensä on!

Su 11.4 Junnu kurssi, Petra Malin. Petran ohjaama junnukurssi. 15min. Focusta niin, että lelu laitetaan kellotaululle suhteessa hyppyyn. Lelu ensin kahdessatoista ja sitten siivekkeen takana ja lopulta ohjaajan jalan vieressä. Molemmat siivekkeet ja molemmat suunnat. Lopulta Liikehäiriöt lelu ohjaajan jalan vieressä, pois päin juoksu, lelu jää. Tavoitteena vahva irtoaminen hypylle. Näistä kesän kotitreenit molemmille tytöille!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s