AGILIITOA VKOT 15 & 16

Treenit jatkuvat 1-2 treenin viikkotahdilla Sonja Paavolan sekä Susanna Korhosen treeneissä. Myös kevään ensimmäinen TopTeam pyörähti käyntiin, joskin pääsin paikalle kuunteluoppilaaksi vain lauantaina 24.4. Viimeisen parin viikon aikana työstä johtuva väsymys on hiipinyt myös treeneihin, joten ylimääräinen aika vietetään nyt ennemmin lepäillen kuin treenaten. Tämä oli kuitenkin tiedossa, sillä teen nyt kolmen viikon työputken ansaitakseni rahaa kevään hankintoihin ja mm auton korjaustöihin.

Ma 12. 4 Sonja Paavola

Molemmat tytöt pääsivät juoksemaan Sonjan kentälle kun samaan ryhmään vapautui irtopaikka. Sonjan radat ja tsaun halli olisivat hyviä Piikullekin vakitreenipaikaksi sillä kentät ovat isoja ja pohja hyvä. Tällä(kin) kertaa radalla oli muutamia hyviä suoria pätkiä ja sitten hankalia paikkoja, joissa korostuu suulliset käskyt. Kummallekaan tytölle ei ole niitä juurikaan opetettu, mutta varsinkin Likan kohdalla ne tulevat olemaan avain sen menestyksekkääseen ohjaamiseen.

Monesti olen miettinyt millaista olisi tehdä Sonjan ratoja Piikun kanssa. Tänään Piikun rimat olivat osittain 50cm, mutta ne eivät hidastaneet sitä lainkaan! Itseasiassa, tällä radalla olin molempien tyttöjen kanssa aivan myöhässä ja suullisten käskyjen opettelu tuli tuskaisen selväksi. Juoksin kahden koiran kanssa tunnin sisällä neljässä eri pätkässä, että hiki tuli, mutta samalla huikea fiilis! Video on vikalta pätkältä kun yritettiin juosta kisamaisesti koko rata. Kaikkemme taas annettiin!! 😅 Piiku on kehittynyt viime aikoina ihan mielettömän paljon 💗

Likan kanssa treenattiin pitkiä estevälejä ja liikehäiriöitä. Jostakin syystä Likka on alkanut flänkkäämään eli ei osaa enää juosta suoraan, vaan kääntyy kaarelle jompaan kumpaan suuntaan. Näky on tuttu paimennuksesta, mutta agsassa moinen on hankala piirre. Lisäksi Likka lukitsee jonkun itse keksimänsä ohjauskiemuran ja alkaa toistaa sitä: kuten tuo hypyn tiukka kierto, jolla alkoi tehdä takakiertoja. 😅 Noh, ainakin vauhtia ja motivaatiota löytyy 🙏🙈

Ke 14.4 KoulutusRumba. Susku oli rakentanut kentälle radan, jolla pääsimme treenaamaan Sonjan treeneissä vastaan tullutta poispäin käännöstä takaleikkaukseen jälkeen. Vaikka välimatka oli paljon pienempi, oli meillä silti ongelmia. Tehtiin sellaiset treenit, että olin aivan kuitti! Likalla vauhti painaa korvat kaakkoon ja sen ohjaus käy todella vaikeaksi. Toisaalta se kyllä kuuntelee hienosti silloin kun on rauhallisemmassa mielentilassa. Piikulla taas on hieman ongelmia itsensä keräämisessä näille tiukoille hypyille. Molempien tyttöjen video löytyy alta. Lopussa yleensä kiitos seisoo, mutta multa meni kyllä jalat alta 😅

Ke 21.4 KoulutusRumba. Viikon agsa tauon jälkeen päästiin taas tositoimiin. Ostin tytöille uusia treenileluja ja nyt oli aika testata. Piikua heetsasin kaninkarvaisella veto lelulla ja se tuntui nauttivan taistelusta ennen alkua. Vaikka kesken treenin palkkana oli namipallo, ennen uusia lähtöjä käytin myös kania ja se näytti tepsivän. Alan olla aika turhautunut pienen hallimme mittoihin, sillä tuntuu etteivät tytöt opi lukemaan pidempiä estevälejä enkä minäkään toisaalta juokse täällä täysillä, vaan monessa kohtaa tseppailen rytmiä hakien.

Likka puolestaan juoksee kyllä täysillä. Se on kuin pieni ohjus, jonka kanssa saan olla tarkkana. Sen kanssa ennakoiva ohjaus korostuu ja opettelemmekin löytämään oikean rytmityksen. Jos käännyn liian aikaisin, Likka väistää esteen ja liian myöhään ohjatessa sen kurvit venyvät metrien mittaisiksi. Likka rakastui uusiin leluihinsa ja sitä palkkaankin pelkästään lelulla. Taskussa on namia lähinnä lähtöihin.

La 24.4 TopTeam. Lähdin Tsau hallille vähän ristiriitaisin tunnelmin. On Huikeaa olla mukana tämän vuoden TopTeamissä, mutta varakoirakkona olen oikeutettu vain kuuntelupaikkaan. On vaikea saada tiimihenkeä tai yhteenkuuluvuutta kun itsellä ei ole koiraa mukana ja muilla on kiire hoitaa omat koiransa. Lännen TopTeam on jaettu kuuteen eri ryhmään, itse kuulun kolmosryhmään. Ensimmäinen leiri on jaettu etäluentoihin ja tähän lähiopetusviikonloppuun, johon töiden takia en pääse osallistumaan kuin toisena päivänä. Varasin itselleni lämpimät vaatteet ja eväät. Päivä koostui Kim Kurkisen ja Timo Liuhdon treeneistä ja niitä katsellessa kirjoitin muutamia muistiinpanoja:

  • Ohjaukseen jämäkkyyttä ja keskittymistä linjoihin. Älä huiski ja korjaa kerralla oikein. Jokainen toisto opettaa koiralle väärää mallia. Palkkaa vain oikeasta käytöksestä.
  • Valssin ajoitukset, kun koira irtoaa sen tehtävä on tulla takaisin ”käteen”. Koirakin oppii ohjauksesta, en vain minä ja koiralla on agsassa oma tontti, joka sen pitää ymmärtää. Ei vain nii, että minä yritän olla joka paikassa oikeaan aikaan.
  • Tiukassa valssissa, käänny jo ennen kuin koira ponnistaa!!!
  • Taukomaton käyttö tehtävänä eikä ”lepona”, rauhoittuminen esim sillä välin kun itse kuuntelen ohjeita.
  • Panosta ässälinjoihin takakierroissa. Kun koira kiertää etusiivekkeen, siirry itse jo takasiivkkeen kohdalle. Ohjaa kohti rimaa.
  • Asennetta myös namipallolla palkkaukseen! Haasta koiraa enemmän, jottei se vain hölkkää palkalle koska tietää kuitenkin saavansa sen.
  • Päälleleikkauksissa ohjaa kädellä koiraa, ei estettä.
  • Pyöreät estekuviot auttavat irtoamisissa.
  • Muista aina välillä vahvistaa alun paikallaoloa!!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s