AGILIITOA VKOT 17-20

Niinhän siinä sitten kävi, että työkiireissa blogin viikkotreeneistä pitämäni päiväkirja ajautui hieman jälkeen. No, sellaista sattuu. Kiirettä on ollut töissä kun olen viimeisen kuukauden aikana tehnyt useita pitkiä päivystysvuoroja. Viikolla 17 treenasimme Likan kanssa ensin maanantaina Liedossa ja keskiviikkona taas molempien kanssa Salossa. Lauantaina, vappuna, kävimme hallilla omin päin. Vkolla 18 pääsimme Likan kanssa puolittamaan Liuhdon Timon yksityistuntia tiistaina ja keskiviikkona oli jälleen KoulutusRumban treenit Salossa. Taukoakin pidettiin, vko 19 oli täysin ilman agsatreenejä. Viikolla 20, eli siis viime viikolla, treenattiin taas Sonjan treeneissä maanantaina ja Suskun kanssa keskiviikkona. No juu, onhan tässä ehditty vaikka mitä!!

Vko 17:

Ma 26.4 Sonja Paavola, tsau. Harmittaa, etten ole Jaksanut kirjoittaa muistiinpanoja ylös näistä treeneistä.

Ke 28.4 KoulutusRumba, Salon koirahalli

Keskiviikkona treeneissä oli avainasemassa valssinajoitukset ja tiukat käännökset. Olin myöhässä joka kerta. Katsokaa Likan vauhtia!! 😳 Siitä tulee kyllä yyber kiva, jahka päästään treenaamaan pidempiä estevälejä jonnekin. Piikullakin on enemmän vauhtia mukana nyt kun heetsaan sitä kaninkarvalelulla ennen lähtöä. Osittain tyttöjä voi ohjata samoilla periaatteilla, mutta paljon on myös sellaista, jota on mietittävä erikseen. Collie on kuin tavarajuna ohjukseen verrattuna. Molempien ohjauksessa on puolensa 😅🥰

La 1.5 Omatoimitreeni vapun kunniaksi, Salon koirahalli. Siksik harjoituksia eli siivekkeen itsenäisiä kiertoja, poispäin käännöksiä ja TopTeamin ratojen tulkkausta. Likka harjoitteli lisäksi keppejä ohjureilla ja ne alkoivat jo hahmottumaan!

Piiku harjoitteli lauantaina TopTeamin leiriltä saamiani vinkkejä, saksalaisia ja päällejuoksuja. Omatoimitreeni on tärkeä osa kehittymistä ja treenaamista, sillä yksäreitä ei vain ole varaa ostaa joka viikko. Koen kuitenkin, että yksin treenatessa virheiden korjaaminen on vaikeampaa kun ohjaamassa ei ole ketään kertomassa mitä teen väärin ja miten korjata itseäni. Turhauma on usein aika korkea.

Vko 18:

Ti 4.5 Timo Liuhto, Kelpokoira. Maijun ja Vipun kanssa tien päällä. Timo havainnollisti missä kohtaa putken takana kannattaa seistä jos koiran tulee kääntyä jyrkästi putken suulta taaksepäin. Ja taas saksalaiset ja päälle juoksut aiheuttivat harmaita hiuksia! Lopulta juostiin henkemme edestä radan poikasta jossa Likalle uusi tiukka käännös. Hauskaa oli, ja nauru raikas hallissa! Että tykkään tästä, ollaan tosissaan, muttei liian vakavia! 😅 Timon neuvot olivat jälleen kerran enemmän minulle kuin koiralle: jalkatyö, katseen kohdistaminen, rintamasuunta, linjan pitäminen loppuun saakka, vastakkaisen käden käyttö ja ajoituksen hallinta. Likka juoksi radan monta kertaa kun hiottiin yksityiskohtia ohjauksessa. Maijun kanssa oltiin ihan innoissamme illalla ja höpötettiin koko matka kotiin siitä, miten hauskaa ja samalla törkeän vaikeaa agsa on!

Ke 5.5 KoulutusRumba, Salon koirahalli

Tytöt juoksi kovaa näissä KoulutusRumban treeneissä🤩. Koska viime viikolla ei ollut treenejä, on Piikulla ollut 1,5vkon tauko agsassa. Tämä rata oli hauska, kun yritettiin ottaa kaikki irti pienestä hallista. Tykkäsin erityisesti putki ralleista!

Likka puolestaan on ihan yyber nopea. Pitäisi saada sille lisää suullisia käskyjä, mutta olen laiska opettamaan niitä. Toivoisin että pääsisimme isommalle hallille treenaamaan välimatkoja. Alla olevalla videollakin näkee miten vaikea sitä on ohjata koska reagoi salaman nopeasti jokaiseen liikkeeseen.

Vko 20

Ma 17.5 Sonja Paavola, tsau. Vinohyppyjä ja eteenmenoa. Sonjan teknisissä treeneissä olen usein turhautunut mutta samaan aikaan innoissani, koska likka pääsee juoksemaan pitkiä estevälejä hyvällä alustalla. Tämä onkin kevään toka viimeinen kerta. Otan väliajalla yksittäisiä hyppyjä pihalla ja nostan riman ensimmäistä kertaa 50cm ja Likka hyppää ne virheettömästi. Sillä on kyllä mahtava moottori tähän lajiin! Radalla kiemurat saavat usein turhautuneeksi. Ilman suullisia apuja Likan ohjaus tulee olemaan aikas mahdotonta tulevaisuudessa. Olen vain todella laiska treenaamaan niitä erikseen.

Ke 19.5 KoulutusRumba, Salon koirahalli

Tänään Susku olikin tehnyt erilaisen putki rallin ja niiden väliin erilaisia tiukkoja ohjauskiemuroita. Moni asia osoittautui vaikeaksi, eikä vähiten oman linjat. Jos ohjaan liian läheltä estettä Likkaa, se väistää koko esteen ulkokautta. Piiku taas juoksee esteen ohi. On vaikeaa löytää molemmille oma tapa rakentaa rata ja minun pitäisi kiinnittää näihin eroihin enemmän huomiota jo rataan tutustumisessa. Putken jälkeinen eteen meno oli molemmille vaikea, joten tiedän mitä treenataan kesällä kotipihalla! Eteenmenoa vinoilla hypyillä jne. Sen sijaan olen todella tyytyväinen molempien kyvystä luopua putkesta kun ohjaan ”väärään” päähän ja tässä on selvästi tehty jotakin oikein! Kaiken kaikkiaan hauska ja vauhdikas rata tämäkin!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s