Agiliitoa vkot 25-30

Tässä megapostauksessa keskitytään keskikesän agilitytreeneihin. Lähinnä olemme treenailleet yksityistunneilla Koulutusrumban Suskulta sekä omatoimisesti Salon koirahallilla. Lisämaustetta on tuonut Piikun ensimmäiset viralliset kisat. Likan kanssa kepit edistyvät hitaasti ohjureilla, mutta varsinkin puomin kontaktipinta alkaa hahmottua. Tavoitteeni saada sille sujuvat itsenäiset kepit kesän aikana voin kuitenkin unohtaa. Lotta on käynyt hallilla lähinnä leikkimässä ja alkeita opettelemassa. Se on tutustunut pentukeinuun, puomin kontaktipintaan, renkaaseen ja siivekkeisiin. Lotta aloittaa elokuussa omat ohjatut treenit Suskun opeissa Salon koirahallilla ja isot tytöt jatkavat syksyllä sekä Suskun, että Timo Liuhdon yksityistunneilla.

2.7.21 Viime perjantaina oltiin hallilla treenaamassa agsaa. Piikun kanssa treenattiin keppien menokulmia eli lähinnä takaleikkausta, joka tuli viime kisoissa hypärillä vastaan. Likka puolestaan treenasi keppejä ohjureilla. Olin ihan yyber innoissani kun otin menokulmista ekat pois ja silti se haki kepit hyvinkin itsenäisesti!! Lisäksi tehtiin keinua, jossa palkkaan namilla ja lelulla. Osaksi sain jo häivytettyä namia kontaktipinnalta ja palkkasin vain lelulle vapautuksella. Otin myös pari kertaa An samalla taktiikalla ja tuntuu, että Likka alkaa hahmottaa kontaktiesteillä pysähtymistä.

Lotta harjoitteli leikkimistä (namit unohtui muutes hallin seinustalle), kuolleelle lelulle juoksemista, siivekkeen kiertoa ja täys pitkää putkea. Hurjan innostunut ipana, joka leikki tosissaan vieraassa paikassa. Niin lupaava!!

9.7.21 Omatoimitreenit Salon Koirahalli. Tänään taas hallilla treenailemassa🤩. Lotta on aloittanut ohjatut agsatreenit tällä viikolla kun ostin sille irtopaikan. Lähinnä hallilla leikitään lelulla, mutta samalla tutustutaan erilaisiin esteisiin. Tänään Lotta tutustui keinuun ja mutkaputkeen. Uskon, että siitä tulee aikas nopea ja hieno!! Palkkaantuu lähes täysin lelulla!! 🔥 Likan keppitreenit jatkuivat, enää neljä ohjuria!!🙏 Myös focusta, keinua ja eteenmenoa treenattiin ja Piikukin pääsi treenailemaan namiautomaatilla 🥰 kyllä me kaikki vaan niin tykätään agsasta!!

17.7.21 Yksityistunti Lägi, Koulutusrumba. Tänään yksäri Lägillä, Suskun opeissa. Valtavan hieno, joskin mua turhauttava rata, jossa oli juurikin sitä mitä ollaan täältä hakemassa: irtoamisia, leijeröintiä ja kontakteja. Koska Piikun kanssa tehdään jo kokonaista rataa on videossa enemmän siitä, Likan kanssa keskityttiin myös An kontakteihin ja puomin harjoitteluun. Katsokaa miten nopea Likka on🙏🙈😳💗!!!! Kyllä tuli muuten hiki!! Mutta molemmat tytöt työskenteli siitä huolimatta 100% ja Piiku alkoi lopuksi taistella vielä lelustakin, mistä olen super iloinen ja ylpeä!! Täysillä tehtiin ja kaikkemme annettiin! Ens viikonloppuna onkin sitten taas viralliset kisat minulla ja Piikulla, samalla hallilla! 😅💗 Kiitos Susku, että koutsaat meitä ja luotat meihin, vaikka välillä lentää hiki, veri ja ärräpäät!

21.7.21 Yksityistunti Lägi, Koulutusrumba. Likka tänään Lägillä Suskun yksärillä. Alkaa kontaktipinnat hahmottua pikku hiljaa. 🥰 Niin mainio pikku säätäjä se on, vauhtia riittää ja sen myötä varsin kinkkisiä ohjaustilanteita!! Videolla näkyy koko totuus treeneistä. Tänään tunsin itseni isoksi ja kömpelöksi, tönköksi suorastaan ja siltähän tuo myös näyttää. Olisinpa vielä hoikka ja sutjakka, niin kuin Likka itse 🔥 Likalle on varattu nyt luustokuvausaika elokuun alkuun, joten sitten nähdään mikä tuomio sieltä tulee. Mutta terve se on ollut ikänsä eikä koskaan ole ontunut tai muuten vaikuttanut kipeältä. Mun pikku salama! Toivon parasta!! 🙏

Piikun kanssa radalla oli muutama meille vaikea kohta, joita hinkattiin kunnialla!! Videolla kyllä the whole truth and nothing but the truth, joten tästä saa kyllä käsityksen mitä se agsa on: toistoja toistoja ja onnistumisia! Itse tunsin itseni kyllä hyvin tönköksi tänään, mutta katsokaa noita Piikun hyppyjä!! 🥰🔥Se on kyllä ihana tyyppi, jolta löytyy vauhtiakin ihan sopivasti meikäläiselle.

25.7.21 Piikun toiset viralliset kisat, Lägi. Piikun tokat agsakisat takana ja heti ekalta radalta nolla sekä LUVA. Tokalla radalla harmittava keppi virhe kun itse painelin menemään ja Piiku varasti lopussa. Hypäriltä myös hyl kun juoksi parin hypyn ohi ja keppien menokulma ei heti löytynyt. Kaiken kaikkiaan meillä oli kuitenkin hieno päivä, joskin pitkä. Harjoiteltiin odottamista ja myös vähän tokojuttuja ja paineen alla Seuruupätkät oli parempia kuin koskaan 😂 ehkä me molemmat ollaan parhaimmillamme jännityksen alla. Piikulla pysyi myös vire hyvin yllä, mikä oli vähän yllättävää sen tasaisen olemuksen vuoksi. Vielä ennen vikaa rataa leikki lelulla ja vauhti oli ihan reipas! Niin ylpeä mun täydellisestä tytöstä 💗 Taas löytyi treenattavia juttuja! Tästä on hyvä aloittaa loma. Suuri kiitos isälleni seurasta ja vikan radan videoinnista.

26.7.21 Lotan ja Likan kanssa hallilla. Koska Piikun kanssa kisattiin eilen, otin tänään nuoremmat tytöt hallille tänään. Lotan kanssa leikittiin taas paljon, muistuteltiin siivekkeen kiertoa, kontaktipintaa 2on 2off ja putkea. On hauskaa. että Lottaa voi palkata pelkästään lelulla, ensimmäinen nahkani, jonka kanssa tämä on mahdollista. Harjoittelimme myös eteen menoa kuolleelle lelulle putken kautta. Super!

Likka puolestaan oli tänään vähän off. Yritäin treenata keppejä, mutta tänään Likka vain pyöri ja hyöri eikä keskittynyt ollenkaan. Vain pari hyvää toistoa saatiin. Sen sijaan puomin kontaktipinta selkeästi hahmottuu ja koko este tehdään jo kivalla asenteella. Korkeaa rengasta yritin sille kanssa, mutta tässä kohtaa Likka vain juoksi renkaan alta ja tarjosi sen ympäri pyörimistä. Huoh. Onneksi eteenmeno putkeen onnistui hyvin, joten lopulta jäi ihan hyvä fiilis, vaikka olin lievästi turhautunut.

Olemme treenaillee omaksi iloksi myös kontaktipintaa Lotan ja Likan kanssa omalla kotiportaalla, josta tämä viimeinen video. Olen tosi tyytyväinen tyttöjen edistymiseen, sillä kiire ei todellakaan ole. Kyllä ne Likan kepitkin sieltä rakentuvat ajan kanssa. Likka kävi elokuun alussa luustokuvilla ja se sai valitettavasti lonkkalausunnoksi D/D. Omaankin silmään lonkat selkeästi olivat löysät, joten se on pistänyt mielen vähän matalaksi. Likka ei ole koskaan oireillut mitään. Selkä- ja olkatuloksia odotellaan vielä kyynärien ollessa puhtaat. Toki harrastamisen kannalta tämä tulos tulee ottaa huomioon, eikä meillä enää olekaan mitään yleviä tavoitteita Likan kanssa (jos on ollutkaan), mutta treenejä kuitenkin jatketaan omaksi iloksi ja kilpailuihin edelleen tähdätään. Lajia harrastetaan kuitenkin maltilla ja koiran ehdoilla. Toivon Likalle monia oireettomia vuosia. Kiitos kaikille meitä tsempanneille somessa ja livenä. Paljon merkitsee teidän tukenne. ❤ Harmikseni bordercollien jalostushaaveet jäävät nyt tällä haavaa tähän ja katsotaan asiaa uudelleen joskus myöhemmin josko intoa siihen vielä riittäisi.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s