AGILIITOA alkusyksyssä

Agility on ollut hetken verran tauolla kun ohjatut treenit loppuivat. Tarkoitus oli ottaa yksityistunteja koko syksy, mutta taloudellinen tilanteeni muuttui sen verran, että ne piti perua. Into alkaa kuitenkin taas nousta, joten katsotaan ensi keväänä uudestaan! Piikun kanssa nousimme kolmien kisojen jälkeen kakkosluokkaan Forssassa ja ekat kakkoset korkattiin toden teolla syyskuun puolessa välissä. Lotta aloitti ohjatut treenit ja Likan kanssa treenataan vielä kepit ja kontaktit kuntoon ennen kisoja.

Lotta

6.8 omatoimitreeni, Tassut. Maijun kanssa kävimme treenaamassa paikallisen agility-yhdistyksen kentällä. Täällä pääsee hyvin treenaamaan sulan maan aikaan, sillä kentältä löytyy kaikki esteet. Otin myös kamerani mukaan harjoitellakseni sen säätöjä liikkuvia kohteita varten, mutta vaikeaa on 😂

Piiku treenasi radan omaisesti ja kentällä oli valmiina helppo rata. Pidän siitä miten Piiku hakee keppien menokulmaa koko ajan itsenäisemmin! Kontakteilla saan olla jo tarkkana, ettei se tee niistä juoksareita, ja pysäytys treeneissä on kyllä ehdoton. Päässäni on visio miltä sen pitäisi näyttää: koira juoksee kontaktille hyvässä vauhdissa ja heti vapautus kun tassut osuu kenttään ja liike on pysähtynyt.

Likka puolestaan treenailee tällä hetkellä paljon kontaktiesteitä ja keppejä, sillä haluaisin ne kuntoon ennen kuin Piiku jää Mammalomalle. Keinua tehtiin maltilla ensin ja sitten jo hypyn takaa, puomi sujui ihan ok, mutta pyssärit targetilla todella upeasti! Kepit sujuvat hyvin minun ollessa koiran vasemmalla puolella, mutta oikealla ei niinkään 😜. Myös täys korkeaa rengasta treenattiin. Tämä on jostakin syystä Likalle vaikea hahmottaa, mutta saimme muutamia hyviä toistoja ilman vauhtia.

Piiku

Lotta leikki taas kanssani kentällä ja teimme mutkaista putkea ja sen jälkeen eteenmenoa kuolleelle lelulle. Kuuma tuli, joten pidin session lyhyenä. Maijulle jälleen kerran suurkiitokset seurasta ja osasta kuvista!

9.8 yksäri Lägi, Koulutusrumba

Meillä oli eilen agilityn yksityistunti Suskulta.(KoulutusRumba) Kentällä oli valmis, aika suoraviivainen rata, joka sisälsi kaikki kontaktiesteet ja kepit, joten sitä sitten treenailtiin! Samalla Susku yritti ottaa meistä kuvia, mutta hallin hämärä valaistus tuotti ongelmia.

Piikun kanssa muistuteltiin kontakteille pysähtymistä ja puomin se tekeekin hienosti, juosten kovaa vauhtia loppuun asti. Lisäksi harjoiteltiin valssia heti keppien jälkeen ja hypylle hakeutumista samalla kun minä leijeröin. Tämä ei ole Piikulle helppoa, vaikka se irtoaa eteenpäin aika kivasti hypylle, sivu suunnassa se onkin paljon vaikeampaa!

Likka sai tänään valtavan hyvät treenit kontaktille ja kepeille sekä häiriölle kun naapurikentällä treenattiin myös. Aluksi se juoksi haukkumaan aidan viereen, mutta rauhoittui sitten työskentelemään, vaikka välillä katsoikin naapuriin päin. Jo siitä olin hyvin ylpeä! Tehtiin ensin keinua, jonka se ensin juoksi yli loikalla ja sitten varovaisemmin. Vähän se ilmalennosta herkistyy, mutta tekee kuitenkin uudelleen ja rauhassa. Tänään saatiin keinulle jo hypyltä vähän vauhtiakin! Puomin alla oli ekaa kertaa putki, ja se oli kummallista, mutta tosi nopeasti Likka ymmärsi vain juosta puomin päähän, vaikka itse jäin kauemmaksi 💗 kepit tehtiin täys ohjureilla, mutta voi miten hienosti!! Likka haki kepit upeasti hypyn tai jopa putken jälkeen! Mun pieni ruskea suklaamouseeleivokseni 😂😂💗

Kiitos Suskulle kivoista treeneistä ja näistä kuvista 🙏🥰

14.8 Mieletön kisapäivä Forssassa!! 🔥🔥 Piikun elämän kolmannet kisat, menolippu kakkosiin ja kakkosten korkkaus ! Voi jestas tota koiraa!! 💗🥰Videolla eka hypäri, jolta harmittavat 10vp//4.sija. Piiku myös varasti lähdössä mitä se ei ole tehnyt koskaan ennen. Jotenkin tuntui, ettei se ihan ollut tilanteen tasalla tässä kohtaa. Vettä oli satanut rankasti koko aamun ja kenttä oli märkä. Onneksi pahin sade loppui juuri kun luokka alkoi.

Toka rata upea nolla, 2.sija ja Piiku olikin enemmän oma itsensä. Saatiin LUVA ja koska Piikulla on jo kahdesta ensimmäisestä kisasta agsaradoilta Luvat kasassa, päästiin nousemaan kakkosiin samantien.

Elämäni eka kakkosluokan rata kaatui harmittavasti omaan ohjausvirheeseen heti tokalla esteellä, mutta Piiku teki muuten mielettömän kauniin radan, vaikka molemmilla alkoi jo väsymys painaa jaloissa. Keskityin vahvistamaan kontakteja tällä radalla ja siinä onnistuttiin. Vaikka toki kolmoset on haaveissa, silti tuntuu nyt kuin oltais saavutettu iso tavoite meidän agsauralla. Tästä on hyvä jatkaa lajin parissa rennon letkeällä asenteella 💗🥰

23. 8 yksäri Lägi Kuten videolla näkyy, maanantain agsatreeneissä keskityttiin molempien tyttöjen kanssa keppien menokulmiin ja kontakteihin. Likka hakee kepit jo varsin hyvin, mutta vauhdissa niiden loppuun suorittaminen on vielä vaikeaa. Tänään osa ohjureista oli jo pois. Sydäntä lämmittää sen into ja se, että se tarjoaa kepit jo hienosti. Myös kontaktipinnoilla se hakee oikeaa paikkaa. Varsinaisten esteiden opettelu on ollut sen kanssa nopeaa. Piikulla oli tänään pitkästä aikaa juoksupöksynsä jalassa ja se olikin alkuun vähän hämmentävää. Piiku on kyllä hyväksynyt pöksyt nopeasti ja ne riisutaan ja puetaan sellaisella innolla kuin se olisi vain yksi temppu lisää käskysanalla ”pöksyt” 😅 voi Piiggels. 💗 Treeneissä haettiin kepeille lähetysvälimatkaa ja erilaisia suuntia. Pöksyt hidastivat tänään fyysisesti, mutta ei henkisesti

6. 9 Salon koirahalli, Koulutusrumba. Lotan ohjatut treenit alkaa Lotan ekat agsatreenit tänä syksynä!! Vähän oli vaikeaa luopua valmentaja Suskusta (ja miksi ihmeessä pitäiskään🤩🥰) ja sain heittäytyä tosissani🙈 mutta katsokaa miten Lotta tarjoaa mielettömän kivasti hyppyjä ja putkia!! Siitä tulee vielä mainio!

12.9 Kisat LÄGI. Piikun ekat kakkosluokan kilpailut! Jännitti jo alkuun niin, että unohdin kilpailukirjan ja jouduin kääntämään auton takaisin. Kisapaikalla katselin kauhulla ratapiirroksia, koska ne näyttivät ihan mielettömän vaikeilta! Pelkäsin, etten muistaisi niitä ja tekisin turhia omia mokia. Jännitys oli niin järjetön, että oksetti. Olin ensimmäisenä lähdössä ja koska maksit aloittivat, sain juosta hakemaan Piikua autosta heti rataan tutustumisen jälkeen. Mutta onneksi koirani on mieletön luottopassi! Vaikka minä olin aivan paniikissa, Piiku oli rautainen ja vakaa. Sen rauhallisuus välittyy minuunkin, aivan kuin se sanoisi: luota sä vaan muhun Mamma, mä hoidan! ❤ Paineltiin ekalla radalla, hypärillä 2. sijalle vain yhdellä vitosella (en edes tiedä mistä se tuli). Rata oli kaunis ja Piiku irtoaa hienosti hoitamaan oman tonttinsa.

Ensimmäinen rata:

Päivän keskimmäinen rata, ensimmäinen agilityrata, oli haastava ja Piiku kielsi jo ekalla putkella. En ohjannut tarpeeksi selkeästi, koska oletin, että se irtoaa putkeen hyvin. Toinen kielto tuli keppien jälkeisellä takakierrolla, jollaisia on tehty Piikun kanssa vasta todella vähän. Saimme myös aikavirheen, mutta silti 3.sija! Keskimmäinen rata:

Kolmas ratamme oli todella kaunis, oikein harmittaa että saimme hyllyn. Valitettavasti Piiku kielsi takakulmassa olleen hypyn ja karkasi ennakoivasti putkeen. Tämä olisi muuten ollut puhdas nolla. Oma ohjauslinja oli aavistuksen liikaa putken suuntainen. Radat olivat monille vaikeita eikä tältäkään radalta tullut kuin kaksi tulosta. Mutta VOI miten ihanaa Piikun kanssa on juosta! Katsokaa miten kauniisti se menee! Kolmas rata:

Hiki tuli ja upea itsensä voittamisen fiilis! Jännitys laukesi jo ensimmäisen radan jälkeen ja asiaa auttoi myös se, että isäni saapui jälleen paikalle kannustamaan ja tukemaan minua henkisesti. Olin todella tyytyväinen valitsemiini ohjauslinjoihin ja valtavan ylpeä Piikun vahvasta suorituksesta niin alun paikallaolossa, kontakteilla kuin itsenäisissä hypyissäkin. Se ei myöskään tiputa rimoja juuri koskaan. Nämä olivat siis vasta neljännet kisamme! Leijun näissä fiiliksissä vielä pitkään!

Minulle on ollut yllättävää huomata, että agilitykilpailuissa voi olla jopa neljä rataa päivän aikana. Kun viimeksi kisasin noin 10 vuotta sitten, ratoja oli aina kaksi, korkeintaan kolme. Kisapäivät ovat siis pitkiä ja vaikka en pidä agilitya niin henkisesti kuormittavana lajina koirille kuin vaikkapa koiraurheilun kuninkuuslajeja paimennusta ja hakua, on tällaiset kolmen tai peräti neljän radan päivät myös henkisesti koiralle haastavia. Piikulla ensimmäinen rata on yleensä paras niin vauhdiltaan kuin henkiseltä tasoltaankin, mutta toisaalta Piikun vire pysyy yllä koko päivän. Agilityn kisapäivät voivat siis olla nykyään myös aika rankkoja.

Agility on kyllä meidän ykköslaji, nyt ja toivottavasti myös tulevaisuudessa! On ihan mieletön flowtila kun koira juoksee täysillä, mutta silti kuulolla, hoitaa oman tonttinsa ja omat ohjauslinjat ovat presiis siellä missä pitää. Tähän päästäksemme olen kyllä valmis satsaamaan aikaa ja rahaakin enemmän kuin muihin lajeihin. Vahva into alkaa siis palailla ja suunnitelma talven treeniohjelmasta hahmottua. Tehotytöt ovat maailman parhaat tiimiläiset!

Nähdään siis kisoissa! 😉

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s