Hakuiluja syysmetsässä

Hakuharrastuksemme lähti uudelleen uuteen nousuun kun saimme loppukesästä collieista koostuvan porukan kasaan. Suurin osa treeneistä tapahtuu täällä Kiskossa maastoissa, joiden käyttöön olen saanut maanomistajien luvan. Likan ja Lotan kanssa on otettu tavoitteeksi nenän käyttö, hallinta ja pistotyöskentely, mutta Piiku on aloittanut jo ilmaisutreenit irtorullilla.

11.8.21 Tänään viimeinen lomapäivä ja vietin sen lähes kokonaan hakumetsässä! Aamupäivällä Lotta hakuili ”penturyhmässä” ja tehtiin 4 pistoa ekalla ja 4 seuraavalla kierroksella. Lotan toka kerta hakuilemassa eikä olisi uskonut, se sinkosi keskilinjan yli hienosti noin 20-30m. Valtavan innostuksen vuoksi hallinta oli aluksi vähän sitä sun tätä, mutta loppua kohden Lotta tuntui ymmärtävän, että kannattaa edetä aina kauttani. Valitettavasti meitä oli vain kolme, joten videota ei tänään saatu.

Piiku ja Likka treenasivat iltapäivällä. Piiku työskenteli jos ei nyt upeasti niin ainakin innokkaasti 😂. Alunperin ajateltiin, että avara maasto on helppoa ja vain lopun kallioinen maasto antaisi lisähaastetta. Toisin kävi. Lieneekö marjastajien hajuja vai mitä, mutta kaikki koirat juoksivat paljon enemmän kuin olisi tarvinnut ja ukkojen löytyminen oli haasteellista. Treeneistä tulikin fyysisesti rankat. Lisäksi jossakin jyrisi ukkonen ja laukauksiakin kuultiin kauempaa. Otin 6 ukkoa ”kokeen omaisella lähestymisellä”. Ensimmäisellä pistolla Piiku on nyt usein lähtenyt puoleen syvyyteen, kääntyy sitten keskilinjan suuntaisesti ja tulee takaisin. En tiedä miksi. Siispä ääniapu ja Piiku irtoaa hienosti täyteen syvyyteen. Tokalla pistolla lähetin taas ilman apuja, mutta nyt Piiku juoksee reippaasti yli 50m, ehkä 100-150m, tulee takaisin. Toisella lähetyksellä ja ääniavulla löytyy jo maalimieskin 🙈. Kolmas ukko löytyi ääniavulla, neljäs ilman apuja. Tässä vaiheessa näkee, että alkaa väsymys painamaan, mutta pienellä kehulla Piiku jatkaa. Viides ukko oli korkean kallion päällä. Ääniavulla Piiku irtoaa hienosti, vaikka kompuroi alussa. Kuudes ukko ilman apuja ja Piiku tekee taas laajan kaarroksen ennen kuin löytää ukon. Mielettömän rankka fyysinen setti takana, mutta olin erittäin ylpeä Piikusta. Ehkäpä sen kanssa ei tyhjiä tarvitse kauheasti treenailla… 🙈

Likan kanssa hallinta on ollut ongelma, joten jätin sille liinan valjaisiin. Nyt se olikin hienosti kuulolla ja tuli keskilinjalle joka kerta ilman temppuja! Käytin paljon apuja, sillä tämän päivän pistot olivat kokeneillekin rankkoja jo maastonkin vuoksi. Likalla ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa, se juoksi sujuvasti lähes kohtisuoraan maalimiehelle. Likka oli päivän suoraviivaisin suorittaja, lieneekö sitten sitä Bcn kuuluisaa fysiikkaa vai mitä. 6 ukkoa, joista ensimmäinen haamu, 2. Haamu, 3. Ääni 4. Ilman apuja 5. ääni ja 6. haamu. Mielettömän ylpeä siitä miten senkin taidot ovat tässä lajissa kehittyneet ja tuo hallinta on jo varsin mallikasta!! Voi Likka 💗💗💗 Kiitos jälleen meidän omalle Collie tiimille huikeasta päivästä!!

18.8 Lotta pääsi mukaan hakutreeneihin tänään. Hiukan oli energiaa, intoa enemmän kuin taitoa tai hallintaa, mutta näistä on hyvä muokata treenejä eteenpäin!

Vettä satoi rankasti koko treenien ajan. Kiitos jälleen meidän omalle Collie tiimille huikeasta päivästä! Ei ole meidän neidot koirineen sokerista! 💗🔥

19.8 Piikun kolmannet rullatreenit ja toiset treenit metsässä!! 😘 Se on kyllä uskomaton yhdistelemään asioita ja oppimaan. Pistot olivat tänään suoria ja nopeita, uskon että uuden oppiminen saa sen syttymään ja tekemään vielä paremmin, sellainen se on! 🔥🔥Rullailmaisut radan oikealle puolelle, suorapalkat vasemmalle. Ensin kaksi ilmaisutreeniä puolesta syvyydestä, tällaista ei ole siis koskaan tehty. Rulla maassa maalimiehen vieressä. Apukäskynä noutosana Anna. Maalimies passiivinen. Näytölle lähtee hienosti. Toinen pisto vasemmalle ääniavulla. Kolmas ilmaisu täyteen syvyyteen ilman apuja. Näytölle lähtö vähän hakusessa. 4.pisto täys syvyyteen suorapalkalla. 5. Rulla ilmaisu, näytölle lähtö vähän hakusessa. 6. Ääniavulla täys syvyyteen ja suorapalkalla. Ihan mielettömän ylpeä olen Piikusta ja siitä miten vaivattomasti se suoritti tämän radan missä uusia juttuja ja itsenäisiä ratkaisuja!! Se on kyllä uskomaton koira!!! 🔥😘💗🥰 Ensi kerralla keskitytään näytölle lähtemiseen.

25.8 Likka tänään meidän hakutreeneissä. Teemana tällä kertaa oli naamioitumisverkkojen alle piiloutuneet ja makaavat maalimiehet sekä erityisesti Likalla hallinta keskilinjalla. Olen niin ylpeä siitä, miten upeasti Likka nykyään kuuntelee ja tekee selkeästi minun kanssani töitä. Lisäksi se etsii erittäin tarkasti ja motivoituneesti. Maalimiesmotivaatio olikin hallinnan lisäksi tämän syksyn tavoite (tai ylipäätään). Ihanaa nähdä se näin onnellisena tekemässä jotakin mitä rakastaa! 💗

Piiku treenaili taas rullailmaisua, tällä kertaa lyhyemmällä välimatkalla. Selkeästi näytölle lähteminen on tässä se vaikein juttu, mutta mulla on siihen uusi suunnitelma ensi viikolle. 🥰 Tämän syksyn isompi tavoite on irtorullailmaisun rakentaminen🔥Kisatavoitteitahan meillä ei oikeastaan ole, mutta omaksi iloksi rullan opettaminen toi treeneihin lisää haastetta. Ja siitähän Piiku tykkää! 🤩Vasemmalle tehtiin piiloja täyteen syvyyteen ja ääniavulla sen jälkeen kun muillakin koirilla oli kallioisen maaston kanssa vähän haasteita. Lisäksi treeneissä oli teemana naamioituneet sekä maassa makaavat maalimiehet. Kivaa oli taas! 💗

1.9 Lotta pääsi ekan kerran partioimaan! Otettiin kaksi kierrosta, joista jälkimmäiseltä video. Maalimiehet ovat piiloutuneet jo naamioverkkojen alle ja alun epäröinnin jälkeen mentiinkin hippulat vinkuen, siinä tuli ohjaajalle ja kameranaiselle kiire 😂Ihanaa kun se on jo selvästi ymmärtänyt mitä sana ”ukko” tarkoittaa ja etsii kyllä innolla💗 Myös Piiku oli mukana ja tehtiin partioimalla lyhyttä ilmaisutreeniä, joka sujui todella hienosti. Piiku tuo rullan jo ilman erillistä käskyä ja lähtee näytölle heti luvan saatuaan.

8.9 Piikun partiointia tältä päivältä. Alueella oli neljä ukkoa, joista videolla 2-4. Kolmas ukko löytyi vähän liian nopeasti, sillä ”selän taakse” jäi toka maalimies, jota lähdettiin erikseen sitten hakemaan. Etsinnän kannalta ei ehkä paras mahdollinen harjoitus, mutta katsokaa rullatyöskentelyä!! Ja näytölle lähtöä ”Seppo” käskyllä 💗💗💗 olen niin ylpeä tästä tytöstä!!!! 🤩Omat ideat koko ilmaisun ketjuttamisesta tuntuvat ainakin tähän mennessä toimineen ja Piikulla on vahva ajatus siitä, mitä pitää tehdä. Jopa vaikea maasto ei häiritse sitä🤩. Näitä vaan lisää niin, että sitten voidaan alkaa ottamaan mukaan pikkuhiljaa myös välimatkaa.

Jätä kommentti