Agilitya pitkällä tauolla

Tai no. Nyt kun kasasin näitä treenejä yhteen tajusin, ettei meillä ole ollut kuin hikiseen parin viikon tauko treeneissä. Toki Likka ja Piiku eivät ole päässeet ohjattuun valmennukseen pitkään aikaan, mutta olemme silti treenailleet suht säännöllisesti. Odotan innolla ensimmäisiä yksityistunteja, milloin ikinä ne sitten ovatkaan johtuen taloudellisesta tilanteesta ja täpötäydestä kalenterista… Aika hyvin ollaan kuitenkin päästy treenaamaan ihan omin päinkin ja ensi viikonloppuna Piiku kisaa jälleen. Ykköslajin titteliä kantava agility ei ehkä ajallisesti näyttele kovin suurta osaa meidän viikko-ohjelmassa (vielä), mutta tavoitteellisesti agsa on kuitenkin se omin ja rakkain koiraurheilun muoto! Just for the fun of it! 🥰

15.9 Koulutusrumba, Salon koirahalli. Lotta on ilmoitettu joka toinen viikko Suskun treeneihin ja ne ovat sujuneet vähän vaihtelevasti. Lottahan rakastaa agsaa, siitä ei ole kyse, mutta minun kanssa toimiminen on vähän niin ja näin. Sen on hyvin vaikea luopua Suskusta ja välillä olen todella turhautunut. Olen pohtinut välillä, ettei siitä edes tule hyvää agsakoiraa.. mutta ehkäpä kolmen treenin jälkeen on vähän liian aikaista tuomita 😀 Ainakin päätin ottaa jatkossa Likan puolittamaan treeniaikaa, jotta Lotta ei ainakaan pääse väsymään.

24.9 omatoimitreeni, Salon koirahalli. Tänään treenattiin agilitya, sillä viikonloppu menee kurssitoiminnassa. Lotta harjoitteli irtoamisia putkeen ja rimoille, pentukeinua ja rengasta. Piiku puolestaan treenasi viime kisoissa kiellon aiheuttanutta keppien jälkeistä takakiertoa ja renkaan leijeröintiä. Likka teki elämänsä ekat kepit ilman ohjureita sekä harjoitteli rengasta. Kaikkien kanssa päästiin eteenpäin treeneissä ja tauko on selkeästi tehnyt hyvää! 💗 Omakin motivaatio alkaa tästä taas nousta! 

29.9 Lotan joka toinen viikko agsakurssi etenee. Päätin, että puolitan jatkossa sen treenivuoron Likan kanssa, koska Likka on koiristani se, jolla on eniten opittavaa tällä hetkellä, jotta saisin sen kisavalmiiksi. Lotan kanssa motivaatio on vähän vaihteleva, sillä se tekee hommia vaihtelevasti. Tuntuu, että parhaiten se tekee silloin kun ollaan kentällä kahdestaan. Päätän kokeilla lisätä leluja treeneihin. Ihan pienenä pentuna Lotan kanssa vain palkaksi leikittiin, mutta hampaiden vaihdoin aikaan se jäi. Likan kanssa rata oli pienellä kentällä haastava, sillä en millään ehdi ohjata sitä tarpeeksi nopeasti.

17.10 Maastokurssien jälkeen päästiin myös treenaamaan vähän agsaa ystäväni Sarin omalla kentällä. Superia!! Likan kanssa takakiertojen kanssa on edelleen haasteita ja sen nopeus on kyllä sykähdyttävä! Piiku teki tasaisen varmaa rataa ja pieni Lottakin pääsi tänään ekaa kertaa ulkokentällä treenaamaan, hallinta ja motivaatio oli 100%. Lihapullat omassa taskussa ja lelu palkkana Sarilla toimi tosi hyvin ja kokeilimme myös vinkupalloa, joka tuntui myös toimivan! Oli ihanaa nähdä tytöt niin motivoituneina yhdessä tekemiseen vaikka takana oli jo pari tuntia riehumista vieraassa ympäristössä vieraiden koirien kanssa. Kiitos Sarille seurasta ja treeneistä! 🔥

20.10 Tänään oltiin aamupäivällä hallilla treenaamassa agsaa. Likan kanssa treenataan keppejä ja kontakteja kuntoon, mutta rengas meni jo hienosti osana rataa. Piikun kanssa leijeröitiin keppejä ja Lotan kanssa vain leikittiin kahden lelun leikkiä.🤩

Likka on ihan super nopea ja oikeaa paikkaa pitää ehdottomasti vielä vahvistaa, mutta päästiin taas vähän eteenpäin. Kepeille otin pari ohjuria kun Likka innostuksissaan ei millään malttaisi tehdä loppuun asti. Tuli tunne, että nyt treenaillaan vaan omaksi iloksi ja katotaan miten pitkälle päästään.💗 Onneksi Likka selviää kyllä ilmankin agsaa, vaikka se sitä rakastaakin. Mutta tuo elämästä nautiskelija rakastaa onneksi monia muitakin juttuja, kuten metsässä juoksemista, uimista, tokoilua jne.

23.10 Omatoimitreenit, Salon koira-halli. Olen hämmentynyt, että energiaa on ollut tällä viikolla lähteä peräti kahdesti hallille. Ihan, ihana loma! Tänään treenasin Likan ja Lotan kanssa. Likka harjoitteli keinua, kontaktipintoja sekä keppejä, tällä kertaa kahdella ohjurilla. Keinu sujui tosi hienosti, jopa leijeröimällä hypyn takaa. Keppejen kanssa sujuu hienosti, kunhan ohjauslinja on helppo. Lotan kanssa puolestaan keskityttiin leikkimiseen ja kontaktipinnan muistutteluun.

27.10 Koulutusrumba, Salon Koirahalli. Jälleen Lotan kurssi kerta. Lotta oli ihan super innostunut tänään, kiskoi leluja ja juoksi geelipallon perässä. Olen laittanut sen kanssa sata lasiin ja hommasin erilaisia vetoleluja, vinkupalloja jne. Namina toimii edelleen nakki ja lihapulla, mutta on hienoa miten voimme vuorotella ruuan ja lelun välillä. Tehtiin pidempää ratapätkää, jossa valsseja ja pari putkea. Lotalla oli hurja vauhti päällä! Edelleen sen on vaikea luopua Suskusta tai muista radan reunalla seisovista ihmisistä (koska ihmiset nyt ovat maailman parhaita), mutta juokseminen ja Leikkiminen minun kanssani on myös kivaa. Olen aivan varma, että Lotan kanssa meistä tulee vielä jotakin suurta, kunhan se iän myötä varmistuu.

Likka kiehuu agsassa vähän yli odotellessa ja se on pari viime kertaa ikävästi rähissyt muille koirille. Uskon, että se osittain johtuu sen valtavasta innosta päästä radalle ja osittain jostakin muusta. Likkahan on rauhallisemmassa mielentilassa erittäin sosiaalinen eikä esimerkiksi hakutreenien jälkeen porukkalenkillä ole koskaan mitään ongelmia. Autoa se sen sijaan puolustaa raivokkaasti, mikä on lievästi sanottuna ärsyttävää. No, kentällä Likka keskittyy upeasti, pysyy alussa paikallaan ja odottaa vapautusta hienosti ja tänään irtosi upeasti putkiin ja estefocus oli niin hyvä, että se irtosi upeasti hypylle kauempaakin. Susku sanoi, että meidän on kyllä päästävä kisoihin, niin hienosti meni!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s