Hakutyötä metsässä

Hakuilut ovat jatkuneet noin kerran viikossa. Porukka on vaihdellut kolmesta noin viiteen ihmiseen, mutta olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että innostuneita ihmisiä on riittänyt treeneihin. Mun tytöt harrastaa omaksi iloksi hakua eikä ajan puutteen vuoksi ainakaan vielä ole ajatuksena kilpailla. Tavoitteena on kuitenkin rakentaa teknisesti toimiva koira maastossa. Metsässä näen koirien yksilöllisiä eroja, niiden fyysisiä ominaisuuksia, kykyä työskennellä paineen alla, tapaa ratkaista itsenäisesti ongelmatilanteita ja muita kognitiivisia taitoja kuten oppimiskykyä. Alla on muistiinpanoja syys-lokakuulta järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan.

1.11 Elämyksellistä yöhakua tänään!! Omat tehotytöt pääsivät myös treenaamaan ja otettiin 5 pistoa. Ekalla rundilla ei ääniapuja tarvittu kuin ekalla pistolla. Lotta aloitti ja sillä oli hirveästi intoa! Oli vielä hämärää ja Lotta irtosi ilman apuja upeasti! Lotta sai myös toisen kierroksen, jonka aikana se etsi erittäin motivoituneesti isolla kaarella, mutta johtuiko pimeydestä vai mistä, niin tarvitsi hiukan enemmän apuja.

Piikun vuorolla ei apuja myöskään tarvittu, vaikka oli jo tosi pimeää. Piiku on tottunut treenaamaan pimeässä eikä se sitä hetkauttanut. Likka treenasi juoksun takia viimeisenä ja se ampaisi maalimiehelle kuin pieni pupu, punainen valopanta vain pomppi ees taas 😅

Treeneissä kyllä yhdistyi upealla tavalla elämyksellisyys!!🤩 Ketään ei jätetty pimeään ja väliajalla syötiin eväitä ja höpötettiin. Kanervikossa oli upeaa maata ja katsella piilossa tähtitaivasta!! Koirat etsivät hienosti ja motivoituneesti, eikä niitä tarvinnut houkutella irtoamaan pimeyteen! Ensi viikolla sitten ensimmäiset treenit asiakkaille, en malta odottaa!!

”Oli tosi hyvät treenit! Ihan meditatiista maata siellä tähtitaivaan alla 😆”

”Joo oli kyllä mahtavaa! Nyt ties ainaki et nenää käyttivät ku oli pilkkopimeetä. 😂 ja oli rauhottavaa kattella tähtitaivast!”

24.10 Tänään hakutreeneissä ajatuksena 100m keskilinja ja 6 pistoa kaikille tytöille. Likalle yli syvyyteen ja aluksi mielikuvilla. Se etsii kyllä Upeasti ja sinnikkäästi ja mietin, että sen kanssa voisi pidentää välimatkaa vielä lisää, ihan huvikseen! Yhden ääniavun otin kolmospistolle. Likka tulee perusasentoon keskilinjalle tosi hienosti🤩tämä onkin sille hauska fyysinen suoritus ja kaiken lisäksi se rakastaa nenätyöskentelyä! ! Puolivuotiaalle Lotalle laitettiin maalimiehet samaan syvyyteen kuin Likalle, eli kauas, ja sekin etsi häntä tötteröllä ja tuli keskilinjalle Luokseni tosi hienosti. Ryhmämme nuorin ja valtavan taitava!! Piikulle otin haamuna ensimmäisen piston, joka oli suorapalkka. Toka pisto tyhjää, kolmannelle Rulla. 4.rulla ja 5. tyhjä. 6 suorapalkka puolessa syvyydessä. Piiku etsii hienosti tyhjiä, mutta ei aina käänny eteenpäin sivulinjalla, vaan aika usein taaksepäin. siellä se sitten juoksentelee sinne sun tänne ennen kuin kutsun takaisin. En tiedä onko tällä muuta kuin teknistä merkitystä jos emme koskaan kilpaile, mutta koska en voi olla sata varma, niin sitäkin olisi kiva työstää.

20.10 Tässäpä Lotan upeat hakutreenit tältä illalta sateisessa metsässä! Kuusi maalimiestä täydessä syvyydessä. Otettiin ensin mielikuvaharjoituksena pari ensimmäistä pistoa ja Lotta irtosi niin upeasti, etten ottanut kuin yhdellä pistolla ääniavun. Hallinta keskilinjalla on parantunut 100% syksyn aikana ja olen siitä niin valtavan ylpeä!! 🤩💗 Keväällä voidaan ehkä alkaa jo rakentaa jonkinlaista ilmaisua 🔥

Pian kolme vuotias Piiku (Jucaides Cayla Cahaya) aloitti tänä syksynä rullatreenit ja nyt ollaan jo näin pitkällä. Keskiviikon treeneissä oli vähän märkä keli, mutta se ei haitannut! Toka ja kolmas pisto oli tyhjiä ja siinä kohtaa Piiku näki miten maalimies lähti keskilinjalta nelospistolle, joten oma moka. Muuten olin tosi tyytyväinen.

12.10 Lotan hakutreenit tänään 🤩 tehtiin mielikuvaharjoituksia kaikille ja onnistuttiin samaan aikaiseksi tosi hyviä pistoja ilman apuja! Lotta tarvitsi vain yhdelle pistolle haamuapua, muut ilman. Olen valtavan tyytyväinen sen fysiikkaan ja intoon etsiä metsässä ja hallintakin on parantunut 100% siitä mitä se oli alkusyksystä kun aloitettiin lajin harrastaminen. Kiitos meidän huippuporukalle! 🥰

10.10 Jos eilen oli upea päiviä ystäviä tavatessa, tänään oli tyttöjen vuoro! Lotan omat kaverit pehkopennut Viima ja Poju tulivat ensin meille kylään ja sen jälkeen lähdettiin metsään treenaamaan taas hakua. Ai että miten kivaa meillä olikaan!! Kiitos tytöille huippupäivästä!!

Videolla omien tyttöjen pistotyöskentelyä tältä päivältä. Kaikki tekivät kuusi pistoa, joista Lotalla oli neljä avuilla, kaksi jo täysin ilman apuja. Liina oli mukana alussa hallinnan vuoksi. Lotta tykkää jäädä maalimiehelle tai juosta ohitseni. Likka kärsi äkillisestä ripulista,😳 minkä vuoksi kaksi ekaa pistoa meni vähän mönkään, mutta loput tosi hienosti ilman apuja. Piikulla tehtiin irtorullalla 1,2,3,6 pisto ja suorapalkalla 4 ja 5. Sujui hyvin, joskin siirtyminen perusasentoon keskilinjalla saisi olla parempi. Näytölle lähtö tosi hyvä. 💗

6.10 Tässäpä Piikun hakutreenejä tänään. Sen valtava into näihin hommiin on ihan mieletöntä 💗 tehtiin eka pisto ääniavulla, sitten vähän tyhjää, kolmannella maalimiehellä Piiku unohtaa jostain syystä rullansa, neljäs puolessa syvyydestä suorapalkalla, viides tyhjä ja kuudes täydessä syvyydessä rullalla. Näytölle lähdöissä on ihan mieletön draivi, eikä haittaa, vaikka roikun (raahaudun) perässä. Vitsi, että meillä on kivaa yhdessä! 🥰 Ja hallinta 10/10! Tänään myös Likka pääsi juoksemaan maalimieheltä toiselle, mutta sille käytettiin enemmän apuja, sillä nenä ei vauhdissa ihan heti auennut. 6 maalimiestä täyssyvyydessä suorapalkalla. Ensimmäisellä haju veti liiaksi edemmäs sivulinjalla ja sain lähettää Likan kahdesti etsimään. Tokalla käytettiin ääniapuja, kolmas ilman apuja, neljännellä Likka joutuu hakemaan kauan ja lähetin sen kahdesti ääni ja haamuavuilla pistolle. Viidennellä ääniavulla ja kuudes ilman apuja. Hallinta oli 10/10 koko ajan ja tuli itse keskilinjalle takaisin hakemaan luottoa, eikä vain kadonnut omiin hommiin 😅

1.10 Tänään sain mielettömän hyvät treenit en paitsi Piikulle, vaan kaikille tehotytöille! 🙏💗 Alkuun piti treenata vain Piiku ja sen kanssa vahvistettiin rullatreenit pidemmällä välimatkoilla, mutta helpoilla piiloilla. Yksi tavoite oli myös räjähtävä näyttö ja sekin saavutettiin! 😅 Video on viimeiseltä, itseasiassa viidenneltä pistolta, jossa Piiku oli jo selkeästi väsynyt, sillä ekalla pistolla juostiin kyllä niin sairaan lujaa, että en saanut onnelliselta naurulta sanaa suustani maalimiehen luona. Ihan mieletön draivi! Ei pelkoa siitä, että mun roikkuminen liinassa jotenkin himmailisi Piikua.

Tuhannet kiitokset treenikavereille

19.9 Sunnuntain hakutreeneissä jätettiin Piikun kanssa vaihteeksi irtorullat kassiin ja keskityttiin suoriin pistoihin ja tyhjän juoksemiseen. Ekalla pistolla ääniavulla maalimies 70m verkon alla makaamassa ja Piiku kuulemma juoksi innolla ohi 😅 toka pisto tyhjä ja kolmas sekä neljäs ääniavulla 70m. Ei olla ennen noin syvälle mentykään, joten jo syvyys oli uusi juttu. Vitoselle yliheittona ja Piiku löysi hienosti maalimiehen, mutta minä en kuullut ja luulin ensin, että Piiku tuli takaisin löytämättä ukkoa. Radiopuhelimet olisi seuraava hankinta! Viimeiselle maalimiehelle lähetin ilman apuja ja hienosti meni! Pitäisi luottaa Piikuun enemmän ja jättää apuja rohkeammin pois. Super ylpeä siitä miten se irtoaa ja käyttää kroppaansa metsässä. Se on myös äärettömän hyvin hallinnassa. Peruskuntoharjoituksia pitäisi meille kyllä molemmille keksiä 😅

Lotta, 5kk, hakutreeneissä tänään pistot ääniavulla puoleen syvyyteen. Ihan _pikkuisen_ on intoa maalimiehille enemmän kuin hallintaa 😂 mutta toisaalta on hienoa, että itse tekeminen innostaa! Maalimiehet verkkojen alla ja osa maaten.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s