Henkilöhaku – Tavoitteet 2022

Tänä vuonna ollaan tyttöjen kanssa vallan innostuttu hakuhommista! Kisatavoitteita ei ainakaan Likalla ole, mutta tokihan muita lajiin liittyviä tavoitteita voi silti olla. Henkilöhaku kehittää mm. koiran motoriikkaa, hajutyöskentelyä, yhteistyötä omistajan kanssa, hallintaa häiriön alla ja itsenäistä työskentelyä. Siinä koira myös siedättyy ja tutustuu erilaisiin ihmisiin kuin huomaamatta. Kun lajeina on sellaisia lajeja kuten toko ja rallitoko, on haku mukavaa vastapainoa sille, ettei koira koko ajan nysvää jaloissa.

Piiku oppi loppuvuodesta irtorullan ja alkoi parantaa sitä ensimmäistä pistoa, jolloin on usein lähtenyt ilman apua aivan minne sattuu. Likan hallinta parani roimasti ja se irtoaa nyt helposti 70metrin syvyyteen, tulee hallitusti takaisin keskilinjalle perusasentoon ja etsii erittäin motivoituneesti. Lotalle saatiin syksyllä erittäin suuri motivaatio ylle ja senkin hallinta parani paljon. Se etsii yhtä motivoituneesti kuin Likka. Kaikki kolme tyttöä työskenteli erittäin motivoituneesti myös kauden vikoissa treeneissä täyspimeässä.

Ensi vuonna olemme hakeneet Piikun kanssa SCY pk-rinkiin. Matkat leireille ovat pitkiä, sillä ne sijaitsevat aina keskisuomessa. Tiedän kuitenkin, että varsinainen ensimmäinen hakukoe ei ole enää meillä kaukana, sen verran hyvin Piiku osaa jo palasia sieltä täältä. Itse haluaisin asettaa tavoitteeksi kokeen omaiset treenit ja oman kokemuksen lisäämisen nimen omaan kokeissa, ehkäpä voisin talkoilla kisoissa saadakseni tuntumaa. PK-puolen tottis on meillä kuitenkin vielä täysin korkkaamatta, joten töitä riittää.

Varsinkin Likan kanssa voin oikeastaan itse keksiä mikä tavoitteemme on. Ensi vuonna on tarkoitus opettaa sille irtorullaa nyt, kun perus noutokin alkaa sujua ja motivaatiota tämän kaltaiseen yhteiseen tekemiseen löytyä. Voisin lähettää Likkaa yhä kauemmaksi etsimään, 70-100m syvyyteen. Likalle GPS ja radiopuhelimet olisivat omissa treeneissä kova sana! 😀 Likka pitkälti ohjaa minua myös omassa kurssitoiminnassani: koska tavoite näissä ei ole kisaava hakukoira tai edes kokeenomaiset treenit, voin oikeastaan päättää itse miltä meidän treeneissä se tavoitetekeminen näyttäisi. Likka on siitä kyllä hyvä esimerkki: vahva motivaatio etsimiseen, irtoaa helposti ja jouhevasti täyteen syvyyteen tai yli ja pysyy silti upeasti hallinnassa, tulee keskilinjalle hienosti. Siihen vielä ilmaisun rakentaminen niin se on siinä! Likan terveys (D/D lonkat tottis esteillä), sen kummalliset ääniin liittyvät pelot (laukaukset tottiksessa) sekä oma ajanpuute estävät meitä treenaamassa kisatavoitteellisesti, mutta minusta haku sekä jälkikin tarjoavat koiralle paljon hyödyllistä virikettä ihan muuten vain! Ensi vuonna on tarkoitus jatkaa henkilöhakuun ja metsäjälkeen liittyviä kursseja sekä irtotreenien tarjoamista täällä Salossa ja miksei muuallakin jos paikallinen järjestäjä löytyy.

TAVOITTEET HENKILÖHAKU 2022:

Piiku: tavoite: BH koe. Kiinteä rulla. Kokeenomaiset suoritukset. Toimenpiteet: seuruu, paikallaolo, ihmisryhmä, tyhjät, irtoaminen täyteen syvyyteen, selkeä rakenne treeneissä, ennakoiminen ja treenien rakentaminen etukäteen. Eka koe?

Likka: irtorullan opettaminen, pidemmät välimatkat. Toimenpiteet: erilliset rullatreenit, erilaiset treenit, nenän auki pitäminen selkeä rakenne treeneissä, ennakoiminen ja treenien rakentaminen etukäteen

Lotta: maalimiesmotivaatio, hallinta keskilinjalla, syksyllä ehkä irtorullan opettaminen, partiointi harjoitukset, selkeä rakenne treeneissä, ennakoiminen ja treenien rakentaminen etukäteen

Jätä kommentti