Toko – Tavoitteet 2022

Tokoa innostuin taas treenaamaan kun illat pimenivät. Jatkoimme Katja Honkasalon kurssilla, mutta SCYn oma tokovuoro jäi meiltä käyttämättä, koska matka hallille olikin minulle yllättävän pitkä, melkein 1,5h suuntaansa. Kotonakin on treenattu ahkeraan nyt marras/joulukuussa. Usein kotitreenit ovat olleet vaihteleva sekoitus tokon ja rallitokon liikkeitä.

12.11.21 Treeni Turun Murre, viimeinen Katjan treeni. Otettiin vähän liikkeestä istumista ja muita jääviä. Lisäksi yritettiin rauhoittua omaa vuoroa odotellessa kylkimakuutreeneillä. Katsokaa miten Piiku heittäytyy maaahan! 😀 Olen huomannut, että sen seuraaminen on taas alkanut edistellä, joten se vaatii lisää treeniä. Kaukoihin saatiin uusi vinkki: takajalkatargetti. Olen unohtanut koko targetin ja harmitellut kun Piiku kyllä tekee hienosti, mutta innoissaan tekee usein sellaisen pienen hypähdyksen siirtyessään maasta istumaan. Sitten vielä uusi temppu: kurre! Tämä onkin melkoinen tasapainoilu koiralle kun vain etutassut tulisi nousta ylös. Kapulan kanssa leikittiin taas, se sujuu perusasennossa hienosti. Noudossakaan ei ole vikaa, vaikka Piikun siirtyminen perusasentoon saisi olla suorempi. Keksin kiertää koiraa ympäri vaikka sillä on kapula suussa, vahvistaakseni vain pitoa häiriössä. Lopuksi otimme kisamuotoisesti kaukoja. Pidän siitä miten Piiku ei yleensä kauheasti ennakoi siirtymisiä. Lopuksi taukokäyttäytymistä ja se sujui huomattavasti paremmin kuin edellisissä treeneissä!

Kotona ollaankin muistuteltu mieleen tunnaria ja perusasentoa sekä kaukojen siirtymisiä takajalkatargetilla (videolla). Olen opettanut Piikulle tunnarin ensin lasipurkein (videolla) ja tätä teemme nyt myös Lotan ja Likan kanssa, jotta ne oppivat tunnistamaan oman hajun. Ilmaisu tässä on se, että se tunkee kuononsa lasipurkkiin. Kun tämä sujuu, siirrän palikat lattialle. Lopulta palikoiden määrää lisätään. Tytöt demonstroi tätä videolla.

Kapulan kanssa Piikulla sujuu, mutta tarkempi saan olla oikeasta perusasennosta palautuksessa (alla olevalla videolla). Olen alkanut tehdä myös pieniä perusasentoon siirtymisiä ja seuruupätkiä kapulan kanssa. Toivon, että tämä auttaisi Piikun tapaan mälvää kapulaa. Likan kanssa kapula on siinä vaiheessa, että siihen pitäisi saada lisättyä kestoa ja häiriön sietoa. Saa nähdä, Likka on mennyt valtavasti eteenpäin mm. noudossa ihan lyhyessä ajassa, joten toivon tämän vaikuttavan myös kapulan pitoon. Lotta harjoittelee vasta ottamaan kapulaa suuhunsa. Molemmille tytöille harjoitellaan myös noutoa koemuotoisena liikkeenä.

Maahan, istu, seiso alkaa sujua jo aika hyvin ja Piiku tunnistaa hienosti seiso käskyn. Ikävä kyllä se vähän liikuskelee, joten liikkeisiin pitäisi saada enemmän puhtautta. Takajalkatargetti auttaisi tähän, mutta selkeästi tuo tyyny ei ole siihen hyvä. Myös Likalla kaukot alkavat sujua jo kivasti, toki vasta alokasluokan liikkeenä eli maahan-istu-maahan. Myös Lotta tapailee näitä isosiskojen jalanjäljissä.

TAVOITTEET TOKO 2022:

Ensi vuonna tavoitteena on ottaa yksityistunteja tokossa lähinnä Piikua ja Likkaa varten. Olemme hakeneet Piikun kanssa SCYn tokorinkiin, johon päästessämme tavoitteet voivat helposti nousta avoimeen luokkaankin.

Piiku tavoite: toko TK1

Toimenpiteet: Seuruu, Liikkurin sieto, Paikallamakuu, liikkeiden väliset ajat ja kisoihin ilmoittautuminen!

Likka tavoite: tokon alokasluokan liikkeet: seuruu, jäävät, kapulan pito, hyppy. Lisäksi nouto, ruutu, merkille juoksu

Toimenpiteet: ylipäätään tokon lisääminen arkeen ja iloinen yhteinen tekeminen. Seuruu, oma toiminta

Lotta tavoite: Seuruu, perusasento, innokas yhdessä tekeminen, motivaatio. Toimenpiteet: vatitreenit, takapään käyttö, noutotreenit, kapula

Jätä kommentti