Vuoden viimeiset agsatreenit ja tavoitteet vuodelle 2022

Marras-Joulukuussa treenasimme noin joka toinen viikko Koulutusrumban treeneissä. Mukana oli yleensä Lotta, joskus myös Likka ja pari kertaa sain ostettua irtokerran myös Piikulle. Joulukuussa pääsimme myös pari kertaa Timo Liuhdon yksityistuntia puolittamaan, kiitos ystäväni Maijun. Vaikka rakentavaa treeniä on ollut vähän, koen kuitenkin, että kaikki tytöt ovat menneet taidoissa eteenpäin.

10.11.21 Koulutusrumba, Salon Koirahalli. Keskiviikon agsatreeneissä Likka oli niin täpinöissään, että eihän siitä oikein mitään meinannut tulla 😅 vähän nauratti, vaikka kyllä sen kanssa monesti turhauttaa. Onneksi Valtsu Susku tsemppaa 💗 Poispäinkäännökset hypyillä on meille vielä aika tuore asia ja videolla sen rakentaminen onnistuu lelulla. Tarkkana saa olla myös lähdöissä, että se oikeasti pysyy paikallaan. Videolla näkyy myös, miten herkkää Likan ohjaaminen on: sillä on vauhtia ja samalla onnistuu silti lukemaan minua vähän liiankin hyvin 😀

24.11.21 Koulutusrumba Salon koirahalli. Keskiviikkona oli taas KoulutusRumban agsatreenit! Tehtiin isojen tyttöjen kanssa rataa, jossa muutama kinkkinen pätkä ja piti miettiä Piikun ja Likan ohjaamisen eroja. Piiku oli kyllä taas kerran mainio ja sain leijeröityä kepeillä hienosti! Lotan kanssa tehtiin lähinnä leikinomaisesti putkirallia ja takakiertoja. Sillä on kyllä melko hulvaton laukka🤪💗

1.12.21 Timo Liuhto, OneMind Dogs Arena. Likka tänään mukana puolittamassa Maijun yksityistuntia. Likka otti vähän häiriötä uudessa hallissa eikä yhtäkkiä osannutkaan keppejä eikä puomia! Olisikin tosi tärkeää käydä sen kanssa erilaisilla halleilla ja ympäristöissä treenaamassa. Lisäksi naapurikentällä oli koiria, joiden ääniin Likka ei ole tottunut. Treenit oli aika turhauttavat kun jäätiin pohtimaan omia ohjauslinjoja suhteessa koiran liikerataan ja koko ajan sain pitää Likkaa silmällä, ettei se karkaisi rähisemään aidan viereen. Vetelimme lattialle naruja sen mukaan, miten ennakoimme koiran kulkevan, voitte tarkistaa oman ennakoidun linjani Likalle videosta 😉 Mutta tämäntyyppinen ajattelu on samalla todella rakentavaa! Lopussa Likka keksi mennä takakierrossa riman ALTA, mitä se ei ole tehnyt vielä koskaan.

8.12.21 Koulutusrumba, Salon koirahalli. Tänään mukana treeneissä oli vain Likka. Teimme aika haastavaa rataa ja pistimme parastamme! Likka on kehittynyt ihan mielettömästi viime aikoina juurikin radalla etenemisen suhteen. Sen sijaan kontakteja emme ole juurikaan päässeet treenaamaan. Tänään olin erittäin tyytyväinen Likan saksalaisiin ja päällejuoksuihin, löytyi nimittäin luottoa molemmilta ja hyppy suoritettiin oikeaan aikaan ja ohjaus jatkui saumattomasti! Siis wau! Tällä radalla kokeiltiin erilaisia ohjaustapoja (videolla) ja ohjauslinjojen valinta korostui.

22.12.21 Koulutusrumba, Salon Koirahalli. Vuoden viimeisissä Suskun ohjatuissa treeneissä kaikki kolme tehotyttöä pääsivät painelemaan, sillä sain ostettua niille jokaiselle oman irtokerran. Vietinkin kivan illan hallilla ja saatiin kaikille paljon uusia juttuja ja kokemuksia alle. Tai no, Piiku osasi lähes puhtaasti koko radan 😀 Piikun kanssa on ihanaa treenata, sillä se juoksee innolla, hyppää yleensä aina puhtaasti ja on hyvin ohjattavissa. Tällä radalla kulminoitui valssien oikea ajoitus, mutta varsin ylpeä olen lopun poispäinkäännöksestä kepeille! ❤ Eipä tähän ole juurikaan lisättävää.

Lotan kanssa agsa kehittyy silmissä. Se on palkattavissa lähes täysin lelulla, mikä on minulle pieni ylpeyden aihe. Tykkää taistella siistä, mutta myös juosta se suussa ympäri hallia 😀 Vaikka tottakai sille ruokakin maittaa, lelulla koiraan saa mukavasti draivia. Lotta myös odottaa omaa vuoroaan vielä rauhallisesti hiljaa siinä missä isosiskot kyllä vetävät ihan täydet pultit. Lotta tulee hyvin ohjaukseen, mutta sen kanssa saan olla tarkkana, ettei esimerkiksi valssissa koira jää selän taakse. Lotan laukka on hauskaa jolkottamista, mutta tiedän siitä irtoavan oikeasti vauhtia niin halutessaan. Saatiin kotiläksyksi harjoitella saksalaisia ja päällejuoksuja. Lotasta tulee vielä superhieno kiitäjä!

Likan kanssa olin tällä radalla auttamatta myöhässä valssien kanssa. JO videon alussa näkee, miten tärkeää on osata ennakoida tällaisen koiran kanssa. Keksin käyttää sille suhinaa ns. jarruna, jotta se ymmärtäisi hidastaa tarpeeksi ajoissa. Se tuntui toimivankin! Likka ei osaa jarruttaa itse, sillä on vain yksi vaihde agsassa, joten jarrutuksen ”runnominen” ohjauksen avulla on minun tehtäväni. Lopussa käytiin yhdessä läpi keppejä poispäinkäännöksellä, mutta se olikin hurjan vaikea temppu. Täytyy siis kotiläksynä harjoitella poispäinkäännöstä kaikkien kanssa.

28.12.21 1.12.21 Timo Liuhto, OneMind Dogs Arena. Ison kentän treeneihin pääsi tällä kertaa mukaan Piiku. Piikun kanssa on kyllä ihanaa mennä joka paikassa, olenhan jo hehkuttanut sitä tarpeeksi?? 😀 Tänään tehtiin 26 esteen rataa, jolla vauhdikkaita irtoamisia ja tiukkoja kurveja. Juuri sellaista pätkää, jota pienellä hallilla Salossa on melko mahdoton toteuttaa. Tällaista treeniä pitäisi saada ehdottomasti lisää, jotta tie kolmosiin aukeaisi. Kiitos jälleen Timolle sekä Maijulle seurasta ja treenistä! Käytiin läpi valssia kepeillä, valssi tulisi siis ajoittaa viimeisen kepin kohdalle sen jälkeen kun koira on edennyt yli puolen välin estettä. ”Menemene” käsky irtoamisiin, joissa oma liikesuunta suorilla myös huomioitava. Poispäin käännös hypyllä ja tiukkojen käännösten rytmitys ja ohjaus. Tarkkuutta päällejuoksuihin ja saksalaisiin, vastakkainen käsi mukaan ja katse laskeutumispaikassa. Piiku lensi tänään kontaktit, joten niihin on palattava myös! 🔥 Mutta on se Piikanen vaan aika typy! 💗

Loppuvuodesta käytiin hallilla treenaamassa useampana päivänä. Treenasin tytöille lähinnä kontakteja, Likalle keppejä ja Lotalle erilaisia ohjauskuvioita. Lotta oppii todella nopeasti ja sillä on jo nyt aika kiva estefocus. Treenattiin myös pentukeinua, johon Lotalla on ihana into!

Tuhannet kiitokset meitä tänä vuonna kouluttaneille Koulutusrumban ihanaiselle Suskulle, joka jaksaa videoida meidän treenit ja tsempata meitä joka käänteessä ja joka on korvaamaton apuni kisatilanteissa vaikka sitten mesen välityksellä neuvoja antaessaan!! ❤ Olen niin onnellinen, että mulla on sun kaltainen koutsi! Lotta jatkaa Koulutusrumban ryhmäpaikalla Salon koirahallilla ja isosiskojen kanssa on tarkoitus ottaa kuukausittain yksityistunteja isommalla hallilla Lägillä.

Kiitokset keväällä meitä kouluttaneille Sonja Paavolalle sekä Petra Malinille!!

Kiitokset Liuhdon Timolle, jonka yksäreitä ollaan päästy puolittamaan. Timon koulutuksissa keskitytään hyvin vahvasti koiran sijasta ohjaajan toimintaan. Ensi vuonna on tarkoitus jatkaa myös Timon yksäreillä niin usein kuin mahdollista. Suuri kiitos myös Maijulle, jonka kanssa näissä Timon treeneissä yhdessä käydään, usein vieläpä Maijun autolla 😉 Parasta on kaveri, jonka kanssa puida ja pohtia kuvioita (ja syödä samalla heseä)!

VUODEN 2022 TAVOITTEET:

PIIKU: kolmosluokka. Paremmat kontaktit, pyssärit. Irtoamiset ja kääntymiset kauempana radalla.

LIKKA: viralliset kisat. Keppien menokulmat sekä kontaktit, pyssärit. Terveenä pysyminen.

LOTTA: motivaatio, vauhti, paikallaolo alussa, lelupalkan ylläpito, erilaiset ohjauskulmat ja kontaktipintojen ja muiden ”spessu”esteiden harjoittelu erikseen. Keppien alkeet kaks kakkosilla.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s