Piikun eka tokokoe ja alkuvuoden treenit

Viime syksynä innostuin jälleen tokon treenaamisesta ja helmikuussa starttasimme Piikun kanssa tokon alokasluokan Lohjalla. Saimme kakkostuoloksen, mutta fiilis kokeessa oli silti hyvä. Myös Likan kanssa olen pyrkinyt treenaamaan 1-2 krt viikossa ja on ollut ilo nähdä, miten se edistyy koko ajan yksittäisissä liikkeissä. Piikulle on luvassa tokokokeita muutamat nyt keväällä ja jos kehitys jatkuu, ei Likkakaan ole kaukana alokasluokasta. Piiku on lisäksi valittu SCYn tokorinkiin ja ensimmäinen leiri pidettiin maaliskuun alussa. Lue lisää treeneistämme alta ja tsekkaa videot! Näetkö edistymistä?

2.1 Likka treenasi vuoden vaihteessa tokoa. Kokeilin erilaisia palkkaamistapoja, mutta paras tuntuu olevan nami palkka suoraan taskusta. Lelupalkalla Likan seuruupaikka alkaa muuttua kun se selkeästi kiihtyy lelusta. Lopuksi otin taas muutaman askeleen pätkissä ja näytti heti paremmalta. Olemme vasta aivan alkutekijöissä seuruun rakentamisessa, mutta on fiilis, että kyllä se sieltä tulee! Bcn kouluttaminen on kyllä melkoisen haastavaa ennakoimisen ja vauhdin takia, mutta askel askeleelta alkaa Seuruukin koostua.

14.1 Tänään tunnin metsälenkin jälkeen heitin pikkusiskot kotiin ja jatkettiin Piikasen kanssa suoraan tokotreeneihin. Tänään oli meille uusi ryhmä ja vetäjä, Jeanette Wikman. Jännitti ihan, vaikka Salon koirahalli oli sentään tuttu. Piiku haukkui tohkeissaan jo ovella, ei olisi millään malttanut odottaa, että saan kengät jalasta ja kentälle. Sitten käytiin läpi alokasluokan liikkeitä : seuraamista, Luoksetulo, liikkeestä maahanmeno, hyppy, kaukokäskyt ja kapulan pito. Piiku työskentelee hiljaa ja ihan mielettömässä vireessä, keskittyen satasella minuun. Ryhmäpaikkiksessa Piiku pysyi lähes tulkoon paikallaan, vaikka vieressä palkittiin lelulla. Luoja, että rakastan tuota koiraa! Jeanette myönsi, että edistäähän se Seuruussa, mutta toisaalta asenne on kultaa 🔥💗 tuli niin hyvä fiilis, että kyllä me kisoihin tästä mennään ja katotaan miten käy!

7.2 Piikun kanssa tokoilemassa tulevaa koetta varten. Iiik!! Häiriönä oli agsaesteet ja yksi kiljuva pentu. Olin tosi tyytyväinen Piikun vireeseen ja nyt seuraamisen paikkakin pysyi paremmin. Palkkaukseen pitää kiinnittää huomiota ja keskeyttää heti kun tehdään moka, jotta saadaan korjattua ja tilanne pysyy selkeänä. Odotan kyllä todella paljon tämän vuoden tokorinkiä! Ensi viikonloppuna meillä on myös tokon yksityistunti.

12.2 Yksityistunti Aunelin koirakoulu. Kävimme läpi Piikun ja Likan seuraamista. Molemmat edistävät, vaikka hakevat paikkaa kyllä kivasti perusasentoon. Saatiin läksyksi tehdä paljon 90 asteen käännöksiä vasemmalle. Lisäksi käytiin läpi kaunista kapulan pitoa ja siihen sopivia niksejä. Piiku esitteli myös hyppyä ja luoksetuloa, joita Likan kanssa tulisi myös alkaa harjoitella yksittäisenä liikkeinä. Tunti oli kyllä todella lennokas ja juuri sitä mitä olen kaivannutkin tokoon! Olen valtavan innoissani tästä mahdollisuudesta, että saan Aneten kouluttamaan meille varsinkin seuraamisen oikeaa paikkaa, kontaktia ja muitakin liikkeitä. Seuruun myötä myös rallytokon liikkeet vahvistuvat.

Keittiötreeniä ja yksäriltä saamiamme neuvoja perusasennon ja seuraamisen viilaamiseen. Vitsi miten tykkään tyttöjen asenteesta tehdä hommia! Toisaalta Lotta on sellainen metrijuna, että sen perusasentoon siirtymiset on tosi vaikeita. Tämän koiran kanssa luontainen takapään käytön ymmärtäminen korostuu. Kun on noin pitkä selkä, voi olla vaikeaa ymmärtää, että ne takajalatkin roikkuu siellä 😀 ❤ Pimu harjoittelee jo täyttä häkää perusasentoa ja sen kanssa aion alusta asti keskittyä takapään käyttöön ja oikeaan perusasennon paikkaan.

kotitreeniä

17.2 Tokoa tokoa tokoa🤩🔥.. Olen vallan innostunut hiomaan taitoja kaikkien tyttöjen kanssa. Viime viikonloppuna käytiin Piikun ja Likan kanssa ekalla Aneten yksärillä, josta saatiin ideoita seuraamiseen ja perusasentoon sekä kapulan pitoon. Tärkeää olisi tehdä lisää 90 asteen käännöksiä vasemmalle, jotta koirat oppisivat käyttämään takapäätään ja itse odottamaan ihan rauhassa, että koira on syönyt namin ja on takaisin kontaktissa ennen seuraavaa liikettä. Huomenna mennään Katja Honkasalon irtotunnille Turun Murreen Lotan kanssa, jotta saisin niksejä Lotan kapulan/esineen pitoon. Se kun heittelee vaan mielellään esineitä itselleen 😅 ja viikon päästä Piiku pääsee taas Vikmanin Jeaneten irtotunnille Saloon. Videolla Likka, Lotta, Piiku ja viimeisenä pieni Pimukin tekevät erilaisia harjoituksia. 💗

18.2 Perjantaina Lotan elämän toka tokon ryhmätreeni! Olin ihan varma ettei siitä tule yhtään mitään🤪, mutta niin vain se alkoi tarjota tekemistä ja saatiin Katjalta hyviä vinkkejä kapulan ottoon ja pitoon. Nyt vielä kun ehdittäisiin vahvistaa näitä myös kotona. Seuruu tapahtuu vielä vahvasti imuttamalla, mutta joitakin namittomia pätkiä sain sinne myös mukaan. Lopuksi tehtiin paikallaoloa etupalkalla ja se sujui hienosti. Lotta on aikamoinen vemmelsääri, mutta kyllä se malttaa keskittyäkin! Meillä on ollut palkkana nyt primadogin koiran makkarat ja voi miten motivoituneita kaikki tytöt on! 💗

26.2.Piikun kanssa tänään meidän ekassa toko kokeessa. Tuloksena kakkostulos ja pistemäärä 143,5. Uskon kuitenkin, että ilman nollille mennyttä paikallaoloa olisimme saaneet ykköstuloksen.

Paikalla makuu 0

Seuraaminen 7,5

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Luoksetulo 10

Nouto esineen pitäminen 9

Kauko-ohjaus 9

Estehyppy 9,5

Kokonaisvaikutus 9

Paikallamakuu oli eka liike melkein tunnin odottelun jälkeen, joten Piiku oli kerännyt melkoisesti turhaumaa. Se myös selkeästi on paikkiksessa vielä epävarma. Odottaminen oli sille liikaa ja noin 40s jälkeen nousi ja tuli hiljakseen luokseni perusasentoon. Seuruu meni hienosti, yllättäen ei edistänyt lainkaan. Vain ihan lopun perusasento jäi uupumaan. Liikkeestä maahan menossa annoin kaksoiskäskyn kun Piiku jäi istumaan, mutta Luoksetulo sujui nappiin. Kapulan pidossa Piiku hieman liikutteli kapulaa, mutta kaukot sujuivat hienosti. Hypyssä Piiku teki hauskan ympyrän akselinsa ympäri ennen kuin hyppäsi esteen ja tuli sivulle.Olen niin ylpeä Piikusta, koska odottelua oli hirveän paljon ja se alkoi haukkuakin turhaumaa, mutta itse kokeessa pysyi hiljaa myös liikkeiden välissä. Halli oli sille vieras. Ilo on sen kanssa käydä kisaamassa jos oma jännitys tästä nyt vähän lientyisi. Yksittäisten liikkeiden pisteet tulossa pian. Kuulemma mun järkyttävää jännitystä ei ollenkaan huomannut tekemisessä eikä Piiku tunnu siitä olevan moksiskaan. Ensi viikonloppuna onkin sitten rotuyhdistyksen Tokorinki, mikä tulee todella hyvään saumaan!

2.3 Eilen ehdittiin Likan ja Piikun kanssa tokoilemaan heti aamusta sillä aikaa kun auto oli huollossa. Ylläolevalla videolla Likka tekee sille paljon ihan uusia juttuja kuten ruutua, luoksetuloa, hyppyä, merkin kiertoa ja jopa hyppynoutoa ! Sitä on kyllä ihan erilaista kouluttaa kuin Piikua ja mm ennakoi hyvin vahvasti, mitä Piiku ei juurikaan tee. Piti jättää videoon äänet, mutta näköjään unohtui. Mm Luoksetulossa (ja kaikessa muussakin) Likka tarjoaa hyvin vahvasti maahanmenoa ensin ja tuntuukin siltä, että sen kanssa pitää olla tarkka koulutuksen oikeasta ajoituksesta (kriteeri, palkkaus ja vapautus) . Mutta tuo into kaikkeen tekemiseen on ihan Superia! Videota ei kannata tuijottaa pilkkua viilaten, mutta hauskaa meillä oli!! 💗

5.3 Tänään Piiku pääsi Scyn ensimmäiseen Tokorinki valmennukseen. Matka länkipohjaan treenihallille kesti yli 3h suunta ja mukaan lähti Pimu. Matka pennun kanssa sujui tosi hienosti ja Pimu nukkui suurimman osan aikaa. Piiku pääsi treenaamaan kolme kertaa: ensin keskityttiin lähinnä ruutuun, johon saatiin paljon hyviä vinkkejä, sitten ryhmäpaikkikseen ja Luoksetuloon häiriökujalla, jossa ihmisiä ja koiria. Lopuksi päästiin vielä liikkurilla treenaamaan seuruuta sekä Piikulle vaikeaa naapurin käskyjen sietämistä, se kun haluaa tarjota mulle kaiken, myös naapureiden käskyt 😅 tosi kiva treenipäivä collieiden parissa!

20.3 tänään ajelin jo aamusta hallille treenaamaan tokoa ja agsaa. Kerrankin rauhassa ja ajan kanssa!🙏 Ensimmäinen tunti meni tokon parissa : Likalle seuruuta ja ruutua, luoksetuloa ja liikkeestä maahan menoa. Todella nättiä työskentelyä. Tuntuu, että sytytään yhdessä lajiin joka kerta enemmän vaikka aluksi harmittaakin, ettei kentällä ole agsaesteitä.

Piikun kanssa treenattiin seuruuta, kiertoa ja ruutua. Alkaa ruutukin sujua jo paremmin taas. Targetiksi laitoin paperin palan 😅 lopuksi Piiku kokeili hypätä pk estettä. Olen haaveillut kokeilevani sen kanssa täys korkeaa estettä ja niinhän se lenteli hienosti n. Metrisen hypyn yli. Katsotaan uudelleen vähän korkeammalla, mutta oli hauskaa kokeilla tätä sen kanssa.

Lotta pääsi myös treenaamaan ruutua ja kiertoa. Se ei tosin tajua merkin kierrosta mitään, vaan tarjoaa niille takajalkatargettia 😅 aikani aherrettuani luovutin. Ruutu sen sijaan sujui hienosti ja samoin 1-3 askeleen Seuruu harjoitukset. Lotalla on vielä vaikeuksia hahmottaa kroppaansa ja sen kanssa pitää edetä ihan pienin askelin. Katsotaan millaiseksi se iän myötä muuttuu ja miltä toko sen kanssa maistuu.

Huhtikuussa on Piikun seuraavat tokokokeet ja sitä varten treenaamme nyt erityisesti paikkista. Suunnitteilla on myös uusi yksityistunti Anetelta, mutta juuri nyt pääsemme pitkälle ihan kotitreenilläkin kaikkien tyttöjen kanssa. Seuraa meidän matkaa myös instassa ja fbssä!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s