Tokoa keväällä

Tokoa ja fiiliksiä keväältä.

27.3.2022 Piikun kanssa keittiötokoa ja lähinnä paikkistreeniä. Sen vire kotona on yleensä aika hyvä ja tänäänkin pysyi hyvin paikallaan. Olen ottanut avuksi sekuntikellon ja vaihdellen yritän saada sitä ymmärtämään paikallamakuun idean. Piiku on kuitenkin hyvin vahvasti suorittaja ja tarjoaa minulle koko ajan kaikkea, joten sen on hyvin vaikeaa ymmärtää tällaista paikallaan makoilua.

8.4.2022 Tokon äkkilähtö, Salon koirahalli. Mentiin äkkilähtönä tokoa treenaamaan hallille Jeaneten ryhmään irtopaikalle. Todettiin, että kaikki muut liikkeet Piikulla tosiaan hallussa, mutta tänäänkin paikallamakuusta se lähti noin 40sekunin jälkeen.

11.4.2022 Tokon yksityistunti, Aunelin koirakoulu. Perjantaina käytiin Piikun kanssa tokon äkkilähdössä irtotunnilla ja tänään oli taas Aunelin koirakoulun yksäri. Keskityttiin Piikun paikkikseen ja liikkeestä maahanmenoon, missä jujuna voisi olla mun hitaampi askellus. Saatiin neuvoksi treenata paikkista eri paikoissa ja eri viretiloissa, jotta siitä tulisi mahdollisimman vahva.

Piikun paikkiskaverit.

Likka treenasi seuruuta, luoksetuloa ja kaukoja. Sen vireen hallinta on mulle vähän hankalaa, vaikka toisaalta näen siinä valtavasti potentiaalia lajiin. Ei se edes ennakoi niin pahasti kuin voisi. Uutena asiana paikkistreenit.

Myös Pimu pääsi uuteen halliin. Perusasentoa ja kotiläksynä oikean puolen perusasennot myös. Uutena asiana harjoiteltiin maahanmeno, se on jäänyt täysin meiltä tekemättä!

Puhuttiin Piikun mahdollisesta BHsta ja haku kokeesta tälle tai ensi kesälle sekä Likan tulevasta tokourasta. Tavoitteena olisi kuitenkin kaikille tytöille ainakin tokon alokasluokka. Saa nähdä, ajatuksia laitettiin alulle 😅

16.4.2022 Tokokoe Lohja

Hohhoijaa. Ei ehkä paras hetki tilittää tän päivän toko kokeesta. Meidän toka koe, tuloksena kolmostulos Piikun kanssa. Jotain hyvää, jotain huonoa. Paikkis taas nollille, mutta sentään parempi kuin viimeksi, sillä Piiku nousi ensin istumaan ja törrötti siinä melkein koko ajan, mutta ehti lähteä mua vastaan koirien luo siirryttäessä. Muista liikkeistä tulikin hienot 8-9,5 pisteet, joten jos toi paikkis toimisi, meillä olisi heittämällä ykköstulokset kasassa.

Mun jännitys on näissä toko kokeissa vaan niin armoton, että en tiedä pystynkö pitämään itseni kasassa niitä varten. Seuraava koe on katsottuna ensi kuulle, mutta kannattaako ilmoittaa, jos en saa paikkista kasaan? Toisaalta jos en ilmoita, jääkö toko sitten kokonaan meiltä kun rima osallistua nousee koko ajan. En pysty myöskään ilmoittamaan sekä tokoon että agsaan, kun jännitykseltä en pysty jotenkin keskittymään kuin yhteen lajiin kerrallaan. Tänään heräsin seitsemältä stressaamaan koetta, joka alkoi vasta puoli kahdelta iltapäivällä. Koko päivä menee kokeeseen jännittäessä tai siitä palautuessa. Ei tässä tunnu olevan mitään järkeä.

Mutta no, Nukutaan yön yli ja mietitään sitten josko jatketaan ja mikä sotasuunnitelma keksitään.

  • -Paikallamakuu 0
  • -seuraaminen 7.5
  • -maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
  • -Luoksetulo 9
  • -nouto esineen pitäminen 8
  • -Kauko-ohjaus 9,5
  • -este hyppy 9,5
  • -kokonaisvaikutus 8
  • Yhteensä 137,5p III tulos

JÄLKIHUOMAUTUS: niinhän siinä sitten kävi, että en ilmoittanut Piikua enää kevään kokeisiin ja sitten sillä alkoikin juoksu. Juuri nyt tokon treenaaminen on jäänyt ihan kokonaan kun en ole päässyt osallistumaan myöskään SCYn tokorinkiin. Olen ollut todella väsynyt kevään aikana johtuen uudesta työstä, maaliskuussa alkaneista merkonomi-opinnoista ja muista riennoista. Koirien treenaaminen kaikissa lajeissa on ollut nyt vähäistä. Olen pallotellut ajatusta, etten treenaisi koiriani tokon kokeita varten ihan ajan ja rahan puutteen vuoksi, vaan keskittyisin enemmän agilityyn, mutta toisaalta Piiku ja Likkakin ovat jo niin hyvin omaksuneet erilaisia alokasluokan liikkeitä, että olisi sääli jättää homma kesken pelkän paikkiksen takia. Myös rallitoko kiinnostaa ja on mahdollista, että Lotan sekä Pimun kanssa keksityn enemmän siihen. Paikkis olisi hyvä saada Piikulle vahvana haltuun, sillä sen kanssa olisi ihan aito mahdollisuus BH:seen ja sitä kautta myös PK puolen kisoihin nyt kun haussa on aloitettu kiinteän rullailmaisun opettelu. On ollut hyvin opettavaista pohtia Piikun virettä tokokokeissa ja ymmärtää, että tämä monessa mielessä Piikun vahva puoli (suorittajaluonne kun on), on tässä yksittäisessä liikkeessä hanka yhtälö kun Piiku ei millään malttaisi odotella paikallaan. Tämä on myös sen mahdollisille pennunostajille tärkeä tieto.

Yritän olla tässä kaikessa itselleni armollinen ja antaa sekä itselleni että koirille aikaa. Koska Piikua ei saatu astutettua, näyttää sen jalostusura jäävän nyt kokonaan. Tärkeintä olisi se, että treenattaisiin, sama se päästäänkö kisoihin asti vai ei. Mutta jos ei treenaa, ei voi kisoihinkaan mennä! 🙂 Tytöt ovat vasta nuoria, joten niiden kanssa on toivottavasti vielä monta hyvää vuotta edessä. Toivottavasti nyt kesällä/syksyllä löydän taas intoa treenata myös tokoa kaikkien kanssa, koska onhan sekin tosi kivaa! ❤

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s