Loppukesän ja syksyn hakutreenejä

Loppukesä ja syksy on hakuiltu tyttöjen kanssa aina kun saimme porukan kasaan. Olemme myös ystäväni Sarin kanssa treenanneet ilmaisua erikseen esimerkiksi yhteisten lenkkien yhteydessä ja tämä on ollut tosi mukavaa ja motivoivaa. Pimulle ja Lotalle on alettu rakentamaan vahvaa ilmaisua: Lotta ilmaisee rullalla ja Pimu haukulla, joskin jälkimmäinen on vielä täysin alkeisasteella. Likka puolestaan on saanut tehdä töitä irtorullan kanssa erilaisissa maastoissa ja välimatkoilla ja samalla on vahvistettu myös näytölle lähtöä. Piiku hakee peruskuntoa. Keväällä aloitettu treeni kiinteällä rullalla on kauden aikana muodostunut selkeäksi ja se lähtee myös näytöille hyvin. Väsyneenä voi tulla virheitä, joten tästä syystä peruskuntoa rakennetaan pitkillä lenkeillä. Mukaan on päässyt 3kk ikäinen Paavokin pari kertaa alkeita harjoittelemaan!

15.8.2022 Tänään päästiin pitkästä aikaa treenaamaan hakua iltasella. Aloitettiin kasilta ja lopetettiin kympiltä ja silloin oli jo pimeää. Syksy tulee…. Meitä oli vain kolme treenaajaa , joten videoita ei tullut, mutta olipa meillä hyvät treenit!! Neljä pistoa ja kaksi kierrosta.

Lotalle ekalla kierroksella vain etsimistä hyvistä piiloista suoralla palkalla. Lotta haki hyvin ja motivoituneesti, nenä oli hienosti auki, vaikka eka ukko kesti vähän enemmän juoksemista. Tokalla kierroksella irtorullan tuomista lyhyemmällä välimatkalla ilman piiloja. Yksi maalimies oli omasta mielestä liian kaukana, mutta Lotta haki silti kauempaa ja haastavassa maastossa puiden yli hyppien ja kanervikossa rämpien, joten tämä edistyy vauhdilla siihen nähden miten vähän on rullaa treenattu. 🥰🙏

Pimulle ekat pistot lähempänä ja puoliksi näkyvillä, jotta saadaan lisää motivaatiota. Pimulla on ollut tapana lähteä, mutta tulla sitten takaisin vähän hakemaan henkistä tukea jos ukot ei heti löydy. Nyt se haki todella motivoituneesti monta minuuttia, vaikkei heti ukko noussutkaan. Toisella kierroksella ukot oli jo kunnon piilossa ja otettiin ääniavulla. Vähän Pimu väsyi matkan varrella, mutta silti työskenteli loppuun asti. Keskilinjalle tulo oli todella hienoa, aina mun kautta, vaikka olisi voinut karatakin ja toisaalta keskilinjalle ei tultu jos ukko ei löytynyt💗🥰

Siihen nähden, että ollaan tyttöjen kanssa treenattu tosi harvoin, niin kehitys on ollut suurta. Aivan ihanaa olla nuorison kanssa liikenteessä🥰 ja kiitos taas kanssatreenaajille!

30.8.2022 Eilen Piiku pääsi hakuilemaan sattumalta kuukauden tauon jälkeen. Asiakkaat ovat pyytäneet minua ottamaan Piikun mukaan, jotta näytösluontoisesti voisimme esitellä taitojamme. Eilen kuitenkin treenaajia olikin vain kaksi, joten sovimme asiakkaiden kanssa yhteisistä treeneistä. Tavoista poiketen minäkin menin siis koirille piiloon ja treenasin Piikun täydellä hakuradalla. Otin sille kuusi pistoa: 1. ääniavulla ja rullailmaisulla, 2. suoralla palkalla ja ääniavulla, 3. suoralla palkalla, 4. rullailmaisulla, 5. rullailmaisulla ja 6. suoralla palkalla. Suorapalkat olivat täydessä syvyydessä, kun taas näytöt noin puolessa syvyydessä ihan itsenikin takia. Koronasta palautuminen kestää yllättävän kauan! Kolmannella pistolla Piiku lähti liian sivuun eikä saanut hajua, joten se palasi keskilinjalle takaisin. Ääniavulla maalimies löytyikin sitten nopeasti. Viidennellä pistolla se otti rullan suuhun, mutta oli tiputtanut sen keskilinjalle saapuessa, joten pyysin maalimiestä lähemmäksi ja toistettiin homma. Piiku tekee upeasti töitä, mutta huomaan sen keskittymisen rakoilevan heti kun väsymys iskee. Tämä on toki luonnollista ja sitä voidaan harjoitella. Oli niin hienoa päästä pitkästä aikaa treenaamaan ja palaute asiakkailta oli riemastunutta! Onhan se vähän jännääkin olla piilossa ilmaiseville koirille suoran palkan sijaan! Kiitos Riia ja Miia eilisestä!

Piikun kanssa on ihan super ihanaa treenailla, se oppii nopeasti ja tekee säntillisesti töitä. Sillä on vahva ajatus siitä miten homma toimii, joten se etsii pitkään ja hartaasti. Toki vielä riittää opeteltavaa ja kunnon kohentamista molemmilla. Olisi hauskaa päästä sen kanssa vierailemaan johonkin ”vakavamieliseen” hakuporukkaan. Eihän sitä tiedä jos vaikka joskus päästäisiin kokeisiinkin asti. Piiku on ❤

4.9.2022 Tänään vuorossa oli Likan ja Lotan hakutreenit! Suunnittelin molemmille tekniset harjoitukset, joissa sai olla kieli keskellä suuta, että muistettiin kaikki omat roolimme😂 mutta se meni upeasti! Likka treenasi rullan lisäksi ekan kerran tyhjän etsimistä. Lotalla taas treenataan irtorullan tuomista sekä ensimmäistä kertaa näytölle lähtöjä. Treeneihin melkoisesti häiriötä toi lähi lentokentälle laskeutuvat ja nousevat armeijan helikopterit😂🙈 mutta kaikki koirat kuitenkin toimivat melusta huolimatta hienosti. Videolla Lotan treeni neljänneltä pistolla lähtien. Olen niin iloinen, että homma edistyy joka treenissä, vaikka treenimäärä on ollut tosi vähäinen.

Videolla myös Likka. Tein sille irtorullalla ilmaisua ja näytölle lähtöä, alkaa sujua aika kivasti tämä ketju. Osa pistosta suorapalkalla. Ekaa kertaa lähetin myös pari kertaa tyhjää etsimään, mutta tätä pitää vielä vähän hioa, Likka kun sinnikkäästi etsii, vaikka ketään ei piilossa olisikaan 😂💗 alueella hääri helikoptereita, joista tuli hirmuinen meteli, mutta ei onneksi häirinnyt Likkaa tai muitakaan.

17.9 Pimu ja Likka hakuilemassa. Uusi maasto tänään treeneissä! Koirille aiheutti vähän vaikeuksia korkeat saniaiset, joiden joukossa maalimiehet makasivat😂 Pimulle otin tästä syystä viisi pistoa suoralla palkalla ja selkeillä ääniavuilla. Toka pisto lähti ilman apuja, mutta kaarsi nopeasti takaisin. Vain vikalla pistolla lähetin sen ilman apuja. Pitkä aika viime treeneistä ja meni hienosti kuitenkin. Tuosta perusasentoon siirtymisestä olen aika ylpeä myös 💗 on se upea sininen salama! Aika iso myös 🙈

20.9. Tänään Piiku ja Likka pääsivät treenaamaan hakua. Tein meille radan, jossa pitkät välimatkat. Kuusi pistoa, joista eka suorapalkalla, toka rullanäytöllä, kolmas rullanäytöllä, neljäs tyhjä, viides suorapalkka ja samoin kuudes. Piiku teki mieletöntä työtä ja ihan nappiin rullan tuominen ja näytölle lähtö. Tyhjää etsi hyvin, mutta tuli myös luokse kun kutsuin. Vaikka varmasti painoi matka jo jaloissa, lähti vikalle pistolle siitäkin huolimatta, etten huomannut jalkaan sotkeutunutta liiviä. Piiku on kyllä uskomaton💗

2.10 Pimu on päässyt treenailemaan haukkuilmaisua tänä syksynä. Vaikka se on kova tyttö haukkumaan, on tämä käskystä haukkuminen ollut vähän jännää. On hauskaa kokeilla haukun opettamista, sillä kaikki muut tytöt ilmaisevat maalimiehen rullalla.

5.10. Lotta pääsi eilen hakuilemaan pitkästä aikaa! Se oli niin innoissaan, että ikään kuin unohti mistä on kyse. Sydäntä lämmittää sen into lajiin, josta on ollut sen kohdalla reilun kuukauden tauko. Tehtiin kolme pistoa suorapalkalla ja kolme irtorullalla ilmaisua näytöillä ja hetken empimisen jälkeen Lotta toi rullan hienosti. on sellainen hessuhopo tämä meidän Lotta! 🤪

Paikalla oli myös rajalaitoksen kenraaliharjoitukset ja tien toiselta puolelta kuultiin kovaa sarjatulta. Onneksi he tulivat meitä tästä etukäteen varoittamaan. Kukaan ryhmän koirista ei reagoinut laukauksiin mitenkään. Ei edes mukana ollut Likka. Uskonkin, että sen Ääniherkkyys rajoittuu ukkoseen ja siitä mahdollisesti aiheutuvaan sähkökatkoon.💗

15.10 Piiku ja Pimu pääsivät hakuilemaan lauantaina. Piikulle otin 4 pistoa, joista kaikkissa yritin vahvistaa ns. Laatikkoa. Otettiin haamuna ensin mielikuva ja sitten koiran näkemättä maalimies liikkui sivulinjalla eteenpäin piiloon. Piikulla on tapana juosta minne sattuu, vaikka nenä sillä onkin hienosti auki. Tällaista teknistä rakennetta treeneihin lisätään, jotta se osaisi edetä selkeämmin. Kahdella ekalla pistolla oli ilmaisu mukana ja myös näytölle lähtö. Kolmannella Piiku sai suoran palkan, vaikka nappasi rullan silti suuhunsa maalimiehellä ja toi sen minulle😂neljäs pisto oli jälleen ilmaisulla. Piiku on kyllä niin mainio ja on sykähdyttävää nähdä se työskentelevän rullan kanssa💗

Pimu puolestaan sai 6 pistoa ja myös sille rakennettaan laatikkotyöskentelyä. Se ymmärsi idean heti ja juoksi täydellisesti suoraa lähetyslinjaa sivulinjalle, kääntyi lähes 90 astetta ja löysi maalimiehen. Pimulla on vielä suorapalkka, mutta otettiin pari haukutusta myös vain muutama metri keskilinjalta ja näkyvällä maalimiehellä. Haukkuminen ei lähde ihan luontaisesti Pimulta, vaikka se haukkuu kyllä muuten varsin paljon.🙈 Tätä on treenattu nyt jonkin verran ihan muualla kuin treeneissä, joten jatketaan työstämistä!

22.10 Lotta puolestaan on harjoitellut rullan tuomista lyhyillä välimatkoilla ja välillä sitä on otettu mukaan treeneihinkin. Tällä videolla Lotta harjoittelee rullan tuomista ja näytölle lähtöä. Välimatka on ensin lyhyt ja sitä pidennetään vaiheittain kun koira ensin ymmärtää mitä siltä toivotaan.

Lotan edistyminen on ollut nopeaa. Lokakuussa päästiin jo treenailemaan rullaa ja näyttöä radanomaisesti. Sillä on valtava into maalimiehelle ja tuo rullaa todella kivasti. Rakennan sille vaihdellen radan siten, että rullat ovat vielä puolimaastossa. Tänään se sai kaksi suoraa pistoa, 2 rullaa, yhden suoran piston, viides oli rulla ja viimeinen suoralla palkalla. Lotan kanssa treenaillaan rauhassa irtorulla ja näyttö mahdollisimman vahvaksi ja ensi kaudella siirrytään kiinteän rullan harjoitteluun.

Likka lokakuu. Likalle on tämän syksyn aikana rakennettu vahvaa irtorullaa ja seuraava etappi olisi kokeilla sille i:n mallista kiinteää rullaa. Hakuradat olen suunnitellut vaihtelevasti siten, että olemme treenanneet laatikkoa sivulinjalla ja irtorullan tuomista ja näytölle lähtöä suorilla pistoilla. Likka on aivan valtavan pätevä. 22.10 Tein sille kuusi pistoa, ensimmäinen äänellä ja irtorullalla ilmaisten. 2. Rulla, 3.suora, 4.rulla, 5.rulla. Tässä alkoi jo väsymys eikä Likka ottanutkaan heti rullaa. Varmistin maalimiehelle, että Rulla on näkyvillä ja lähetin uudelleen. erillisellä käskyllä likka toi rullan hienosti. Näytölle lähdöt olivat myös tosi hyviä. Vika kuudes pisto oli lyhyt ja suora maalimies näkyvillä.

Likka on kuulemma maalimiehellä super kohtelias ja kiltti, melko eleetön tapaus. Se saa aina valtavasti kehuja 🥰 on se sellainen vauhtimimmi! Koska Likalla on nivelrikkoa lonkissa, ja koska aikakin on kortilla, en todennäköisesti tule koskaan kilpailemaan sen kanssa. Tämä on kuitenkin harrastus, jota Likka rakastaa yli kaiken ja motivoi sitä suuresti.

Ps. Lähde säkin koirasi kanssa omaksi iloksi metsään! Ensi vuonnakin järjestän matalan kynnyksen lajiin tutustumisia melkein joka kuukausi ja irtotreenit pyörivät viikoittain. Nämä treenit sopivat ennen kaikkea heille, jotka kaipaavat arkeensa hauskaa tekemistä ja koiralleen virikettä. Treenit ovat avoimia kaikille roduille ja roduttomille sekä ikäisille.

Myös pentumme Paavo on päässyt hakuilemaan ensimmäisiä kertoja! ❤ Paavon kanssa keskitytään vasta maalimiesten esittelyyn ja siihen, että se ymmärtää saavansa heiltä herkkuja. Videolla Paavo on vasta 9 viikon ikäinen. Varsinaisia välimatkoja pääsemme treenailemaan lisää myöhemmin parin kuukauden päästä kun pennun jalat ovat kasvaneet vähän lisää korkeutta.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s