5 arkitaitoa koiranpennulle

Vuosien koiraharrastamisen aikana ja useamman koiran kouluttajana koen, että on muutama temppu, jotka jokaisen pennun olisi syytä oppia. Nämä pohjataidot opittuaan voi omistaja suunnata lähes lajiin kuin lajiin harrastamaan! Pennun koulutus tapahtuu aina pennun ehdoilla ja vain muutama minuutti kerrallaan.

1.Luoksetulo.

Jokaisen pennun on syytä oppia Luoksetulo. Se, että pentu kokee luoksesi tulemisen kannattavaksi kaikissa tilanteissa kannattaa aloittaa jo pentuna. Alle 5kk ikäinen pentu saa olla vapaana myös metsässä, joten Luoksetulo kannattaa harjoitella vahvaksi alusta saakka sisällä, pihalla, metsässä ja muissa turvallisissa ympäristöissä.

2.Nouto

Nouto on yksi niistä tempuista, jotka mahdollistavat kaikenlaiset lajiharrastamiseen liittyvät temput aina haun Rullailmaisusta tokon noutoliikkeeseen. Erilaisten esineiden noutaminen kannatta aloittaa jo ihan pentuna ja rohkaista koiraa kantelemaan eri tavaroita.

3.Istu/maahan/seiso

Istuminen on usein pennun ensimmäinen opittu temppu. Maahameno on jo vaativampi. Kuitenkin nämä perusliikkeet muodostavat pohjan monelle lajille aina rally-tokosta koiratanssiin. Myös pennun opettaminen seisomaan paikallaan on tärkeä temppu ja toimii niin näyttelyssä kuin tokon ylemmissä luokissakin. Yhdessä opeteltuna niistä muodostuu tokon kaukokäskyt.

4.Odottaminen

Odottaminen on Luoksetulon ohella pennulle tärkeä taito. Odottamisen koulutus aloitetaan usein ruokakupilla, mutta kannattaa yleistää sitä kaikkialle, jolloin pentu oppii odottamaan vuoroaan ovea avatessa, autosta hypätessä ja erilaisten liikkeiden aikana. Odottaminen on tärkeä taito tokossa, rallytokossa ja jopa agilityssa.

5.Leikkiminen

Leikkimään innostunut pentu tarjoaa sinulle tekemistä! Erilaisia leikkejä on useita kuten saalisleikki, noutoleikki, kahden lelun leikki ja kuolleelle lelulle juokseminen. Kaikki ovat oivia keinoja myös myöhempiä taitoja varten. Leikkimistä kannattaa ylläpitää koko pennun ensimmäisen vuoden ajan ja yleistää muihinkin ympäristöihin kuin kotiin. Erilaisiin leikkeihin perustuu monia lajitaitoja kuten tokon ruutu, nouto, agility ja tottiksen eteenmeno.

Näitä ja monia muita pennun taitoja pääset harjoittelemaan myös meillä! Katso lisää pentuyksäreistä ja pentuneuvolasta täältä.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s