Pääsiäisvauvat

Tässä he ovat!! Pennut tulivat la/su yönä 1 viikon ja sen kunniaksi otimme niistä uudet kuvat! Lisäksi paljastamme nyt niiden viralliset nimet 😉 Ensimmäinen viikko on mennyt nopeaan eikä kaikki ole mennyt ihan kuin Strömsössä. Shantin maitojen herumista odotettiin lähes viisi päivää ja jouduin syöttämään osaa pennuista pullosta maidon korvikkeella. Tästä syystä pentujen painot ovat nousseet hyvin hitaasti. Ne ovat kuitenkin tyytyväisiä elämäänsä: hiljaisia ja pirteitä – syövät itsensä täyteen ja nukkuvat.

octavia1vko
Lifedream Overly Outstanding ”Octavia”

Suurin pennuista on edelleen rauhallinen Odin, Oleg on kasvanut kohisten veljiensä kokoiseksi ja Obaman kanssa ovatkin melkoisia hirmuja tisseillä. Obama on touhukas sankari: se on pennuista se, joka seikkailee itsekseen ympäri laatikkoa.  Nauroimme, että se osasi jo kolmen päivän iässä kiertää äitinsä etujalan – siis selkeä merkki agilityyn liittyvistä kyvyistä 😀

Lifedream Out Of This World
Lifedream Out Of This World ”Obama”

Onneksi nartut eivät jää jälkeen: Octavia on lähes yhtä iso kuin Oleg ja pienemmän Odessa ja Olga muistuttavat herhiläisiä päästessään tissin kimppuun: ovat rautaisesti maidon imussa.

Lifedream Over The Obstacles "Odin"
Lifedream Over The Obstacles ”Odin”

Häntämutkallinen Olga kykenee jo seisomaan samalla kun imee, ainakin takapään käyttö on kunnossa 😀 Pienin nartuista on Olivia, mutta sekin on erittäin pippurinen – ja äänekäs 🙂

Lifedream Off-Duty Obedience "Oleg"
Lifedream Off-Duty Obedience ”Oleg”

Pennuilla on omia hassuja luonteenpiirteitään, mutta älkää erehtykö pitämään niitä minään raamatullisina totuuksina, tässä iässä vain pentueen yleisilmeellä on merkitystä.  Kaiken kaikkiaan pennut ovat helppoja ja rauhallisia, mutta niillä on ällistyttävä kyky käyttää kroppaansa jo nyt, en muista nähneeni moista ihan vähään aikaan.

Lifedream Off To Races "Odessa"
Lifedream Off To Races ”Odessa”

Lisäksi ne ovat pontevia ja terhakan oloisia, kun laatikkoon menee istumaan kaikki ovat samantien hereillä ja sokeina tutkivat uusia hajuja ja mönkivät syliin. Pennut nukkuvat isossa kasassa, kuten Shantin edellisetkin pennut ja niitä käsitellään monta kertaa päivässä.

Lifedream Out Of My Way "Olga"
Lifedream Out Of My Way ”Olga”

Ensimmäisen viikon aikana kynnet on leikattu ja painoja tarkkailtu. Ipanoilla on tummuneet nenät ja myös tassut alkavat tummua. Ensi viikon suurena etappina on silmien aukeaminen siinä 10-14vrk iässä. Onneksi Shantilta tulee nyt hyvin maitoa ja pentujen kasvu näyttää hyvältä.

Lifedream Oh No Not You Again
Lifedream Oh No Not You Again ”Olivia”

Ainoa pentu, jonka tulevaisuudesta en voi mennä vannomaan on Oliver. Jo syntyessään se tuntui jotenkin veltolta ja sen kasvu onkin pysähtynyt: se ei kasva samaa vauhtia muiden kanssa. Aivan kuin sen elimistö ei kykenisi käyttämään ravintoa, jota se saa. Pirteänä poikana se etsii tissin ja pysyy siinä hyvin, mutta suhteessa sisaruksiinsa se ei käytä takapäätään yhtä hyvin ja se vaikuttaakin alikehittyneeltä. Se on myös puolta pienempi kuin muut. Aion viedä sen eläinlääkärin nähtäväksi ja päätämme siellä miten pennun käy.

Lifedream Ocean Spray "Oliver"
Lifedream Ocean Spray ”Oliver”

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

2 vastausta artikkeliin “Pääsiäisvauvat”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s