Unelmia etsimässä

Viime viikolla sain tietää, että blogini oli valittu ehdolle Nordic Outdoor Blogger Awards 2017 kilpailuun. Valinta tuli minulle ihan täytenä yllätyksenä, mutta oli mukavaa huomata jonkun nähneen jutuissani potentiaalia 😀 Muutenkin minusta on hienoa saada lisää lukijoita blogilleni, innostaa ja kannustaa ihmisiä löytämään rohkeutta toteuttaa unelmiaan. Lukijoiden kommentit ja tykkäilyt merkitsevät minulle myös paljon ja kannustavat jatkamaan blogin kanssa, toisinaan kun sekään ei ole mikään itsestäänselvyys.  Valinta vuoden ulkoilublogiehdokkaaksi oli minulle yllätys myös siksi, etten miellä itseäni vielä ns. alan genreen 😀 Muita blogeja lueskelemalla selvisi nopeasti, että ehdolla on todellisia oman alansa ammattilaisia ja ulkoilua sekä retkeilyä pitkään harrastaneita ihmisiä. Heidän joukossaan olen ihan noviisi 😀

IMG_5834 (1280x853)
Minä ja äitini. Äidin viimeinen Joulu.

Aloitin aktiivisen melonnan tänä keväänä kun kävin peruskurssin Salon uimahallissa. Paikallisen seuran jäsenet ovat aktiivisia, joten minäkin olen päässyt kaikenlaisiin seikkailuihin. Sukelluksen peruskurssin kävin niin ikään vasta keväällä, liki kolmen vuoden varovaisen harkinnan jälkeen. Täällä Salossa on erittäin aktiivinen yhdistys, jonka jäsenenä pääsen osallistumaan mm. usean päivän sukellusleireille rannikolla seuran tukialuksella Agonuksella. Kiipeilyn puolestaan aloitin tammikuussa 2016 käymällä kiipeilykokeilulla Kiipeilyareenalla ja lopullisen kärpäsen sain kalliokiipeilynperuskurssilla saman vuoden kesäkuussa. Retkeilyharrastus on edennyt lyhyisiin viikonloppuvaelluksiin lähiseudun kansallispuistoissa ja ratsastus tuli elämääni 20 vuoden tauon jälkeen kesällä 2015.

23722541_1825478647743304_5828477540217670355_nKaikesta huolimatta minulla on kuitenkin vankka ja horjumaton kokemus sentään yhdessä asiassa. Minulla on liki 36 vuoden kokemus siitä miten etsitään elämään innostusta, luodaan suunnitelmia, rikotaan olemassaolevia pelkotiloja ja rakennetaan pitkäkestoisia projekteja. Jo vuodesta 2006 tässä blogissa on aina toistunut sama teema: rohkeus elää unelman reunalla. Pienenä tyttönä haaveilin omasta koirasta. Muistelen sen olleen lapsuudenaikani ainoa todellinen haave ja vedin kolme vuotta yli päiviä ruutupaperilla kun odotin lukion päättymistä ja omaan kotiin muuttamista. Yritin säästää koiraan kaikki rahani ja pohdin mikä rotu tai vaihtoehto olisi minulle paras. Toteutin unelmani viimein 18-vuotiaana kun ostin ensimmäisen koirani ylioppilaslahjaksi itselleni. 10 vuotta haaveilin omasta talosta, jonka pihalla koirilla olisi tilaa juosta. Valitsin ammattini sen mukaan miten nopeasti saisin vakituisen työn ja Talon maaseudulta ostin lopulta vuonna 2007 26-vuotiaana. Nyt, nykyisessä elämässäni elämäntapamuutoslaisena, ei ole aina ollut helppoa uskaltaa lähteä etsimään elämäänsä uusia tuulia, noudattaa tarvittavaa ruokavaliota, löytää motivaatiota jatkaa valitsemallaan tiellä tai ylipäätään uskoa itseensä tarpeeksi.

IMG_5833 (1280x853)
Matkalla kesäloman viettoon Muhokselle.

Kun olin 8- vuotias äitini kuoli aivokasvaimen aiheuttamiin komplikaatioihin. Hän oli vain 31-vuotias ja sairastanut vakavasti tuolloin jo seitsemän vuotta. Useaan otteeseen olen täällä blogissakin hänestä kertonut. En muista lapsuudestani mitään. En äitini naurua, hiusten tuoksua, en sitä miltä tuntui istua hänen sylissään. En muista hänen elämänohjeitaan, joita varmasti on sadellut lukuisia. Miltä onkaan mahtanut tuntua seurata tyttärensä elämää tietäen, ettei ole näkemässä hänen kasvuaan, kouluvuosia tai aikuisuutta… Kuoleman armottomuus niin varhaisessa vaiheessa on tehnyt minusta herkän elämälle ja vaikka minulla ei olekaan äidistäni muistikuvaa, ovat hänen opetuksensa kuitenkin arjessa aina läsnä. Yritän elää elämäni intohimolla ja toteuttaa sitä tavalla, josta äitini voisi olla ylpeä. Kunnioitan elämää niin paljon, että toivon voivani tämän blogin myötä herättää myös kanssaihmisissä sen toivon ja ilon kipinän, joka syttyy kun uskaltaa elää totena itselleen ja toisille. On tärkeää elää tässä ja nyt, mutta samalla aktiivisesti tavoitella unelmiaan. 36a9f2765e754f663a4131e54644df191Itselleni unelmien suunnittelu ja työ niitä kohti on osa toteutusta, kärsivällistä etenemistä vuoren rinteellä. Ja kun eteen sattuu sopiva hetki – on helppo ottaa riski ja hypätä. Ilman rohkeutta tuohon hyppyyn unelmatkaan eivät yleensä toteudu ja voit jäädä odottamaan oikeaa aikaa lopun elämäsi. ”Tärkeintä on vaan uskaltaa lähteä liikkeelle”, neuvoi vuorikiipeilijä ja ammattiulkoilija Teemu Suominen Seitsemisen viikonloppuretkellä kun kyselin häneltä Mont Blancin valloituksesta.

Aina ei tarvitse ensimmäiseksi rynnätä ostamaan sitä kalleinta reissua tai toteuttaa sitä ensimmäistä, usein älyttömintä ideaa. Tärkeimmät unelmat ovat nimittäin niitä, joita työstetään joskus vuosia, niitä jotka muuttavat meitä ihmisinä. Huipulle on joskus pitkä matka, mutta aika näissä asioissa onkin varsin suhteellinen käsite. Periksiantamaton tulee kuitenkin siis olla.  Joskus verkkaisesti kytevä nuotio on parempi kuin nopeasti poroksi palava roihu. Tässä muutamia vinkkejä hiukan erilaiseen lyhyeen seikkailuun vaikkapa ensi vuodelle sinulle ja ystävillesi. Ne ovat kaikki tekemiäni videoita omista kokemuksista lähivuosilta. Niistä voi mahdollisesti saada alkunsa aivan uusi, elämyksellinen elämä täynnä seikkailuja! Ole rohkea ja kokeile!

Koskenlasku Kymijoella:

Vaellus suomenhevosilla:

Sukelluskokeilu uimahallissa:

Kiipeilykokeilulla:

Yömelonta:

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s