Paavolan jykevä tammi

Olen halunnut käydä kurkistamassa kuuluisaa Paavolan tammea Lohjan saaressa jo ueamman vuoden, mutta koskaan ei ole ollut sopivaa hetkeä. Viime lauantaina pääsin kuitenkin paikan päälle kun yhdessä nuoren ystäväni Jimin kanssa ajelimme sinne. Odotus oli totisesti näkymän arvoinen!

Sää oli vaihteleva, sillä Mauri myrsky vavisutteli taivaan pilareita. Vierailimme Jimin kanssa ensin Lohjan perinteisissä Omena karnevaaleissa ja sen jälkeen ajoin meidät noin 12km matkan tammen luo. Välillä paistoi aurinko, välillä satoi, joten toivoin että pilvet väistyisivät päästessämme perille. Paikan päälle oli navigaattorin kanssa helppo löytää ja autonkin sai luontopolun viereen parkkipaikalle. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta kun lähdimme kulkemaan polkua eteenpäin.

Tammi on luontopolulta sivussa, noin kilometrin päässä parkkipaikalta. Itse luontopolkua emme Jimin kanssa kulkeneet, mutta ehkäpä joskus vielä! Hämmästyksekseni tammi oli vielä täysin vihreässä lehdessä. Kuvat puhukoot puolestaan puun koosta ja jylhyydestä! Kun pääsimme takaisin autolle, parkkipaikka alkoi olla jo täysi vieralijoita, selkeästi tammi ja luontopolku keräävät kansaa kauempaakin! 🙂

42354097_1997127263911774_5385351431077232640_n
11-vuotias Jimi ja muuutaman sata vuotta vanha ja yli 12 metriä korkea tammi ❤

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s