Pentublogi käynnistyy taas

Meille on muuttanut jälleen uusi pentu tänä kesänä! ❤ Lotta on sileäkarvaisen ja pitkäkarvaisen collien yhdistelmästä, aivan kuin Piikukin ja toivon siitä itselleni harrastus- ja jalostuskoiraa tulevaisuudessa. Olen niin kiitollinen, että minulle suotu on kaksi erisukuista ja luonteeltaan mielestäni erinomaista narttua. Lotta on sijoituksessa kasvattajaltaan Tiialta ja olikin pentueensa ainoa sileäkarvainen narttu. Se tuntuu varsin lupaavalta monessa mielessä: ulkonäöltään tasapainoinen, ilmeeltään suloinen ja luonteeltaan aika pippurinen termiitti. 😀 Lotta puree huomattavasti enemmän kuin Piiku tai Likka saman ikäisenä ja on muutenkin erittäin rohkea ja samalla sosiaalinen. Likan kanssa niillä on jo kivoja leikkejä niin sisällä kuin ulkonakin.

Lotta 8vko

Pennun saapuminen taloon merkitsee tietenkin aika paljon ylimääräistä työtä, mutta toisaalta sehän on yksi pennuntulon viehätystä. Pääsen tutustumaan ipanaan ja selvittämään mikä siihen iskee ja mikä ei, millaisia avaimia minulla voi olla sen koulutukseen jatkossa ja luomaan pohjan elinikäiselle suhteellemme. Tämä on aina ollut minulle se kaikkein maagisin vaihe. Nämä ensimmäiset päivät olemme leikkineet veto- ja noutoleikkejä, Lotta tuo mielellään palloa ja leluja minulle, ja toisaalta isosiskojen kanssa olemme päässeet jo kolmen lelun leikkiin eli siihen, että heitän kaikille kolmelle omaa leluaan vuorotellen. Lotta syttyy tässä vaiheessa paljon enemmän leluun kuin ruokaan, mutta syökin ihan mielellään. Nukun myös paljon pennun kanssa. Ihan pari ensimmäistä yöstä nukuin patjalla lattialla, mutta sitten siirryin sänkyyn, joskin roikotan kättä patjan yli. Lotta nukkuu onnekseni koko yön ja aamulla herättää pissalle siinä kuuden aikaan. Käytyään pissalla, siirryn lattialle torkkumaan vielä muutamaksi tunniksi, jolloin nousemme viimein ylös isosiskojen kanssa.

Lomapäiviä pötköllään

Yksinoloa on aloitettu opettelemaan siten, että rakensin sille pienen aitauksen sängyn päätyyn. Siellä se nukkuu yönsä ja viettää myös päivällä aikaansa kun isommat saavat riehua rauhassa tai käyn lenkillä. Pidemmäksi aikaa se pääsee pukuhuoneeseen, mistä aidan takaa näkee Likan ja Piikun. Huoneessa on muovimatto, joten mahdolliset pissavahingot eivät tuhoa lattiaa, kuten muualla talossa. Huomenna onkin ensimmäinen kokopitkä työpäivä, joten tästä se arki alkaa sitten pyöriä. Ensimmäiset viisi päivää ovat kuitenkin olleet todella tärkeitä suhteemme luomiselle ja on ollut ihanaa viettää kotona aikaa pennun ja isosiskojen kanssa. Sisäsiisteys on lähtenyt hyvin käyntiin ja sisälle on tullut vain pari vahinkoa.

Ensimmäisen viikon aikana on tullut selväksi, että Lotta voi pahoin autossa. Se kuolaa ja oksentaa, joten hankin sille ystävän neuvosta rauhoittavan feromonisuihkeen. Katsotaan onko siitä apua. Olemme kuitenkin autoilleet lähes joka päivä sinne sun tänne, käyneet kaupassa Salossa, Maijun luona moikkaamassa naapurin poikia ja jopa Liedossa Tsau-hallilla Likan agilitytreeneissä. Pahoinvoinnista huolimatta Lotta reipastuu nopeasti ja kulkee häntä tötteröllä. Remmissäkin se kulkee kuin vanha tekijä.

Varsinaista koulutusta en ole vielä tehnyt, mutta Lotta osasi istua ruokaa odottaen jo kasvattajalta tullessaan ja seuraavaksi olisikin tarkoitus vahvistaa odottamista ja istumista. Myös irrottaminen lelusta tulee pian tarpeeseen, sillä se kiskoo kaikkea kovin antaumuksella, joskus sellaistakin mitä ei saisi, kuten vaatteita tai käsivarttani kuin mikäkin suojelukoira 😀 Myös agilityn alkeita olemme harjoitelleet ihan puolivahingossa kun Lotta juoksi pallon perässä putkeen ja takaisin tai tasapainoilee puomilla, jonka olen asettanut kannon päälle. Lotta rakastaa kiipeilyä ja tasapainoilua ja muistuttaakin siinä mielessä Piikua. Sillä on kuitenkin aimo annos enemmän sisukkuutta ja pippuria luonteessaan. Nöyrä ja kiltti se on, mutta puree kovaa 😀

Lotta ja Vipu

Lotalla tulee olemaan pian paljon saman ikäisiä kavereita, mutta sosiaalistamisesta lisää myöhemmin tässä pentublogissa. Ensimmäisten päivien aikana Lotta on saanut hyvät ystävät Likan ja Piikun lisäksi kissoista, Bestis on juuri saman kokoinen kaveri. Lisäksi Lotta lähestyy rohkeasti kanoja ja myös niiden kakkaa 😀 Ruuaksi se on kyllä saanut lihaa, mahaa ja lohta nappulan lisäksi eikä vatsa ole ainakaan vielä mennyt sekaisin. Lotta syö kolme kertaa päivässä, noin seitsemältä, kahdelta ja yhdeksältä illalla.

Isosiskot ovat ottaneet pikkuisen hyvin vastaan ja varsinkin Likka selkeästi nauttii sen kanssa touhuamisesta. Kunhan kokoero hieman tasoittuu näistä kahdesta tulee varmasti erottamattomat ja pihamaa rullataan juoksuleikeissä mullalle! Ei tunnu juuri Lottaa haittaavan se, että Likka naksuttaa sille hampaitaan ja toisaalta Likka osaa hienosti asettua pennun tasolle. Voimissa se tietenkin peittoaisi pennun mennen tullen, mutta Likka osaa hienosti suhteuttaa toimiaan esimerkiksi kiskomisleikeissä. Pelkoni lelujen omimisesta oli ihan turha ja sydäntä lämmittää kun Likka selkeästi menee ja tarjoaa leluja Lotalle. Kaiken kaikkiaan Lotta tuntuu juuri sellaiselta tapaukselta, jota olen laumaani kaivannut. Se on ketterä, oppii nopeasti yhdellä toistolla ja tuntuu juuri sopivasti pirtsakalta. Katsotaan millaiseksi se kasvaa! Lotasta lisää voi lukea sen omalta sivulta, täältä. Ja seuraa meitä myös Lifedream Colliet insta ja face tileillä!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

2 vastausta artikkeliin “Pentublogi käynnistyy taas”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s