vALOKUVAUSPÄIVÄ iLOLAN ARBORETUMISSA

Minua pyydettiin kuvaajaksi Suomen Collieyhdistyksen Turun alaosaston valokuvauspäivään. Ensin olin sitä mieltä, että tokihan joku parempikin kuvaaja löytyisi, mutta hellän sinnikkäästi suostutellen alaosaston väki sai minut puhuttua ympäri 😀 Sovimme sopivan päivän jo hyvissä ajoin keväällä ja toivoimme hyvää ilmaa päivälle. Paikaksi varmistui Salon Perttelissä Ilollan Arboretum ja taimisto alaosaston ehdotuksesta. En ole itse koskaan käynyt paikalla ja kyllä hämmästyin kun muutaman kilometrin hiekkatien päästä löytyi vehmas puutarha! Parempi nyt kuin ei koskaan, mutta harmi etten ole koskaan käynyt täällä aiemmin!

Arboretum on pinta-alaltaan viisi hehtaaria. Kasvutyypit vaihtelevat kangasmetsästä suohon ja kalliopuutarhaan. Kyseessä on avara, kaunis pihamiljöö, joka rajoittuu alppiruusumetsikköön, josta lähtee myös polku ”suolammelle” 200 metrin päähän. Vaikka alppiruusujen näyttävin kukinta oli jo ohitse, löytyy täältä erilaisia kasveja, parin tuhannen alppiruusun lisäksi atsaleaa, kalliotarha ja suota, kumparetta ja kaltevuutta sekä suokasveja yhdessä istutusten kanssa. Myös kauniisti leikattua nurmikkoa on mielin määrin ja sehän meitä koiraihmisiä ihastuttaa!

Paikalle saapui 8 koirakkoa siten, että ensimmäiset 4 saapuivat klo 11 ja seuraavat tunti myöhemmin. Tämä oli hyvä idea, sillä vältyimme liian pitkiltä odotusajoilta varsinkin kun sattui hyvin kuuma, liki 30 asteen aurinkoinen päivä. Koska kyseessä oli osittain jo keskenään tuttu porukka, oli mielestäni henki hyvä ja rento. Etsimme sopivaa kuvauspaikkaa hetken verran päätyen lammen rannalle. Aurinko paistoi kuumasti ja suoraan ylhäältä, olihan keskipäivä. Harmitti hieman, etten ollut käynyt paikalla tutkimassa omin nokkineni aikaisemmin: olisi ollut parempi näkemys hyvistä kuvausympäristöistä jo valmiiksi. Kuvissa kirkas auringon paiste näkyy selvästi, olisi ollut valotuksen kannalta ehkä parempi sopia myöhäisempi ajankohta vuorokaudesta.

Minua jännitti hieman se, saisinko kaikista hyviä kuvia ja miten tarkennus onnistuisi. Mukana oli pari pentua, joiden kuvaaminen jo sinällään on haastavaa ja aikaa vievää. Helpointa onkin jos koira osaa jos seistä kauniisti paikallaan, sietää jalkojen siirtelyä jne. Eli on poseeraamisen ammattilainen 😀 Pyysin ihmisiä miettimään itse valmiiksi millaisia kuvia he halusivat: perinteisiä rakennekuvia, istumis-, pönötys- tai yhteiskuvia omistajan kanssa. Olimme sopineet, että tällä kertaa keskittyisimme tämän tyyppiseen kuvaukseen ja hyvä olikin kuumassa kelissä, että rajasimme liikekuvat kokonaan pois.

Lampi antoi upean taustan kuville ja koirat näyttivät omaan silmään ylväiltä sen rannalla seistessään. Otimme kuvia myös muissa lähellä olevissa ympäristöissä kuten kukkapenkkien edessä ja kallioilla. Olin aivan innoissani koko päivästä ja koin sen onnistuneen hyvin. Pysyin mielestäni hyvin aikataulussa ja kameran ruudulta kuvat näyttivät hyviltä. Sanoin käsitteleväni kuvat viikon aikana, mutta teinkin sen jo samana iltana. Olin luvannut kuvia kaikille 3-8 kpl mutta joistakin hyviä kuvia tuli paljon enemmän. Kiitos kaikille osallistuneille!!

Päivä inspiroi minua paljon ja päätin järjestää myös toisen kuvauspäivän samassa paikassa. Koirien valokuvaus on monille rakas harrastus ja joka toisella koiraihmisellä on nykyään hyviä järjestelmäkameroita myös omasta takaa. Minullekin koirien valokuvaus on ollut 20 vuoden kestävä intohimo, josta aina silloin tällöin olen haaveillut lisätienestejä varsinaisen palkkatyön ohella. Viime syksyllä perustamani toiminimen myötä päätin nyt kokeilla, josko kuvani kiinnostaisivat koirakansaa. Koen olevani klassinen kuvaaja, en nimittäin juurikaan käsittele kuvia jälkikäteen enkä käytä esimerkiksi Photoshop-ohjelmia. Tästä syystä myös hinnat pysyvät kohtuullisina, mutta kuvat ovat silti laadukkaita ja näyttäviä.

SUNNUNTAINA 18.07.2021 UUSI KUVAUSPÄIVÄ!! Katso lisää ja hinnasto täältä. Ilmoittaudu sähköpostilla hanna.neuvonen@seutuposti.fi

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s