Esinetreeniä

Kun lumet sulavat, alkaa heti vipattaa myös maastotreenijalka! 😀 Esineisiin liittyvää treeniä ollaan tyttöjen kanssa vahvistettu talven aikana siten, että olen vahvistanut noutotreeniä erilaisilla esineillä. Likalla on huomattavasti parantunut esineen tuominen minulle ja se siirtyy sujuvasti jo perusasentoonkin esine suussa. Tämä näkyy mm. koemuotoisessa tokon noutoliikkeessä. Vaaditaan kuitenkin vielä hieman hienosäätöä siinä, että se malttaa pitää esinettä ja luovuttaa sen nätisti. Lotta puolestaan on edistynyt myös. Se noutaa hienosti, mutta mukana on vielä melkoisesti omaa härväämistä esineillä ja Lotalle tyypillisiä pyrähdyksiä, loikkia ja joikaamista 😀

26.3. Meillä oli esinepäivä! Alkusysäyksen sain kun vedin parille asiakkaalle esineruututreeniä ja siitä sain innostuksen myös omille tytöille. Aloitettiin keittiössä Likan, Lotan ja Pimun kanssa (Piiku sai harjoitella paikkista). Videolla Lotta ja Pimu harjoittelevat. Lotalla alkaa olla noutaminen hyvin hanskassa. Mukana oli myös mm. Hammasharja ja aika painava puinen noutokapula. Edelleen siitä on kivaa pitää esineillä omaa kivaa, mutta koko ajan vahvistuu nouto ja kyllä se jo tietää mikä tässä on homman juoni.

Pimu noutaa omia leluja hienosti, mutta nyt kokeiltiin ekaa kertaa vierailla, sille oudoilla esineillä. Ensin leikittiin vähän esineillä, mutta paras taisikin olla vanha silmälasikotelo! Alkuun tuntui, ettei onnistu, mutta sitten kilahti kello. Vitsi miten hauska on seurata miten pennun aivoissa raksuttaa!

Sitten mentiin metsään, missä jo paikoin sulaa. Piiku pääsi tekemään kolmen esineen ruudun, se meni täydellisesti. Tämä on sille jo tuttua kauraa ja hiomista on enää perusasentoon siirtymisessä esine suussa. Likalle jätin varuiksi liinan, koska olimme lähellä autotietä. Sen motivaatio esineisiin vaihtelee, toi ne kyllä, mutta tiputti noin metrin päässä ja sisällä opittu tuntui unohtuvan. Siispä lisää treeniä käteen tuomiseen. Toisaalta vielä syksyllä en saanut sitä lähtemään hakemaan useampaa esinettä, joten edistystä on.

Lotta ei olisi sitten millään halunnut tuoda esineitä minulle, vaan homma hajosi jo alkumetreillä. Se haisteli maastoa ja löysi esineet, mutta sillä ei ollut mitään kiinnostusta niihin sen enempää. Viime syksynä vikassa treenissä toi minulle käteen esineet (3) joten täytyy vain treenata ja muistutella enemmän.

Pimu harjoitteli esineiden hakemista maastosta. Sain sille muutamia hyviä lippalakki noutoja 😅

12.6.2022 Turhan usein ei esineitä tule treenattua 😀 Tänään kuitenkin pieni treeni esineillä ennen lenkille lähtöä. Talloin pienen siivun metsään ja heittelin alueelle kolme esinettä: kumihanskan, lippiksen ja säärystimen. Otin tytöt suoraan autosta eikä niillä ollut ajatusta siitä, mitä oltiin tekemässä. Heetsasin niitä esinepussilla ja lähetin ne etsimään. Olin valtavan iloinen kun Piiku, Likka ja Lottakin etsivät ja toivat esineet minulle erittäin motivoituneesti. Pimun kanssa täytyy vielä tehdä töitä noudon kanssa ja totta on, etten ole jaksanut treenata sitä sille lainkaan. Se kuitenkin löysi esineet, joten siitä pisteet. Lopuksi otin sen kanssa pari peru noutoa esineellä. Lisää treeniä vain sillekin! Olen kuitenkin hurjan iloinen, että Lotta ja Likka etsivät innostuneina ja motivoituneina esineitä ja toivat minulle ne. Seuraavaksi vähän laajempi alue.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s