Joulukuun treenit

Joulukuussa päästiin vielä virallisiin rallytoko kisoihin, mutta agilitykisat jäivät välistä lähinnä Piikun kynsivamman vuoksi. Treenattiin kuitenkin muiden tyttöjen kanssa ja muutamat yksityistunnitkin käytiin. Ensi vuodelta odotan tosi paljon, siitä lisää pian!

  1. 12 omatoimi rally treenit keittiössä. Otin tavoitteeksi treenata tyttöjä keittiössä enemmän, mutta eipä ole tämä toteutunut. Jotenkin se ryhtyminen toimeen on haastavaa, mutta sitten kun aloittaa, tulee niin hyvä fiilis. Tänään otin avoimen ja voittaja-luokan eri kylttejä esiin ja treenattiin niitä. Vähän kävi jännittämään seuraavat kisat..

2. 12 Petran yksityistunti. Lotta ja Likka. Tänään tytöt pääsivät juoksemaan hauskaa rataa, jossa paljon irtoamisia. Eteneminen isolla kentällä on meillä ongelma. Käytiin myös läpi erotteluja molempien kanssa. Monesta asiasta olen huippu ylpeä, tytöt osaavat jo paljon, mutta monessa asiassa näkyy myös pienen treenihallin ongelmat.

3. 12 rallytoko kilpailu, tsau. Olin ilmoittanut alunperin Piikun ja Likan kahdelle avoimen luokan radalle ja Lotan kahdelle alokasluokan radalle. Tavoitteena oli saada Piikulle viimeinen avoimen luokan Tulos ja Lotalle omasta luokasta. Valitettavasti Piikun Kynsivamma johti siihen, että vaihdoin Pimun sen tilalle avoimeen luokkaan. Epävarmuus lisääntyi heti: Pimu ei mielestäni vielä ole valmis käännöksissä ja taidoissa. Jännitin myös Lotan kanssa kisaamista, emme ole kisanneet vielå yhdessä, vaan Lotta on käynyt kisoissa vain kasvattajan kanssa. Likka puolestaan on rallyssa aina avoin kortti, sillä se kiihtyy paljon eikä tulos ole siltä osin varma. Kaikki tämä epävarmuus johti aamulla siihen, että jännitin niin paljon, että teki mieli jäädä kotiin. Olipa hyvä muistutus itselle siitä, että vaikka jännittää, voi asiat silti sujua ihan hyvin.Vielä aamulla muistuttelin keittiössä tyttöjä käännöksistä ja sainkin muutamia hyviä toistoja ja Lotankin kanssa vasemmalle käännöksen lukon auki.

Radat olivat iltapäivällä ja Pimu aloitti avoimessa luokassa. Sen kanssa lämmittelystä on hyötyä lähinnä siten, että radalla olevat kiemurat voidaan vielä käydä yhdessä läpi. Rata ei tuntunut vaikeata (lue, ei houkutusta tai spiraaleja, ei tempon vaihteluja). Rata Menikin hyvin, mutta tuntuu taas siltä, että Pimu valui perässä.. Mutta tuomarin Tarja Hissan kommentti: vauhdikasta ja iloista yhteistyötä! Hieno askel tehtävä & askel käännös. Saimme 79p.❤️

Likan lämppä vuorolla meinasin heittää hanskat tiskiin. Likka on aina menossa agility kentälle ja nostin sen syliin näyttääkseni, että ei, ei agsaa. Rallya, R A L L Y A. Halli on ihan erilainen rallykisoissa: hiljainen ja aidattu eri tavoin. Kesti kauan saada Likka matalaan vireeseen. Tuomarin kommentti : vauhdikasta yhteistyötä! Hieno hyppy ja pyörähdys. Saimme 80p❤️

Seuraava avoimen luokan rata oli haastavampi, kyltit olivat tiheämmin ja sisälsi paljon erilaisia pyörimisiä. Pimu aloitti ja se oli selkeästi paremmassa vireessä. Rata oli hirmuisen kaunis 😭 olin niin ylpeä Pimusta! Tuomarin Taru Leskisen kommentti: koiralla paljon perusosaamista. Mikä onkin ihan totta, Pimu osaa paljon! Saimme 89p.ja sijoituimme toiseksi.

❤️Likka oli miettinyt asiaa autossa ja oli aivan eri vireessä. Nyt minulla oli tuttu rally koira kainalossa, käännökset ja asenne ihan kohdillaan. Ihan itkua melkein väänsin. Ainoa kyltti, joka tuotti ongelmaa oli eteen siirtyminen ja siinä se alkoi haukkua ja kiihtyi. Uusin kyltin ja sössin siinä koko radan (note to self älä uusi!!) Tuomarin kommentti: taitava, vilkas koira. Saimme 62p joten ei tulosta, mutta tuo uusiminen vei – 10p kun tein sen väärin. Lisäksi tässäkin – 10p kun lähdin hypyllä juoksemaan liian aikaisin. Olen kuitenkin valtavan ylpeä sen muuttuneesta asenteesta tällä tokalla radalla.

Sitten oli vielä Lotan vuoro. Ehdimme lämppäillä vain hetken, mutta siitä huolimatta teimme vauhdikkaan radan ja käännöksetkin sujuivat. Tuomarin Tarja Hissan kommentti : iloista ja taitavaa yhteistyötä. Hieno eteen istuutus tehtävä. Pisteet 85p ja RTK1!! 🔥💪 Koska meidän alokasluokan retki loppui siihen, päättyi myös kisapäivä ja lähdimme kotiin.

Olen valtavan ylpeä tytöistä ja itsestäni. Saimme hyvää treeniä kisaamiseen porukalla ja säätämisestä huolimatta loppu hyvin kaikki hyvin. Sain apua muilta osallistujilta (nahkaihmisiltä, Kuinkas muute ❤️😂) ja Tsaun työntekijät olivat erittäin avuliaita luotsatessa minua kahden kentän välillä. Hyvä me! Selvisimme hengissä ja taas kokemusta rikkaampana. Tuloksetkin menivät nappiin!

5. 12 hajun etsintää kotona. Kolme piiloa, hajuna eucalyptus

10.12 omatoimitreeni rallya Lohjalla. Treenattiin lähinnä voittajaluokan liikkeitä ja oikealla puolella seuruuta. Pimu oli ihan mieletön, se seuraa suvereenisti oikealla. Lotta puolestaan ei kestänyt palkattomuutta ja Piiku sekä Likka kärsivät vähän turhautumisesta. Aloin pohtia, että ehkä ensi vuonna on mietittävä lajien jatkuvuutta koirien taitojen pohjalta ja tehtävä valintoja.

17. 12 omat hakutreenit Lotta ja Likka. Päästiin vielä treenaamaan hakuakin! Lotta aloitti ensin ja teki kuusi pistoa suorapalkalla. Toka pisto oli hankala, Lotta ei lähtenyt heti piilolle. Otin ääni avun, jonka jälkeen homma sujuikin ilman ongelmia. Likka puolestaan juoksi salamana piilolle ja teki koko radan ilman apuja.

22. 12 Suskun yksäri, Lägi. Lotta, Likka ja Pimu. Tänään harjoiteltiin focusta ja kontakteja. Pimulla alkaa olla tosi kivat kontaktit ja pysähtyy niille varmasti. Lotta puolestaan on vielä ihan hakoteillä, mutta toisaalta eihän se ole niin paljon treenannutkaan. Harjoiteltiin myös keppien avoimia menokulmia, jotka olivatkin tosi haastavia, erityisesti Likalle. Oikein hyvin kulutettu tunti uutta oppien!

26. 12 omatoimitreeni Lohja. Lähdin treenaamaan Suskun yksärin juttuja tytöille Lohjalle. Samalla tein uusia treeni videoita ensi kevään kurssilaisia varten.

30. 12 Petran yksäri, Sporttikoirakeskus. Petra oli ekaa kertaa kouluttamassa Paimiossa isolla kentällä. Mukana oli tällä kertaa Likka ja Lotta. Harjoiteltiin lähinnä keppejen hankalia menokulmia, mutta tuli siellä kaikenlaista kiemuraa.

31.12 Omatoimitreeni Lohjalla. Jatkettiin Keppitreeniä. Sekä Likka, että varsinkin Lotta sai ihan mielettömiä onnistumisia! Kyllä näiden tyttöjen kanssa kelpaa. Piiku treenasi rallyn oikean puolen seuruuta, sillä kynsi ei vielä ole valmis agilityyn.

Ensi vuodelle on kaikenlaisia tavoitteita ja niistä pian lisää!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Jätä kommentti