Kotimaan kosketusta Nuuksiossa

Tiistaina lähdin veljeni Juhon kanssa patikoimaan Nuuksion kansallispuistoon Espooseen. Kyseessä on minulle hyvin tuttu alue, sillä olen tehnyt sinne päiväretkiä jo 2000-luvun alusta. En ole kuitenkaan koskaan yöpynyt siellä. Seuraavana päivänä toinen veljeni Antti liittyi mukaamme melomaan Pitkäjärvelle. Huikea seikkailu yhdessä pikkuveljieni kanssa sai minut aika tunteelliseksi. On hienoa, että nämä parikymppiset sällit haluavat viettää aikaa siskon kanssa. Kiitos murut! ❤

IMG_8952
Holma-Saarijärvi

Treffasimme Juhon kanssa Haukkalammen parkkipaikalla hänen työvuoronsa jälkeen noin kahdeksalta illalla. Ajatuksena oli kävellä vain läheiselle Mustalammen teltta-alueelle, mutta paikalla oli niin paljon ihmisiä, että päätimme jatkaa matkaa. Tarkoituksena ei todellakaam ollut kiertää Korpin kierrosta (7,8km), mutta jotenkin siinä sitten kuitenkin kävi niin. 😀 Nuuksion kansallispuistossa on kaksitoista maksutonta telttailualuetta. Yhdeksän telttailualueiden varustukseen kuuluvat nuotiokehä, puuvaja ja kirves sekä kuivakäymälä. Mustalammen jälkeen seuraava telttailumahdollisuus oli Holma-Saarijärvellä, noin viiden kilometrin päässä. Katso lisää Nuuksion palveluista täältä.

IMG_8925Aluksi Monsterini ei tuntunut niin painavalta, joten kävely ei ollut huono idea. Kyseessä on McKinley rinkka-telttakomboni, joka sisältää vanhan, peräti neljän hengen Everest-teltan ja yhtä vanhan, mutta toimivan McKinleyn makuupussin sekä makuualustan. Juoma- ja ruokaveden, keittimen ja muiden tarvikkeiden kanssa rinkassa oli jälleen painoa noin 20kg. Vaikka Nuuksion reitit ovat huomattavasti helpompia kuin esimerkiksi Repovedellä, eikä nousuja ole aivan niin paljon, niiin paino tuntui kyllä selässä ja etureisissä. Onkin siis tarvetta hieman päivittää Monsterin kokoonpanoa lähitulevaisuudessa hankkimalla uusi, kevyempi ja pienempi teltta sekä makuupussi. 😉

IMG_8934Nousimme Juhon kanssa ihastelemaan maisemia Rajakalliolle ja pidimme ajoittain taukoja. Oli todella hienoa päästä höpöttämäään kahden kesken kaikenlaista ja samalla lähetimme muutaman whatsapp-viestin perheellemme. Sää oli aivan mahtava ja metsä kimmelsi kultaisen laskevan auringon säteissä. Olimme molemmat tohkeissamme patikoinnista ja vaikka kulku oli meille raskasta kantamusten kanssa, se oli ehdottomasti sen arvoista. Nuuksion reitit ovat leveitä ja erittäin hyvin merkittyjä, joten siellä on helppo taivaltaa sellaistenkin, joilla on vähemmän kokemusta patikoinnista.

IMG_8915Lopulta pääsimme Holma-Saarijärven teltta-ja laavualueelle. Saaressa oli jo leiritulet valmiina ja ihmisiä noin kymmenkunta. Telttojakin oli mukavasti. Saimme omamme nopeasti pystyyn ja siirryimme tekemään ruokaa. Juho paistoi makkaraa ja minä kokeilin paistopussia, johon laitoin grillikasviksia, kasvispyöryköitä ja aurajuuustoa. Maistui muuten todella hyvälle!! 🙂 Kasvissyöjänä on aina vaikeaa miettiä, mitä ruokaa leiritulilla voisi laittaa, mutta tässähän sitä oppii! Paikalla oli myös puucee (oikein naisille ja miehille omansa) sekä laavu. Vaikka ihmisiä oli paljon ympärillä, niin hiljaista oli silti illan pidetessä.

Möngimme yöksi telttaan siinä yhden aikaan ja nukahdimme molemmat aika nopeasti. Yö sujui aika hyvin, vaikka jälleen heräilin silloin tällöin kun jäsenet tuntuivat puutuvan. Paksumpi makuualustakin on ehdottomasti hankintalistalla!! Aamulla heräsin jo seitsemältä ja menin ulos kameran kanssa. Lammen yllä soljui vielä aamu-usva ja sain muutamia mielestäni kivoja kuvia alueesta. Loin tuttavuutta myös yksinäisen sorsan kanssa, joka jostakin syystä viihtyi juuri meidän teltan kohdalla. Keitin aamukahveet uudella spriikeittimelläni ja söin aamiaisen Juhon vielä nukkuessa.

IMG_8956
Meidän teltta aamu-usvassa.

Linnut pitivät konserttoa ja kaakkurit huusivat silloin tällöin. Eniten kuitenkin häiritsi jatkuva liikenteenhumu, johon ehkä maaseudulta tulleena eniten kiinnitin huomiota. Tuntui oudolta olla ”luonnon helmassa retkeilemässä” kun autojen äänet kuuluivat kuin naapurista.

Kiireettömän aamupalan jälkeen pakkasimme kamat kasaan ja lähdimme kohti Solvallan urheiluopistoa, josta vuokrasimme kajakit päiväksi. Loppumatka  Korpin kierrosta sujui iloisesti rupatellessa, vaikka taivas oli täyttymässä tummilla pilvillä. Kaiken kaikkiaan reissu oli varsin onnistunut, ensimmäinen yöpymiseni (kuvitella!) Nuuksiossa. 🙂 Kiitos Juholle seurasta! ❤

Lue lisää melonnasta Nuuksion Pitkäjärvellä.

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

2 vastausta artikkeliin “Kotimaan kosketusta Nuuksiossa”

  1. Espoolaisena Nuuksio erittäin lähellä sydäntä ❤ Sinne ollaan suunnattu monet kesäpäivät pitkälle lenkille! En tiennytkään, että Nuuksion läheltäkin saa vuokrattua kanoottia, tätä mahdollisuutta kun ollaan etsitty parin viikon ajan Espoossa vähän laihoin tuloksin. Kiitos siis vinkistä! 🙂 Pitää itsekin yrittää vielä ehtiä tämän kesän aikana.

    1. Hei Sofia! Kiva kuulla, että oli hyvä vinkki 🙂 Nuuksio on minullakin sydäntä lähellä kun koko nuoruuden siellä retkeillyt. Juuri tämänkin takia kirjoittelen tätä blogia, että voi vinkkejä muillekin antaa. Espoosta kajakkeja saa vuokrattua myös esimerkiksi Cafe Merenneidosta Matinkylänrannasta, jolloin suunta on lähisaaristoon. Kuvia: https://siltapelto.wordpress.com/2016/07/09/melomassa-vasikkasaari/ Hyviä retkeilyjä ja melontareissuja sinne! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s