Kävelyllä – matkailu avartaa!

Tänä kesänä olen päättänyt lisätä arkeeni jälleen pitkän matkan lenkkejä. Tämä tarkoittaa ainakin kerran viikossa yli kympin lenkkiä, mielellään toki parikin. Tavoitteena on saada peruskuntoa kohennettua ja jatkossa lisätä myös juoksun määrää. Käytännössä olen kävellyt nyt n.14km lenkin kerran viikossa, joten alku on ollut varsin lupaava! Kotimaisemissa on ilo kävellä, sillä täällä todella on upea vehmas Varsinais-Suomen luonto ympärillä! Hiukan vaihtelua toi matkani Keski-Suomeen, missä kävelin Kuusaankosken ympäristössä 14km kesäkuun lopussa. Lisäksi teen koirien kanssa myös lyhyempiä lenkkejä retkeillen lähialueella, mutta niistä lisää myöhemmin. Tempon vaihteluineen pitkän matkan kävely on kivaa ja erittäin tehokas liikuntamuoto. Kävellä voi sauvoilla tai ilman, mutta varsinkin menevän koiran kanssa pysyy vauhti tasaisesti hyvin yllä. Lue lisää kävelystä kirjoittamastani jutusta. 

3G5A3583
lampaita kurkelan järven kierroksella

Iso Silmukka: olen nimennyt erilaisia lenkkejä hiukan sen keston ja maisemien mukaan. Iso Silmukka on noin 13km pitkä lenkki, jonka voi kävellä kumpaan suuntaan tahansa, mutta jostakin syystä kävelen useimmat lenkit myötäpäivään. Reitti kulkee ensin kolmisen kilometriä asfalttitietä, sitten 8km hiekkatietä metsän keskellä. Loput pari kilometriä on enimmäkseen hiekkatietä peltojen keskellä. Iso silmukka oli  minun ja huskyni arkilenkki, joka kuljettiin aikaan 1h50min. Nyt collieiden kanssa aika on hieman pidempi noin 2h10min. Wilyan kanssa kävellessä laihduin muutama vuosi sitten huikeat 30kg! Kokemusta ja kilometrejä treenitossuissa siis riittää:)

Kurkelanjärven kierros: kiersimme koirien kanssa pitkästä aikaa Kurkelan järven, joka siintää oman keittiön ikkunasta läpi vuoden. Järvi on pitkänomainen ja reitin kuljen yleensä myötäpäivään. Kyseessä on varmasti fyysisesti rankin kotipihan reitti. Alun neljän kilometrin nousu on aika rankka, hiekkatie nousee kallion päälle parin kilometrin matkalla jopa 320metriä. Tie on kaikkinensa hyvinkin vaihteleva: on metsää ja hakkuualueita, metsälampia ja peltoaukeita. Kun tie laskee Kärkelän ruukin alueelle, aukee sen molemmmin puolin laajat hevoshaat. Loppumatkakaan ei ole suinkaan helppo, sillä vielä viimeisillekin kilometreille riittää mäkiä. Niinpä tämä reitti vie minulta usein lähes kolme tuntia, vaikka kilometreiltään on lähes Ison silmukan veroinen. Toisaalta kotona on ihan voittajafiilis kun mäet antavat reitille luonnolliset intervallijaksot.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s