Helmikuun treenit

Helmikuu alkoi rytinällä kun pääsimme jo ekalla viikolla usean eri lajin yksärille! Tokoa on treenattu ahkeraan ja kävimme korkkaamassa Piikun kanssa ensimmäisen alokasluokan ykköstuloksen Lohjalla. Lohjalla starttasi myös Likan rally-tokon alkeiskurssi, jonka myötä ajatus lajista on vahvistunut. Ahkerasti on käyty myös omatoimitreenaamassa niin tokoa kuin agsaakin.

1.2 Timon yksäri. Käymme Timo Liuhdon valmennuksessa pari kertaa kuussa yhdessä ystäväni Maijun kanssa. Valmennukset ovat kyllä arjen henkireikiä, on älyttömän ihanaa ajella Kaarinaan yhdessä ja höpötellä. Emme yleensä treenaa yhdessä, joten vaihdamme kuulumisia muutenkin. Tällä kertaa mukana oli Piiku ja Lotta. Saimme hyvät treenit, mutta harmitti Lotan nopea väsyminen ja pieni motivaation puute 50cm eli kisakorkeilla hypyillä. Totesin, ettei Lotta olekaan vielä valmis kisoihin. Ei ennen kuin saan sille estevarmuutta lisää.

2.2. Seuraavana päivänä lähdimme Aunelin koirakoulun yksityisvalmennukseen aiheena toko ja rally. Kävimme läpi Piikun seuruuta ja paikallaoloa ja sain hyviä vinkkejä siihen, miten treenata paikkista yhdessä Piikun ja Likan kanssa. Likalle sain vinkkejä kapulan pitoon. Pimu ja Lotta tekivät pientä rallyn rataa ja totesimme yhdessä, että niille pitää vahvistaa seuruun oikeaa paikkaa. Pitäisi treenata rallya paljon enemmän, eikä aina agsaa 🙈

4. 2 Piikun tokokoe, Lohjan kirsut. Lue lisää uutisista!

5.2 Koulutusrumba agsan yksityistunti. Likan kanssa tehtiin hyppyrataa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Likka ohjautuu hyvin, mutta omat linjat on osattava tehdä oikein, jotta koira lukee rataa ja minä ehtisin tilanteisiin tarpeeksi ajoissa. Tuntui hyvältä juosta Likan kanssa. Huomaan, että Likka kiihtyy koko ajan enemmän agsassa. Kepeillä yritti turhautuneena napata mua kun ei päässytkään virheellisesti suorittamaan. Kepeille pieni suhina auttoi sitä keskittymään paremmin, mutta erilaisia menokulmia pitää selkeästi treenata lisää.

Lotalle toivoin ajatuksia 50cm rimojen hyppäämiseen. Susku kuitenkin neuvoi ottamaan askeleen taaksepäin asiassa ja tekemään rataa 40-45cm rimoille ja tarjoamisen kautta 50cm. Lotta tarvitsee itseluottamusta agsaan ja keskitytään siihen ensin. Helppoa rataa, ei takakierto- ja tai muita kiemuroita. Lotan on vaikea hallita kroppaansa ja laukan vaihdot ovat sille erityisen vaikeita. Myös palkkausta mietittiin, mikä on sille paras palkka? Lotta rakastaa taistella lelusta ja juosta rallatella kentällä se suussa. Ruokapalkkakin toimii, mutta Susku oli sitä mieltä ettei pelkkä nakki tai lihapulla. Niinpä höyrytin sille possun suikaleita. Se teki aluksi niillä hienosti töitä ja lopuksi myös lelulla tarjoten hypyn ja taistellen kanssani. Lopuksi se sai juosta kentällä lelu suussa ja kyllähän siinä vauhtia riittää. Oli ihana nähdä se onnellisena.

Pimulla on hyvin erilainen asenne kuin Lotalla. Se tekee hitaasti, mutta tarkasti töitä. Tarjoaa paremmin itse hyppyjä ja ohjautuu hyvin. Sillekin pitää rakentaa itsevarmuutta lisää. Kepeillä se teki tarkkaan töitä. Uskon, että vauhti kasvaa kun itsevarmuus kasvaa.

Jäin pohtimaan treenaisinko sittenkin Likan kanssa esim hypäreitä varten ja ottaisin sitä mukaan Timon treeneihin Piikun kanssa ja treenasin Lohjalla omatoimisesti Lottaa ja Pimua vielä.

11. 2 Likan rally-tokon alkeiskurssi Lohjan koirakeskuksella. Helmikuussa alkoi kurssi, jota odotin tosi paljon. Meidän ensimmäinen rally kurssi! Olen käynyt muutaman yksityistunnin aiheesta viime kesänä, mutta odotin paljon viikkottaiselta kurssilta. Ei ole tarvinnut pettyä! Kurssi on selkeä ja meitä koirakkoja on sillä viisi. Olen usein vuokrannut hallin kurssin jälkeen ja treenannut myös Piikulle samoja juttuja sekä tokoa molemmille. Tämä on ollut varsin kätevää. Kurssilla olemme käyneet läpi eri kylttejä ja sitä, miten ne tulisi suorittaa. Likalle on tehnyt tosi hyvää treenata pitkästä aikaa ryhmässä ja se keskittyy tosi hienosti. Myös taukokäytös on parantunut.

17. 2 Timon yksärillä mukana sitten Piiku ja Likka. Teimme lankatöitä, eli rataan tutustumisessa asetimme pitkät langat siihen kohtaan, missä kuvittelimme koiran ponnistavan ja mikä sen linja olisi. Huomasin, että joissakin kohtaa arvioin Likan vauhdin kurveissa aivan liian kauaksi. Tämä vaikuttaa ohjaukseen siten, että koira kääntyykin nopeammin, jolloin olen oikeasti ohjauksessa myöhässä. Treenasimme myös takakiertoa siten, että itse liikumme koko ajan eteenpäin siinä missä koira jää hoitamaan oman tonttinsa. Töitä riittää!

18. 2 Salon koirahalli. Olen vetänyt pientä agilityn alkeiskurssia Salon koirahallilla ystävilleni ja ottanut mukaan vuorollaan myös Pimun tai Lotan. On ollut aina aivan ihanaa nähdä parhaita ystäviäni koirineen ja päästä heidän kanssaan tositoimiin. Eri esteiden lisäksi on tehty valssia, takakiertoa ja siivekkeen kiertoa. Testailin Lotalle sopivaa palkkaa ja videolla näkyy erot namipallon ja lelun välillä.

19. 2 Tokon irtotunti, Salo. Ostin Piikulle kokeenomaiseen irtotreeniin paikan. Koko homma meni ihan pieleen. Paikallaolo sujui odotetusti : Piiku nousi istumaan, mutta pysyi paikallaan. Yksilöliikkeitä ei kuitenkaan tehtykään, vaan keskityttiin seuruuseen, joka oli huonompaa kuin koskaan. Piiku haisteli hallia ja oli ihan muissa maailmoissa. Sain seuruuseen yleispäteviä neuvoja ja sitten se olikin jo ohi. Harmitti ihan hirveästi ja itkin matkalla kotiin. Harmitti se, että olin pettynyt Piikuun, se että irtotunti oli kallis suhteessa sen antiin ja se, etten saanut apuja itse ongelmaan. No, näitä sattuu.

Seuraavana viikonloppuna sain Likan rally valmentajalta tosi hyviä ja yksinkertaisia neuvoja seuruun ensiaskelille ja niillä sain korjattua Piikun seuruun taas vanhalle mallille. Jäi paljon parempi fiilis ja tätä on jatkettu myös keittiötreeneissä kaikkien kanssa.

Kaiken kaikkiaan helmikuussa on jatkunut hyvin alkanut harrastusvuosi! Omatoimitreenaamassa on käyty lähes viikottain ja fiilis on ollut todella energinen ja motivoitunut. Toivottavasti maaliskuussa mennään samalla asenteella!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s