Heinäkuun treenit

Kiirettä pitää, enkä ole ehtinyt päivittää blogiin heinäkuun treeneistä! Juuri nyt on olo, ettei olla ehditty juuri treenaillakaan, mutta onneksi näitä päiväkirjoja koostaessa huomaa, että ollaanhan sitä touhuttu sentään kaikenlaista. Eniten olen ylpeä virallisista rally-toko tuloksista, jotka tehtiin aivan kuun alussa sekä haun ilmaisusta, jota työstetään nyt kaikkien tyttöjen kanssa.

3.7 Lohjan hallilla rallya ja agsaa omatoimisesti. Noista kiertotehtävistä napsahti kisoissa 10vp kun en tajunnut pysähtyä, joten ehkä jatkossa muistan! Olen kuitenkin ihan super iloinen tyttöjen edistymisestä, alokasluokan liikkeet on kaikilla kasassa ja tässäkin harjoitellaan jo avoimen luokan liikkeitä. Kyllä tässä vielä syksyn aikana tavoitteet täyttyy, eli ekat koularit saadaan! 💪 Rallyn jälkeen treenattiin vielä agilityn keppien menokulmia.

4.7 Piikun Bh kurssi, kaupunki osuus. Piikun BH kurssin viimeinen kerta ja kaupunkiosuus. Piiggels odotti hienosti autossa vaikka kuinka kauan, vaikka ei lenkillekään ehditty. Sitten, kun vihdoin oma vuoro koitti, ei tehtykään agsaa eikä tokoa eikä edes tottiskaaviota! 😭 Piiku oli silmin nähden pettynyt ja haukkui odottaessaan, että jumankekka ruvettaisiin jo hommiin. Ihmisiä siel oli, juoksijoita ja kauppa, mut Piiku odotti koko ajan, että alettais jotain järkevää tekemään. Vasta kun laitoin sen puuhun kiinni kaupan ulkopuolelle se taisi tajuta, että joku juttu tässä on tekeillä, mut mikä.. Who knows. Sit joutui taas autoon ja se oli siinä. No, kuulemma olemme ihan kaupunkikelpoisia, mutta eipä se meidän ongelma olekaan, vaan se paikkis.. 🙄

5.7 Rally-toko kilpailut Liedossa. Tänään oli vuorossa puolestaan Likan ja Pimun viralliset rallykisat. Onneksi pidettiin sentään frisbeetreenit, joten vire oli ehkä hieman matalampi kuin viimeksi. Likan kanssa rata oli ihan mielettömän hieno! Se kulki upeassa kontaktissa ja teki vain pari 10p virhettä. Ikävä kyllä myös minä tein sellaisia, en pysähtynyt yhdellä kyltillä ja lähdin juoksemaan liian myöhään ja siispä meille hylsy tänään. Kyllä harmitti, sillä Likalla oli upea Seuruu, vire ja kontakti ja kuvittelin ensin, että rata meni hienosti. Pettymys oli kova kun totuus paljastui.

Pimu puolestaan oli alkuun taas ihan ihmeissään tokassa kisassaan, mutta radalle lähtiessä lamppu syttyi ja se ylläpiti upeaa kontaktia rauhallisessa seuruussa. Pujottelussa ihmetteli mainoskylttiä, mutta vasemmalle täyskäännös oli tosi kaunis❤️ lopputulemana sille tänään hyväksytty tulos, meidän ensimmäinen💗🐽

Eli puolet meidän tavoitteista täyttyi sentään!

Paikalla oli myös oma kasvattini, multitaituri Eedla, TK1 TK2 ja upouusi RTK1 Lifedream Silence Of The Lambs. Super onnittelut uudesta koularista !! 🙏🔥❤️

8.7 Hakutreenit ja rally-toko kilpailut Saukkolassa. Mikä päivä! Joskus kaikki vaan menee nappiin! ❤️ Ei niitä paljon ole, mutta ihanaa, että tällaisiakin päiviä on! Mun vapaapäivä alkoi suhteellisen pitkään nukkumisella mikä meidän perheessä tarkoittaa noin puoli kahdeksaan. Rauhallinen aamupala ja sitten hakumetsään Pimun kanssa.

Pohdin pitkään otanko isosiskoista jomman kumman mukaan, mutta päätin sitten antaa kaiken huomioni Pimparaiselle🐽. Rakennettiin kuuden pistin rata: eka Suoralla palkka ja 2. Rullalla ja näytöllä, 3. Rullalla ja näytöllä 4.suoralla palkalla 5.rullalla ja näytöllä ja 6. Suoralla palkalla. Pimun kanssa on tehty tätä aiemmin vain rullan hakemista noutoharjoituksena, maalimiestä käytökseen ei ole vielä lisätty. Olin yllättänyt ja ylpeä kun Pimu nappasi rullan samantien maalimiehellä ja lähti näytöllekin reippaasti. Ei tuntunut olevan ollenkaan ihmeissään, että tällainen muutos tuli työskentelyyn! Muutenkin Pimu oli superhieno kun juteltiin ja odoteltiin, ei se paljoa mihinkään hötkyä. Tästä treenistä ei ole videota. Video Pimusta myöhemmissä treeneissä.

Sitten tultiin kotiin, söin ja lähdin isosiskojen kanssa Saukkolaan rallytoko kisoihin. Tavoite, tai enemminkin harras toive, oli että saisin Piikulle kolmannen tuloksen ja koulutustunnuksen ja Likalle tokan virallisen tuloksen alokasluokassa. Kyseessä oli ulkokenttä ja oli luvattu ukkosta. Katseltiin muiden alokasluokan kisaajien kanssa kauhulla, kuinka ylemmissä luokissa oli sadellut nollaa aikaa reippaasti. Selkeästi oli vaikeat radat tai häiritsevä ympäristö hiekkakentällä. En tiedä oliko kellään itsevarma fiilis lähteä radalle: lähellä jyrisi tummat pilvet ja satoi rataan tutustumisessa. Rata oli pitkä ja melko vaikea, ihan erilainen kuin keskiviikon kisa. Likan radasta tuomari kirjoitti: taitavaa ja täsmällistä ohjausta, koiralla hieno kontakti ja askeltehtävät.

Likka oli taas neljäs lähdössä. Sen vire on aivan mieletön rally kisoissa, en voi kuin ihmetellä! Selkeästi se tietää milloin on kyse agsasta ja milloin rallysta. Ei kiehumista, ei turhautuneena napsimista. Upea kontakti pysyi edelleen yllä ja tehtiin hieno rata! Saimme 99p ja yllättäen Likka voitti luokkansa! Kaksi muutakin koirakkoa sai 99p, joten Likka voitti ajalla.

Piiku oli hyvässä vireessä ennen radalle lähtöä, mutta jotenkin hyvä meno tippui suorituksen aikana. Viimeisellä kyltillä se ei ollut ihan kontaktissa ja pysähdyimme molemmat kiertoliikkeen aikana. Siitä tuli – 10p joten lopputulemana 88p, mutta hyväksytty tulos ja RTK1!! Tämä on meidän eka koulutustunnus sitten paimennustaipparin. Piikun radasta tuomari sanoi, että taitavasti ohjattu ja hienot kierto tehtävät, jotka ovatkin yleensä Piikun pravuuri.

Alokasluokassa jokainen koira teki tuloksen, joten saimme olla kyllä ylpeitä koiristamme siihen nähden, että meitä aiemmilla oli ollut haasteita eikä sääkään suosinut. Super ylpeä mun tytöistä! Nyt lauantai-ilta telkkarin ja jätskin parissa rentoutuen.

13.7 Pimun virallinen silmätarkastus. Tarkastuksen tulos ei onneksi yllättänyt: silmäterve cean suhteen ja vasemmassa silmässä oli pieni ppm rihma. Se ei vaikuta jalostukseen tai koiran näkökykyyn, mutta uros olisi hyvä olla terve.❤️

16.7 Hakutreenit Likan ja Piikun kanssa. Oli tosi kuuma, vaikka treenattiin jo aamusta. Halusin haastaa tyttöjä ja valitsin keskilinjaksi vähän risukkoisen ja kallioisen kohdan. Ehkä haastoin liikaa. Likka ei ole ollut aivan oma itsensä ja olen siitä hiukan huolissani. Lähinnä se on ollut mielestäni liian rauhallinen. Joko se on jotenkin kipeä tai se on vain kasvanut aikuiseksi. Ei auta kuin seurata, kaikin puolin se on muuten normaali 😅. Sen tokat kiinteän rullan treenit ja tuntui kyllä aika tahmealle. Päin vastoin kuin viimeksi, Rulla ei oikein lähtenyt mukaan ja jouduin helpottamaan tehtävää melkoisesti.

Erittäin haastava maasto ja kuuma keli. Piikulla tokan kerran kiinteä Rulla (onneksi on posti tuonut ihan oikean pannan, paranee ilmaisu varmasti! ). Kolmannella pistolla ei haju millään tullut Piikun nenään ja vikalla pistolla otin äänenä ihan vain siksi, että vaikka Piiku lähti liikkeelle innolla, niin huomasin sen väsyvän. Ensi kerralla taas vähän helpompaan maastoon!

19.7 Lohjalla hallilla rallya. Tänään oli vuorossa ekat treenit pariin viikkoon. Väsytti ajella hallille, mutta kun pääsin vauhtiin tuntui tosi hyvältä treenata. Tein rally-radan, jossa useita avoimen luokan liikkeitä. Postissa oli tullut myös uusi ihana pinkki noutokapula, joten otin kaikkien kanssa myös noutoa ja kapulan pitoa. Lisäksi treenattiin hyppyä sekä tokon eri luokista, että osana rallytokoa. Lotta aloitti hyvin, mutta nouto kapulan kanssa sen ilme meni tuttuun velmuiluun ja äkkiä ei enää osannutkaan pitää kapulaa suussa oikein päin 😂

Pimu puolestaan piti tosi hienosti kapulaa, mutta oli ihmeissään kun pito on treenattu todellisuudessa metallisella ruokakupilla, jota kantelee mielellään ruuan jälkeen. Likka oli taas oma itsensä, kävi niin kuumana, että napsi minua reiteen niin kipeästi, että se pääsi hetkeksi jäähylle hallin häkkiin sillä aikaa kun treenasin Piikun kanssa. Piiku on niin mainio: hirveä into ja vauhti! Piikulle muistuteltiin myös jäävistä liikkeestä seisomiseen jäämistä. Lopuksi kaksi paikkista. Ekasta ei tuntunut tulla mitään. Hengittelin syvään kun tytöt juoksentelivat pitkin hallia ilman mitään aikomustakaan kuunnella. Mutta lopulta sain ne istumisen kautta paikoilleen ja sain tehtyä ensin 20sek ja sitten n.50sek täydelliset paikkikset, joten sinnikkyys tuotti hedelmää.

Kaikesta näki, ettei olla treenattu tosi pitkään aikaan eikä ehditty kunnollista lenkkiä vetää treenien alle. Joka tapauksessa oli tosi kiva treenata. Kotiin on nyt hommattu myös ruutu ja merkkikartiot, joten treenata voidaan montaa juttua ihan kotona.

22.7 Rally-toko kilpailut Salossa. Halli on meille tuttu agsahalli ja selvästi varsinkin Likan vire oli täällä ihan eri luokkaa kuin aikaisemmissa kisoissa. Rata oli helpohko, mutta silti pitkä ja vireen kannalta haastava. Alkuun Likka kiihtyi, hallissa sain sen lämmittelyn aikana jonkinlaiseen vireeseen ja radalle lähdettiin jo hyvällä asenteella. Pari kertaa eteen istuessa sanoin sille, että nyt hei kun suusta pääsi Haukku. Tuomari oli myös merkannut ylös yhden kerran, jolloin likka oli ottanut remmin suuhunsa. Saimme kiihkeydestä ja ääntelystä ekan kerran virhepisteitä kokonaisuudessa. Silti, kisa olisi voinut mennä paljon, paljon huonommin ja olin itse siihen todella tyytyväinen ja Likasta ylpeä, sillä se silmin nähden kasasi itsensä. Tuloksena 82p ja RTK1!! 🔥

Pimu puolestaan on ihan erilainen. Sen vire on rauhallinen ja ongelma on, ettei se ole kontaktissa tarpeeksi. Treenit menee hienosti, mutta ehkä tämä halli vaikuttaa Pimuun sitten näin. Tuomari nauroi, että on sulla kaksi IHAN ERILAISTA koiraa. Pimun radalla tunsin, että se uhkasi livetä ohjauksesta ja lopulta tempon vaihtuessa juoksusta normaaliin, se jatkoi ohitseni. Päätin paniikissa uusia ja palasin juoksukyltin alkuun. En ole koskaan uusinut ja olin aivan hukassa. Loppurata meni ok, mutta olin varma, että tein väärän radan uusimisen yhteydessä tai muita virheitä. Yllätys oli suuri kun Pimu sai 91p!!🔥😅 Toka tuloksemme!

Mielettömän tyytyväinen tähän meidän rallyputkeen tyttöjen kanssa! ❤️ Pimun video treeneistä keskiviikolta. Kapula vaatii vielä vähän töitä🙈

28.7 Metsäjälkeä ja rallya. Tänään lyhyt päivä töissä ja päätin tehdä kotimatkalla jäljet tytöille vanhenemaan. Alku alkoi hyvin, mutta sitten tajusin suurimman osan kepistä tippuneen taskustani jäljelle. 🙄 Sinne jäi jokunen ja piti aloittaa homma alusta. Kotona läksin ensin Ronjan kanssa lenkille. Tuntui, ettei millään jalka noussut.

Sitten tehotyttöjen kanssa jäljelle. Koska keppejä oli nyt vähän, tein vain yhden noin 300m jäljen seitsemällä kepillä ja ajoin sen jokaisen tytön kanssa erikseen. Ei ehkä ollut yllättävää, mutta musta kuitenkin oli, että Lotta ja Pimu tekivät parasta työtä: kauniit selkeät kulmat ja kepeistä nousi suurin osa ilman lisätyötä. Nuoriso alkaa taidoissa ohittaa isosiskot💗

Sitten saapui paikalle asiakkaita rally-tokon treeneihin. Tein pienen radan ja harjoiteltiin sitä sekä yksittäisiä liikkeitä. Reilun tunnin jälkeen treenit oli ohi, mutta niinhän siinä sitten taas kävi, että turistiin siinä koirista porukalla vielä toista tuntia🤭. Treenasin omatkin koirat nopeasti samalla radalla, vaikka vähän ihmeissään olivat koko hommasta.

29.7 Agility valmennus, Aunelin koirakoulu. Aneten treeneissä ulkokentällä sateli aikalailla vettä, mutta hyvät treenit saatiin silti aikaiseksi Likalle ja Piikulle. Treenattiin etenemää ja tiukkoja käännöksiä renkaalla sekä muurilla. Tuli juostua pitkästä aikaa kunnolla ja tajusin, että tämän tyyppistä treeniä pitäisi isoilla kentillä saada lisää.

30.7 Hakutreenit. Piiku ja Likka jäi kotiin kun lähdettiin hakutreeneihin Pimun ja Lotan kanssa. Molemmille suunnittelin kuuden piston radan, jossa painotin irtorullaa ja näyttöjä.

Lotalle ensin kaksi pistoa pelkällä rullalla suht lähellä, mutta piilossa. Sitten yhtä kaukana ja edelleen rullalla, mutta lisäsin näytöt. Loput kaksi täydessä syvyydessä Suoralla palkalla. Lotta ei aivan ollut oma itsensä, se siis ei ollut aivan niin nopea kuin yleensä. Tytöt katsoivat sitä ja ihmettelivät masun kokoa, joko se on täynnä nestettä ja olen onnistunut lihottamaan sitä, tai sitten se on tukevasti tiine.🤔 Lotta ainakin kuvittelee olevansa tiine, se nimittäin hehkuu sisäisesti.❤️

Pimulle hieman helpompaa, tämä oli sen kolmas Rulla treeni. Ekat pistot ihan näkyvillä ja rulla maalimiehen kädessä tai maassa. Tokat ukot lähellä, mutta enemmän piilossa. Lisäsin näytöt ekoille neljälle pistolla ja vikat piilot täydessä syvyydessä ja suorapalkalla. Pimpula oli varsin pätevä ja rullan tuominen alkaa pikkuhiljaa sujua. Suullinen vihje tosin vielä tarvitaan.

Elokuussa olen lisännyt hieman omien koirien treenien määrää ja suunnitellut syksyn koulutuskalenteria saadakseni enemmän aikaa myös omien tyttöjen tavoitteelliseen treenaamiseen, Tulossa on agilityvalmennusta ja rallyohjausta viimeistään syyskuussa! En malta odottaa!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Jätä kommentti