Maaliskuun treenit

Maaliskuu on ollut tokon ja rally-tokon juhlaa. Aivan kuun alussa jatkoimme Piikun kanssa tokon alokasluokan kokeissa viettämällä koko viikonlopun Lohjalla. Jatkoimme myös Likan kanssa rally-tokon alkeiskurssilla, joka huipentui ensimmäisiin virallisiin rallyn kilpailuihin kuun puolessa välissä. Lisäksi olemme treenanneet ahkerasti kotona keittiössä sekä lähes viikoittain agilitya omatoimitreeneissä. Loppukuusta kävimme Timon yksityistunneilla Likan, Piikun ja Lotan kanssa sekä viikkoa myöhemmin Likan sekä Piikun kanssa. Ensi kuussa onkin taukoa Timon treeneihin ja jatkamme valmennusta vielä toukokuussa ennen kesälomia.

Kuukausi alkoi toiminnalla, kun lauantaina oli Piikun tokokoe ja sen jälkeen jatkoin sujuvasti Likan rally-toko-kurssille. Tämän lisäksi vuokrasin hallin tunniksi kurssin jälkeen ja treenasin molemmille sekä tokoa, että rally-tokon kiemuroita. Piikun tokokokeista voi lukea lisää uutisista, täältä. Sieltä löytyy myös video. Lyhyesti: paikallamakuu on edelleen ongelma ja ennen kuin se saadaan kuntoon, on Piikua turha kokeisiin ilmoittaa. Huoh. Niinpä keskityin rallyyn myös sen kanssa. Likan kurssin jälkeen halli oli kätevästi usein vapaana, joten viimeisenä kurssikerralla otin mukaani kaikki neljä tyttöä ja treenasin molempia lajeja. Lotan ja Pimun kanssa on tehty todella vähän rallya, mutta nyt Likan kurssin jälkeen motivaatio on siihenkin huipussaan!

Tavoite oli ilmoittaa Piiku ja Likka myös agilitykilpailuihin, mutta valitettavasti siihen ei rahat riittäneet. Sen sijaan kuun puolessa välissä osallistuimme rally-tokon kilpailuihin, meidän ensimmäisiin! Kisat käytiin meille tutussa Salon koirahallissa ja lisää päivästä voi lukea uutisista, täältä. Siellä Likasta myös video. Meidän eka kilpailu jännitti jonkin verran, mutta sujui kuitenkin yllättävän hyvin ja sain molemmille tytöille tulokset. Kilpailuja tässä meille uudessa lajissa on tarkoitus jatkaa.

Agilityssa ei siis kilpailtu tässä kuussa, mutta se ei tarkoita, etteikö me olla treenattu! On hienoa, että minulla on mahdollisuus omatoimitreeneihin ja hallilla onkin käyty lähes viikottain. Vuokraan hallin pariksi tunniksi ja treenailen tyttöjä siten, että jokainen saa 10min x 2 treeniä. Joskus Sari on tullut kaveriksi ja on treenattu sitten yhdessä yhteensä 7 koiran kanssa :D. Pääsääntönä on ollut, että Likka keskittyy hypäreihin ja Lotalle sekä Pimulle on myös vahvistettu keppejä sekä silloin tällöin kontakteja. Kontaktien raahaaminen ja rakentaminen yksin on ollut haastavaa, joten odottelen jo, että pääsen treenaamaan näitä juttuja omalle pihalle. Kepit sujuvat Lotalla ja Pimulla koko ajan paremmin, joskin menokulmia pitää vielä treenailla.

Timon valmennuksessa pääsimme käymään Maijun estyessä siten, että yksi tunti oli jaettu kokonaan Piikulle, Likalle sekä Lotalle ja seuraava sitten tuttuun tapaan Maijun kanssa puoliksi. Lotan kanssa on työstetty 50cm hyppyjä, sillä sen motivaatio korkeille hypyille on vaihdellut. On ollut hienoa huomata, että helpot radat ja runsas palkka ovat korjanneet tätä ongelmaa paljon! Vaihdoin myös lihapullan ja nakit uunimakkaraan ja tämä on toiminut varsin vakuuttavana kannustimena kaikille tytöille. Timon treeneissä on kuitenkin meno vielä Lotalle ja Pimulle turhan teknistä, joten keskityn hakemaan oppeja sieltä itselleni ja Piikulle sekä Likalle. Pakko myöntää, että välillä turhauttaa tosi paljon varsinkin Likan kanssa. Tuntuu, että mitä enemmän sen kanssa treenataan, sen enemmän se käy kierroksilla. Päätin kuitenkin, että sen kanssa olen tarkkana tunnetilasta: jos se alkaa pyöriä ja kiehua, lähdetään pois kentältä kokonaan tai rauhoitan sen paikalleen radan pätkien välissä.

Ensi kuussa on vuorossa agilityn kisoja ja toivottavasti saadaan myös hakutreenit käynnistymään! Maaston sulaessa pääsen tekemään taas jälkeä ja muita maastojuttuja, en malta odottaa!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s