Huhtikuun treenit

Huhtikuu aloitettiin korkkaamalla Lotan kanssa viralliset agilitykisat! Juoksimme ihan kuun alussa yhdet ja pääsiäisenä parit lisää. Nolla ratoja ei tullut, mutta ei hylsyjäkään ja saimme arvokasta kokemusta yhdessä kilpailuista. Jatkoimme myös omatoimitreenaten agilitya ja silloin tällöin rallya. Hakukausikin korkattiin tyttöjen kanssa pääsiäisenä ja ensimmäiset metsäjäljet ehdin vetää maastoon kuun puolivälissä. Agilityn valmennuksissa oli taukoa, mutta irtotunneilla tokossa ja rallyssa kävimme Aunelin koirakoulussa.

2. 4 lägin agilitykisat Lotan kanssa. Lue uutisista lisää tästä.

4. 4 rallyn irtotreeni Aunelin Koirakoulu. Tänään sainkin äkkilähtönä paikan Aneten rallytokokurssille! Olin juuri aamulla pohtinut, että pitäisi treenata rallya myös nuorempien tyttöjen kanssa, ja tässä tupsahti mahdollisuus! Niinpä lähdin Lotan ja Pimun kanssa Halikkoon. Molemmat tytöt olivat innokkaita ja melko häiriöherkkiä, ainakin aluksi. Seuraamista ja katsekontaktia tulisi treenata ihan tavoitteellisesti, sillä nyt mennään pitkälti vielä imuttamisella. Toisaalta, yksittäiset rallyn kiemurat sujuvat jo paikallaan hyvin. Tämä olikin hyvä treeni häiriön ja etenkin muiden koirien kanssa toimimiseen. Hyviä vinkkejä saatiin kuten katsekontakti liikkeessä ja Lotan innokkaaseen maahanmenoon täsmällisyyttä.

7. 4 TSAUn agilitykisat Lotan kanssa. Lue uutisista lisää tästä.

8. 4 Asiakkaiden hakutreeni en jälkeen lähdin vielä metsään Likan, Pimun ja Lotan kanssa. Tein niille kevään ekan esineruudun neljällä esineellä. Kaikki etsivät tosi hyvin, ja erityisen iloinen olin Pimusta, jonka noutoa on nyt työstetty talven ajan ja saatu se aika hyvään kuntoon. Tänään se etsi ja toi esineitä minulle, mistä viime syksynä saatoin vain haaveilla. 🔥

9. 4 Tänään pääsivät omista tytöistä Likka ja Pimu aloittamaan hakukauden! ❤️🔥 Tein meille hakuradan eilisten asiakastreenien pohjalle, mutta venytin sivulinjaa kauemmaksi, jotta varsinkin Likalle olisi tarpeeksi haastetta. Piilot olivat täydessä syvyydessä verkkojen alla lukuun ottamatta viimeistä, joka oli kaikilla hyvin lähellä, pienen kallion takana. Ekalla pistolla otin ääniavun, muut ilman apuja. Ilmaisua en vielä tänään ottanut mukaan, vaan Likka palkittiin suoraan piiloille päästyään.

Vuoroa odotellessa Likka hakeutui perusasentoon, ei haukkunut tai höseltänyt. Maastossa kuin pieni ohjus, juoksi viivana piilolle ja takaisin luokseni keskilinjalle. Siinä riitti maalimiehillä kiirettä, kun he joutuivat pinkomaan sivulinjaa seuraavalle piilolle😂 tämä tyttö ei nimittäin turhia kiemuroita tee. Jännitin sitä, miten Likan kunto kestäisi, mutta kaikki meni hienosti. Vikalla piilolla rauhoittelin sitä hetken kun odotin, että maalimies ehtisi piiloon.

Likka juoksi sen verran suoraviivaisesti piiloille, että aloin epäillä, josko se näkee piilomerkin ja juokseekin sille 😂 toisaalta se rakastaa nenän käyttöä ja on siinä ihan superhyvä!

Myös Pimu pääsi etsimään ja sille otin enemmän apuja. Meillä oli 7 koiraa treeneissä ja aikaa meni 2,5h! Näissä meidän omissa treeneissä kaikki koirat ovat collieita❤️ Olipas meillä hieno treenipäivä ja kauden avajaisten kunniaksi tarjosin muffinseja kaikille! Kiitos meidän parhaalle treeniporukalle, tästä tämä lähtee taas! 🌞🔥

Illaksi menimme vielä hallille treenaamaan lähinnä Lotan kanssa lyhyesti agilityn keppikulmia. Huomenna meillä on taas kisat!

10. 4 Att agilitykisat Lotan kanssa, lue lisää uutisia täältä.

Paavo lampailla. Kuva: Tea Palander

15. 4 Paavon paimennuspäivä Somerolla. Lähdimme Sirjan kanssa Paavon (Sontikan Liehuva Liputus ikää 8,5kk) isän omistajan Kiiran järjestämään paimennuspäivään Woollandian tilalle. Tämä oli toka kerta kun Paavo näki lampaita, mutta edellinen kerta oli alle 12 viikon iässä, jolloin se katseli lampaita sylistä. Olimme Sirjan kanssa iloisesti yllättyneitä siitä, että Paavo toimi lampailla erittäin rauhallisesti ja fiksusti. Myös kouluttajamme kehui kovin Paavoa ja sen luontaista itsehillintää ja kiinnostusta lampaita kohtaan. Ekalla kierroksella Paavo oli pitkässä liinassa ja toisella kierroksella liina oli vapaana perässä. Paavon kiinnostus lampaisiin pysyi yllä lähes koko ajan, eikä kakkaakaan syöty juurikaan. Tilanteissa, joissa se kohtasi lampaat itsenäisesti, se teki järkeviä päätöksiä. Olemme todella ylpeitä ja otettuja. Henkilökohtaisesti en muista minulla ennen olleen näin fiksua koiraa, joka olisi ollut järkevästi ja kuitenkin lampaiden imussa jo ekalla kerralla.🐑Sirjan kommentti: Paavo on meidän oma kultapoika! Kiitos Kiiralle ja muille läsnäolijoille, meillä oli hauska päivä! Kyllä alkoi taas poltella paimennustreenit myös tyttöjen kanssa, mutta ehkä ensi vuonna olisi aikaa paneutua siihenkin taas tauon jälkeen!

Illaksi metsään jäljestämään omien tyttöjen kanssa ja Ronjan kanssa palauttavalle lenkille. Metsäjälki muistui tytöille hyvin mieleen, mentiin kyllä melkoisella innolla!! Likalle 300m jälki, Lotalle 200m ja Pimun eka metsäjälki 100m. Vähän pitää vielä työstää molemmille tytöille kulmaa, sillä sen kanssa tuntuu olevan ongelmia.

23.4 omat hakutreenit Piiku ja Lotta. Tänään kauden tokat hakutreenit mutta ensimmäiset Piikulle ja Lotalle!! Piiku oli niin valtavan innoissaan ja päästi pienen innostuneen haukun ekalla pistolla 😂 ekalle pistolla ääni ja neloselle myös, muuten sujui hyvin. Vähän on Piikun kunto rapissut, mutta nyt työstetään sitä taas! En ottanut ilmaisua lainkaan nyt ekalla kerralla.

Lotalla oli suurin ongelma perusasennossa, sillä se ei millään olisi malttanut istua, mutta upeasti sekin haki kaikki maalimiehet täydestä syvyydestä. Meillä oli 7 koiraa treeneissä ja yksi jopa ilman omistajaa, joten meidän porukassa ei tarvitse edes omistaja olla mukana 😂

Hullua ehkä, mutta lähdin vielä Lohjalle agilityhallille tyttöjen kanssa treenaamaan kontakteja sekä Lotan viimeisimmistä kisoista saatuja läksyjä kuten renkaan jälkeistä takakiertoa ja eteenmenoa vinottain olevilla hypyillä. Kontakteissa riittää vielä melkoisesti hiomista☺️

25.4 rallytokon irtotreeni. Piiku, Likka ja Lotta. Aneten treeneissä pääsin tekemään kaikille kolmelle hyvät treenit häiriössä. Lotalle kontakti läksyjä ja Piikulle seuruuseen malttia imuttamisella. Likka on hurjan hieno eikä sen kanssa ole ongelmana seuruun paikka, vaan enemmänkin oikea mielentila sillä turhautuu helposti.

29. 4 Tänään ajelin Lohjalle treenaamaan rallytokoa ja tokoa tyttöjen kanssa. Tällä videolla Pimu treenailee erilaisia juttuja. Olen ihan super ylpeä sen seuruun kehittymisestä, enää ei mennä täysin imuttamisella. Tehtiin erilaisia rally liikkeitä, tokon merkin Kiertoa, kapulan noutoa, ruutua ja rallyn avoimen luokan hyppyä. Pimun taidot kehittyy hienosti, vielä kun tulisi tälleen treenattua useammin 🤪

Toukokuussa jatkamme lajitreenejä täydellä tykityksellä, kun Piiku aloittaa BH kurssin, Likka pääsee parille tokon irtotunnille ja Lotta sekä Pimu ahkeroivat rallytokon irtotunneilla. Myös agilityn yksityistunteja jatkamme Timon opeissa ennen kesätaukoa.

Jätä kommentti