Kesä 2019 – jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain … oranssia?

Puolen vuoden välein on tavakseni tullut käydä läpi tavoitteitani ja elämän suuntaa. Yleensä vuoden vaihteessa ja uudelleen kesälomani jälkeen. Aikaisempia kesäseikkailuja voi lukea blogista. Tänä kesänä olen touhunnut lähinnä koirien parissa, mikä onkin virkistävää vaihtelua. Kiipeilemässä ja melomassakin olen sentään päässyt käymään, mutta koirien kanssa puuhailu on ollut pitkästä aikaa erittäin antoisaa ja olo on ollut sen myötä varsin harmoninen. Olenkin ihmetellyt tätä rauhallisen seesteistä, onnellista olotilaa jo pari kuukautta. On ihanaa kun on selkeä suunta elämässä ja toisaalta lukuisia eri vaihtoehtoja miten edetä. Kesälomani koostui kahdesta pätkästä, joista ensimmäiset kolme viikkoa kesä- heinäkuussa ja yksi elokuun puolessa välissä.

3G5A0695
Uimassa

Lomani alkoi viikko ennen Juhannusta. Olin keväällä joutunut töissä hiukan uusiin tehtäviin ja se tuntui kyllä luissa sekä ytimissä pienenä työuupumuksena. Lisäksi iltaisin koiraharrastukset ovat vienneet paljon aikaa, mutta olen siten saanut hyvin nollattua pääni. Kesäkuussa auto vaati huoltoa lähes viikon välein ja näin myös ystäviä loman aikana. Lue lisää linkeistä!

 • ma 17.6 auton huolto, ystävällä käymässä ja illalla pentuagsa
 • ti 18.6 Rallitoko
 • ke 19.6 valokuvausta Korkeasaaressa
 • to 20.6 Agsavalmennus
 • pe 21.6 Juhannus, paras ystäväni tulee yökylään. Retkeilyä Iso-Valkeella
 • la 22.6 Kaupunkipäivä Piikun kanssa Isossa-Omenassa ja Espoon Matinkylän rannassa
 • su 23.6 Kesäkiikut yhdessä Sarin kanssa Kauhalassa
3G5A0724
Iso-Valkee, juhannus 2019

Kesän aikana olen myös tutustunut koiratouhuissa uusiin ihmisiin. On ollut ihanaa löytää uusia tuttavia ja jakaa koiratietoa puolin ja toisin ❤ Lajin kuin lajin parissa on ollut hauskaa höpötellä ihmisten kanssa omaa vuoroa odotellessa. Onpa käynyt niinkin, että vesisateessa agsaa treenatessa sain jopa takin lainaksi kanssatreenaajalta! Olen kaivannut paljon tätä sosiaalista puolta harrastamisessa ja kai se on myönnettävä, että vaikka meitä koiraihmisiä on moneen junaan, olemme kuitenkin lähtökohtaisesti aika avoimia, rentoja ja hauskoja tyyppejä. Kaikkia yhdistää rakkaus koiraan ja vilpitön halu toimia sen hyväksi. Tämä yleensä näkyy myös asenteissa. Vanhoja tuttuja on ollut myös hauskaa nähdä näyttelyissä ja meselangatkin käyvät nykyään taas kuumina 🙂

67281423_2172984682992697_8424331579463041024_n
Halikonjoki

Kiipeilemään ei ole ollut hirmuista hinkua ja jotenkin kesän aikana on selkeästi mielessäni vaihtunut uusi lehti. Koiratouhut vievät yhä enemmän aikaa ja olen tästä erittäin innoissani. Viime kesänä kokemani ahdistus on sulanut pois, eikä enää harmita vuorikiipeilyjen kariutuminen. Itseasiassa, rahaa olen sitonut valtavan varaavan takan maalaukseen, ikkunaremonttiin (aloitettu syksyllä 2018) sekä tulevaan käyttövesiputkiremppaan (syyskuu 2019) ja niinpä elo täällä maalla tuntuu jälleen muutaman vuoden tuskailun jälkeen juuri siltä, mitä minun kuuluukin tehdä. Kuin palaset loksahtaisivat taas paikalleen. Rakastan maaseutua ja näitä maisemia ja nyt kun talokin alkaa olla peruskorjattu, on se tuonnut yhteisiä vuosia lisää. Haaveeni on viettää täällä monia rikkaita vuosia, kuin tv-sarjan tanskalainen maajussi ikään! 12 vuoden asumisen jälkeen olen vieläkin erittäin motivoitunut rakentamaan elämääni tänne Kiskoon.

 • ma 1.7 Agsaa, omatoimitreeniä Maijun kanssa Salon koirahallilla
 • ti 2.7 Isä tuo lautatavaraa ja uusia valaisimia, melontaa iltasella
 • ke 3.7 Auton huolto
 • to 4.7 Valokuvauskeikka Helsingissä
 • pe. 5.7 Unton nimipäiviä viettämässä Maijulla, vierailulla Keyword-kennelissä
 • la 6.7 Retkeilyä Teijon Hamarijärvellä
 • su 7.7 Tuusulan näyttelu Jukan ja Puuman kanssa
3G5A5345
Piiku ja oranssit uudet liivit!

Tuusulan näyttelystä meille saapui viikoksi hoitoon Jukan morsmaikku Piitu. Ensimmäinen kesän työviikko alkoikin siis pyörittämällä kotona kahta laumaa: piiku & piitu tiimi ja Jukka omien tyttöjen kanssa. Astutustilanteet saivat aikaan hieman harmaita hiuksia, mutta lopulta Jukka onnistui astumaan Piitun hienosti kolme kertaa. Jäimme jännityksellä odottaamaan tiineyden vahvistumista, mikä tapahtuikin elokuun alussa : 3-4 pentua tulossa!! Jippii!!

Lauantaina 13.7 kävimme ystävieni kanssa melomassa Ruoholahdessa ja vuokrasimme kajakit Laguunista. Oli upea ja lämmin päivä, meillä oli hurjan hauskaa. Jälkeenpäin istuimme terassilla olutta siemaillen.

67071110_10220424794234471_1890360843799887872_n
Piiku ja veli parikilpailussa Nastolassa

Sunnuntaina 14.7 oli kauan odotettu Piikun ensimmäinen pentunäyttely Lahden Nastolassa. Sain mukaani Keyword kennelin Riipin Elinan ja matka sujuikin joutuisasti Piikun nukkuessa ja meidän höpistessä koirajuttuja. Ja niitähän riitti!!:D Paikalla oli kasvattaja Suvin pentutapaaminen ja Piikunkin sisaruksia oli saapunut aika liuta! Oli todella hauskaa tutustua kaikkiin ja erityisesti Piikun isän omistajaan Paulaan, joka kilpailee koiriensa kanssa useammassa lajissa. Myös Piikun äiti oli paikalla omistajansa Lindan kanssa ja hän otti Piikusta upeita kuvia kehässä. Kiitos kaikille! Piiku voitti oman luokansa pikkupentunartut ja sai kunniapalkinnon! ❤

Keskiviikkona 17.7 Pääsimme Piikun kanssa kokeilemaan hakua Pauliinan ryhmään Liedossa. Olipas meillä mukavaa!! Piiku sai päälleen ensimmäistä kertaa oranssin palveluskoirien liivin 😉

Lauantaina 27.7 Meillä oli kesän kuumin päivä ja aloitimme agilityvalmennuksella Tassupäivillä. Sen jälkeen lähdin melomaan Halikonlahdelle yhdessä junalla Saloon saapuneen ystäväni kanssa. Halikon joki on niin upea, että oli hienoa päästä esittelemään sitä myös hänelle.

3G5A6730
Unto erkkarissa 2019

Erkkariviikonloppu 3.8-4.8 Lauantaina koittikin paljon odotettu päivä, kun pakkasimme Maijun kanssa auton täyteen koiria ja läksimme Kuopion erikoisnäyttelyyn. Matka kesti lauantaina 6 tuntia, mutta koirat matkustivat esimerkillisesti: omani takaluukussa ja Unton takapenkillä häkissä. Yövyimme Kuopion keskustassa Steiner-koulussa, jonka tilavissa huoneissa oli meidän hyvä olla. Aamulla kuuden aikaan nousimme vähin äänin ja siirryimme näyttelypaikalle. Ilmassa oli syksyn koleutta kun odottelimme kehien alkua, mutta onneksi päivän mittaan aurinko alkoi taas paistamaan. Paikalla oli paljon tuttuja, mm. Unton kasvattaja Päivi sekä Unton isän omistaja Katja. Koirat pärjäsivät tiukoilla suomalaisilla tuomareilla odotettua paremmin. Jukka sijoittui avoimessa ERIllä kolmanneksi. Puuma sain EHn, mutta valittiin paras pää ja korvat- sekä paras häntä ja liikkeet- sarjoihin. Piiku voitti jälleen pikkupentunartut ja sai kunniapalkinnon ja Unto sijoittui omassa luokassaan pikkupennuissa neljänneksi. Kotiuduimme vasta puolen yön aikaan, joten viikonloppu oli hauska, mutta raskas.

3G5A5356
Piiku paimentamassa

Elokuussa minulla oli vielä yksi viikko lomaa, joka sujuikin enemmän levon merkeissä ja kotinurkkia kunnostaessa.

 • su 11.8 Espoo boulder, syömässä Isossa-Omenassa, leffassa
 • ma 12.8 Maijulla, teen pitkän lenkin koirien kanssa
 • ti 13.8 Siivouspäivä
 • ke 14.8 Putkiremontin konsultaatio, Hakukurssi!
 • to 15.8 Maalaushommia, mummolla, agsavalmennus alkaa
 • pe 16.8 Maalaushommia, kaupoilla, Jimi saapuu
 • la 17.8 Korkeasaari
 • 18.8 Kiipeilemässä

Upea kesä takana! Vaikeaa uskoa, että pian on jo syyskuu ja katse kääntyy kohti kynttilöitä, villasukkia, oman takan loimua ja sohvan nurkkaa. Tarkoituksena on syksyllä käydä edelleen kiipeilemässä 1-2 kertaa viikossa ja agilitya Piikun kanssa harrastamme aina torstaisin Agipowerin koirakoulussa Taija Salokanteleen valmennuksessa vuoden loppuun saakka. Tämän lisäksi on luvassa paimennusta, hakutreenejä ja tokoa sekä omatoimi- että ohjatuissa treeneissä. Aika ei käy pitkäksi! Kesälampaamme muuttavat takaisin kotiinsa oletettavasti syyskuun loppupuolella, mutta ensi kesäksi lampaita on tarkoitus hankkia jälleen meitä piristämään! Kunhan Piikulle tulee lisää ikää, alan myös pidentämään kävelylenkkejämme nykyisistä 4-6km lenkeistä 8-13kilsaan, jotta saan normin pitkänmatkanlenkit pyörimään pari kertaa viikossa. Agilitya js kiipeilyä ajatellen hyvä peruskunto on sekä minulle, että koirille tarpeen. Odotan tätäkin innolla! Oikein hyvää syksyn alkua kaikille!

 

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s